Ανάμεσα σε γυμνόστηθα πλάσματα και κουτιά από μπύρες

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

LP "200 MOTELS"
LP “200 MOTELS”

Γεννήθηκε στις 21 του Δεκέμβρη του 1940 στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ Ο Φρανκ Βίνσεντ Ζάπα (Frank Vincent Zappa) και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σουρεαλιστικά πρόσωπα ενός πειραματικού μείγματος που ούτε jazz ήταν, ούτε και rock n roll. Αρέσκονταν να σαρκάζει, να χλευάζει και να απομυθοποιεί κάθε τι που τον ενοχλούσε, κάθε τι που λειτουργούσε ως λογοκρισία και κάθε τι που τα πήγαινε καλά με την εξουσία. Ο παμμέγιστος Frank Zappa, πέθανε σαν σήμερα στις 4 του Δεκέμβρη του 1993 στο Laurel Canyon της Πολιτείας της Καλιφόρνια. Ο εν λόγω εκτός από μουσικός ενός ιδιόμορφου για την εποχή του ροκ, αλλά και μιας αλλοπρόσαλλης δικής του τζαζ, εκτός από ερμηνευτής, πολυτάλαντος και πολυσχιδής μουσικός, ήταν και μεγάλος συνθέτης, που έθετε “επί των τύπων των ήλων” την προκλητική πολιτική του σάτιρά.

Ο Zappa, ήταν Λάτρης του ωραίου φύλου και ταυτόχρονα λάτρης πάσης φύσεως απολαύσεων, έγραψε δεκάδες εκατοντάδες τραγούδια και ηχογράφησε πολλά σπουδαία album, πολλά από τα οποία(άλλα επανεκδόθηκαν, μετά από το θάνατο του κι άλλα που ήταν ηχογραφημένα, αλλά δεν είχαν τεθεί στην κυκλοφορία στην ώρα τους και κυκλοφόρησαν τότε, μετά θάνατον δηλαδή). Ο Πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του ήταν το “Freak Out” το 1966 και ο τελευταίος εν ζωή το “The Yellow Shark” το 1993 την χρονιά που έφυγε και στην οποία κυκλοφόρησαν άλλοι δύο δίσκοι και άλλος ένας studio δίσκος στις 31 του Οκτώβρη του 1994 που είχε ηχογραφηθεί με διάσπαρτα tracks που είχαν ηχογραφηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες από το 1968, μέχρι το 1986. Το άλμπουμ αποτελεί το τρίτο κομμάτι της εννοιολογικής συνέχειας που ξεκίνησε με το ” We Are Only in It for the Money” (1968), με το δεύτερο κομμάτι να είναι μια αναθεωρημένη εκδοχή του άλμπουμ Lumpy Gravy του 1967. Ο Zappa αναφερόμενος για το εν λόγω LP πολύ πριν από την κυκλοφορία του, το περιέγραψε ως μια “όπερα δύο πράξεων”, αλλά αντί των κλασικών μουσικών φράσεων στη μορφή του διπλού LP, χρησιμοποίησε κατά τους αυτόν μουσικούς αριθμούς του, που δημιουργήθηκαν απ’ τον ίδιο ηλεκτρονικά είτε σε synth, είτε με τη βοήθεια του sampling, χρησιμοποιώντας έναν μείγμα και έναν συνδυασμό δειγμάτων και συνθετικών ήχων, όπου το ένα αλλήλο-διαπερνούσε το άλλο και τούμπαλιν. 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Η “Απολύτως ελεύθερη”(και καθόλου “φιλελεύθερη” προσωπικότητα του), φωνασκούσε διαρκώς και επικριτικά, εναντίον της λογοκρισίας και της αναγκαιότητας πλουτισμού, φτύνοντας στις μούρες των μικροαστών και μεσοαστών, ότι “είσαστε μόνο σε αυτό τον κόσμο, για τον πλουτισμό και για τα χρήματα”, δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε μάρτυρας υπεράσπισης στον Jello Biafra όταν η Αμερικανική δικαιοσύνη και το βαθύ παρακράτος τον είχαν στοχοποιήσει. Προσιδίαζε εαυτόν, με ένα γενναίο αρουραίο, που αντί να κάνει “Κρουαζιέρες με ρουμπίνια και να έχει το δικό του ιδιωτικό τζετ”, μάχεται λυσσαλέα και μέχρι θανάτου και τις λευκές νυφίτσες να τον γδέρνουν στο τέλος ζωντανό, χορεύοντας πάνω απ΄το κουφάρι του, το χορό της νίκης. Ήταν ο μουσικός καπετάνιος του καραβιού της ουτοπίας, που ελλιμενίζονταν μονίμως, σταθερά και ακατάπαυστα με εσκεμμένη χρονοκαθυστέρηση στις στάσεις και στους ντόκους(δηλαδή στις προβλήτες) της ελπίδας αλλά και της ψευδοπροσδοκίας κι αυτή η αντίφαση τον “τρέλαινε”. Ανέκαθεν σκληρός, καυστικός και σεξουαλικά απελευθερωμένος, πήγαινε αντίθετα με το ρεύμα και κόντρα σε αυτό, ξεσάλωνε στα 200 μοτέλ της φαντασίας του(που έκανε και δίσκο), με αναρίθμητες μπύρες και πάνω σε δεκάδες βυζιά κάθε μεγέθους, πότε θηλάζοντας τα, η παίζοντας τα και πότε θωπεύοντας τα, με λαγνεία και ασίγαστο πάθος. Αυτός ήταν ο μέγιστος Frank Vincent Zappa, που έβαλαν στους στίχους του τραγουδιού τους και οι hardrockers των ΄70ς Deep Purple “smoke on the water”.

