YaC 2021 το συνέδριο του τεχνολογικού γίγαντα που ονομάζεται Yandex

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

YaC 2021 το συνέδριο του τεχνολογικού γίγαντα που ονομάζεται Yandex

Μια ιστοπύλη τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να δηλώσει απούσα από ένα μεγάλο γεγονός του χώρου, (έστω κι αν η απόσταση από τις αρχές του τρέχοντα μήνα έστω και στο τέλος του και ως εκ τούτου, στη λήξη της χρονιάς, είναι πολύ μεγάλη) και να μην παρουσιάσει το μεγαλύτερο γεγονός του κλάδου, και που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντος Δεκέμβρη.
Η δημοσιογράφος Irina Shikhman μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Yandex(του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Κολοσσού Τεχνητής Νοημοσύνης, τη Ρωσική Google δηλαδή) Tigran Khudaverdyan, βρέθηκαν στο κέντρο δεδομένων της εταιρείας στο Βλαντιμίρ μέσα στην αίθουσα του data center όπου εδρεύει και ο υπερυπολογιστής Galushkin για να παρουσιάσουν στο παρακάτω βίντεο, το επίσης παρακάτω συνέδριο.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, ένα ακόμα ένα Συνέδριο όπως αυτού του (YaC), δηλαδή το ετήσιο συνέδριό της Yandex για την τεχνολογία και την καινοτομία, μπορεί να αποτελεί παρελθόν, αλλά σηματοδότησε και αποκάλυψε το μέλλον, ή μέρος του, συνεχίζοντας με επιτυχία το περσινό Yet Another Conversation with Yet Another Chapter και απ΄ ότι φαίνεται τείνει να γίνει παράδοση.
Επίσης σύμφωνα με τους παραπάνω, αυτή η εκδήλωση τους επιτρέπει να συνοψίσουν τις προσπάθειές τους, να μοιραστούν τα επιτεύγματά τους και να δουν το παρελθόν, το παρόν και να ψηλαφίσουν και να οραματιστούν το μέλλον τους.

Στις 8 του Δεκέμβρη του 2021, ο κολοσσός της Ρωσικής Yandex, παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο Yet Another Conference (YaC 2021), μερικές πολύ σπουδαίες καινοτομίες, που δεν είναι καθόλου ανάξιες λόγου, τουναντίον θα λέγαμε.
Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, γυρίστηκε μια ξεχωριστή ταινία για τις τεχνολογίες και τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν και είναι εργαζόμενοι στην Yandex.
Σε αυτό το μεγάλο βίντεο, η Yandex απογυμνώνεται και δημοσιοποιεί το δυναμικό της στο εσωτερικό της, όπου μαζί με τους υπαλλήλους της εταιρείας, παρουσιάζονται, οι καινοτομίες, οι ιδέες και τα προϊόντα της μεγαλύτερης Εταιρείας νέων τεχνολογιών στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και έχει έδρα τη Ρωσική Ομοσπονδία, τις δημοσιοποιούν και τις δοκιμάζουν στα όρια τους, όπως και τον εαυτό τους και στη συνέχεια πως τις παραμετροποιούν και τις φέρνουν στην παραγωγή.
Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και αποτελέσματα της χρονιάς αντικατοπτρίζονται από τους ανθρώπους που στέκονται πίσω τους στη νέα ταινία YaC.
Εκτός από τη συζήτηση για την καινοτόμο τεχνολογία μετάφρασης βίντεο με φωνή ή τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας κατά την αγορά οικιακών συσκευών στο διαδίκτυο, οι μηχανικοί της Yandex διηγούνται αποκαλυπτικά, στο πώς γεννιούνται οι νέες ιδέες και πώς μετατρέπονται σε προϊόντα, υψηλής τεχνολογίας και τεχνολογίας αιχμής.
Στο πλαίσιο της μιάμιση ώρας ταινίας, η Yandex αποκάλυψε περίπου 40 διαφορετικά τεχνικά θέματα και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες της, καθώς και παρουσίασε τη δεύτερη γενιά Yandex. Station.
Στο παρακάτω βίντεο Θα αποκαλυφθούν μερικά πρωτοποριακά ενεργειακά αποδοτικά κέντρα δεδομένων, από υπερυπολογιστές, κλειστά κυκλώματα και κλειστές διαδρομές δοκιμών μέσα σε ένα κέντρο μηχανικής για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, η μια εργασία για μια υπηρεσία από robotaxis στη Μόσχα και ένα εργαστήριο όπου ζει η εικονική βοηθός της Yandex, η Alice.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch


Κοιτάζοντας το μέλλον, οι ανακοινώσεις και οι πρεμιέρες νέων προϊόντων του τρέχοντος έτους περιλαμβάνουν τη δεύτερη γενιά του έξυπνου ηχείου Yandex Station. Η ενημερωμένη συσκευή έχει βελτιωμένη ποιότητα ήχου και νέο σχεδιασμό. Είναι πλήρως συμβατό με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές, οι οποίες μπορούν να ελεγχθούν όλες μέσω μιας εφαρμογής έξυπνου σπιτιού. Ο νέος σταθμός Yandex θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τον Ιούνιο του 2022. Ως μέρος της ταινίας YaC 2021, η Yandex αποκάλυψε ότι τώρα το Alice μπορεί να επινοεί παραμύθια και να τα ψιθυρίζει στους χρήστες της, χρησιμοποιώντας ένα νευρωνικό δίκτυο βασισμένο σε ένα μοντέλο γλώσσας από την οικογένεια YaLM, εκπαιδευμένο σε υπερυπολογιστές της Yandex.
Της έμαθαν να συνθέτει ένα παραμύθι με βάσης της απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε ένα μοναδικού ακροατή.
Η «Alice» του κάνει ερωτήσεις και δημιουργεί έναν παραμυθένιο κόσμο με βάση τις απαντήσεις. Αυτή η επιλογή θα εμφανιστεί σε συσκευές με “Alice”, ήδη βρίσκεται στους εμπορικούς φοριαμούς και αποθηκευτικούς προθαλάμους
Στο YaC 2021, η Yandex είπε πώς λειτουργεί η εταιρεία με τα δεδομένα των χρηστών, όπως όλοι οι μεγάλοι κολοσσοί της ΙΤ, τι επηρεάζει την τιμή ενός ταξιδιού στο Yandex.Taxi και μια σειρά άλλες πολύπλοκες παραμέτρους.

Πριν το παραπα΄νω συνέδριο και για την ακρίβεια στις 15 του Νοέμβρη του 2021, η Yandex ανακοίνωσε ότι οι τρεις υπερυπολογιστές της Chervonenkis, Galushkin και Lyapunov κατέλαβαν την 19η, 36η και 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των Top500 υπερυπολογιστών στον κόσμο . Τρία συστήματα υψηλής απόδοσης της εταιρείας έχουν γίνει τα πιο ισχυρά μεταξύ των υπερυπολογιστών στην πρώην ΕΣΣΔ, ΚΑΚ και νυν ΕΟΧ, ξεπερνώντας τους Christofari Neo και Christofari από τη Sber.

Οι υπερυπολογιστές της Yandex πήραν το όνομά τους από Σοβιετικούς και Ρώσους επιστήμονες που συνέβαλαν στη θεωρία της μηχανικής μάθησης και στην επιστήμη των υπολογιστών.
Το σύστημα Lyapunov τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2020 και οι Chervonenkis και Galushkin τον Ιούνιο του 2021.
Οι υπερυπολογιστές Yandex βασίζονται σε επεξεργαστές AMD EPYC και επιταχυντές γραφικών NVIDIA A100 με διασύνδεση InfiniBand που βασίζεται σε διακόπτες Mellanox.
Βασίζονται στην αρχιτεκτονική NVIDIA HGX A100, βελτιστοποιημένη για εργασίες μηχανικής εκμάθησης που αντιμετωπίζει η Yandex.
Η χρήση αυτής της αρχιτεκτονικής επέτρεψε στους σχεδιαστές συστημάτων να αυξήσουν το μέγεθος του συμπλέγματος και να εκπαιδεύσουν τα μεγαλύτερα μοντέλα ML περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι με την τυπική αρχιτεκτονική.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.