Freak Out! (1966)
Absolutely Free (1967)
Lumpy Gravy (1967)
We’re Only In It For The Money (1968)
Cruising With Ruben & The Jets (1968)
Uncle Meat (1969)
Mothermania (1969)
Hot Rats (1969)
Burnt Weeny Sandwich (1969)
Weasels Ripped My Flesh (1970)
Chunga’s Revenge (1970)
Filmore East – June 1971 (1971)
200 Motels (1971)
Just Another Band From L.A. (1972)
Waka/Jawaka (1972)
The Grand Wazoo (1972)
Over-Nite Sensation (1973)
Apostrophe (1974)
Roxy & Elsewhere (1974)
One Size Fits All (1975)
Bongo Fury (1975)
Zoot Allures (1976)
Zappa In New York (1978)
Studio Tan (1978)
Sleep Dirt (1979)
Sheik Yerbouti (1979)
Orchestral Favorites (1979)
Joe’s Garage (1979)
Tinseltown Rebellion (1981)
Shut Up ‘N’ Play Yer Guitar (1981)
You Are What You Is (1981)
Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch (1982)
The Man From Utopia (1983)
Baby Snakes (1983)
London Symphony Orchestra vol 1 (1983)
The Perfect Stranger (1984)
Them Or Us (1984)
Thing-Fish (1984)
Francesco Zappa (1984)
FZ Meets The Mothers Of Prevention (1985)
Does Humor Belong In Music? (1986)
Jazz From Hell (1986)
London Symphony Orchestra vol 2 (1987)
Guitar (1988)
You Can’t Do That On Stage Anymore vol 1 (1988)
You Can’t Do That On Stage Anymore vol 2 (1988)
Broadway The Hard Way (1989)
You Can’t Do That On Stage Anymore vol ] (1989)
The Best Band You Never Heard In Your Life (1989)
You Can’t Do That On Stage Anymore vol 4 (1991)
Make A Jazz Noise Here (1991)
You Can’t Do That On Stage Anymore vol 5 (1992)
You Can’t Do That On Stage Anymore vol 6 (1992)
Playground Psychotics (1992)
Ahead Of Their Time (1993)
Zappa’s Universe (1993)
The Yellow Shark (1993)
Civilization, Phaze III (1994)
Strictly Commercial (1995)
The Lost Episodes (1996)
Läther (1996)
Mystery Disc (1998)
Everything Is Healing Nicely (1999)
FZ:OZ (2002)
Halloween (2003)
Joe’s Corsage (2004)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς