istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

altROCKΔισκογραφίαΜουσικά Ρεύματα

Οι προσκυνητές της φωτιάς σε γενέθλια μέθεξη

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

 

 

Οι προσκυνητές της φωτιάς σε γενέθλια μέθεξη

Ήταν 8 του Απρίλη του 1981, όταν το “Prayers on Fire” κυκλοφόρησε αρχικά από την εταιρεία Missing Link στην Αυστραλία και λίγο αργότερα από την 4AD.
Για την ιστορία, αυτός ο πρωτοποριακός δίσκος και ένας από τους 100 σπουδαιότερους του όλου ηλεκτρικού ήχου, ηχογραφήθηκε στα Armstrong’s Audio Visual Studios στη Μελβούρνη, ανάμεσα στο Δεκέμβρη του 1980 και το Γενάρη του 1981, υπό την επίβλεψη και την παραγωγή του Tony Cohen, έναν από τους σπουδαιότερους στη μουσική βιομηχανία ανεξάρτητη και πολυεθνική.
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε αυτό τον δίσκο τόσο σημαντικό και γιατί θεωρείται σημείο αναφοράς, τόσο στο punk, τόσο στο post punk, όσο και στον πειραματικό ήχο;
Στην πραγματικότητα είναι ο δεύτερος και όχι ο πρώτος δίσκος, αυτού του συγκροτήματος με αυτό το όνομα, όπου κάθε όνομα του προσδιόριζε διαφορετικές μουσικές του πλευρές κατά τις οποίες απόδειχνε διαφορετικά ταλέντα και διαφορετικές πλευρές.
Ο δίσκος αυτός, παρότι ανήκει σε αυτό το σχήμα που μέχρι πριν ένα χρόνο είχε άλλο όνομα και το οποίο πραγματοποιούσε ένα μείγμα από λευκό αστικό μπλουζ και punk θορύβου (που δεν θύμιζε σε τίποτα την κορυφαία σκηνή της περιοχής του), το αρχικό όνομα του ήταν The Boys Next Door.

Το συγκρότημα αυτό παίρνει την δεύτερη από τις τρεις ονομασίες του και ίσως την πιο σημαντική της ιστορίας του, ενώ μετονομάζεται σε “The Birthday Party”, αποκόβοντας το νοθευμένο ” λευκό αστικό μπλουζ” από τον άκομψο και ανεπιτήδευτο θόρυβο με βιομηχανικές καταβολές και για τους μελλοντικούς και υποψήφιους υποστηρικτές και εκφραστές τουτ είδους.
Με τον τρόπο τριχοτομεί τις μουσικές του ταυτότητες ανά κάθε όνομα του και δανείζει στο καθένα από αυτά με μηδενικό επιτόκιο τις εμπνεύσεις του, για να υπάρχει και ανάλογη ταυτοποίηση από το διαφοροποιημένο κοινό τους.
Το νέο – ατόφιο πια ςςςς”λευκό αστικό μπλουζ” το δανείζει στο επόμενο σχήμα που θα προέκυπτε κάνα δυο χρόνια μετά τους Bad Seeds, τον σκληρό ακατέργαστο και ανεπιτήδευτο θόρυβο, τον μεταφέρει με πολλαπλές εκδοχές, παραλλαγές και εικόνες στους “The Birthday Party”, για τους οποίους γίνεται ο λόγος.
Αυτή η φαινομενική δυσκολία αποκλειστικής ταυτότητας στους “The Birthday Party”, τους έκανε να αποδειχτούν τελικά μεγαλοφυείς και ειδικά σε αυτόν τον δίσκο που και οι Joy Division και οι Fall θα ζήλευαν εξίσου, αφού μάλλον πέραν του πρωτολείου post Punk σε αυτό το μεγαλοφυές LP, ήρθε η συνταγή της νεότερης και πιο εξελιγμένης μορφής του βιομηχανικού Ήχου. Τα τραγούδια του δίσκου, ήταν και παραμένουν ένα είδος αντίδρασης στις μεγάλες απογοητεύσεις που αισθάνθηκαν όταν πάτησαν το πόδι τους στην Αγγλία, με τα εκεί σχήματα να έχουν πάθει μια μορφή λόρδωσης από τον υπερβάλλον ναρκισσισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν δογματικά ζητήματα που βλέπουν εχθρικά κάθε λογής και είδους πρωτοπορία…
Αν στον πρώτο δίσκο τους οι “The Birthday Party” άρχισαν να βλέπουν τον αδιέξοδο και βαθιά μονότονο Βρετανικό ήχο βρόγχο στο λαιμό τους κάθε λογής αστικό μπλουζ, το “Prayers on Fire” αποδείχτηκε ένα όραμα που ξεχώρισε το κατά δικό τους Post Punk, από τα ομόλογα Βρετανικά, που δεν ήθελαν με τίποτα να αποκόψουν από πάνω τους, τις New Wave πινελιές τους και οι παρακάτω το πραγματοποίησαν επιτυχώς.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Το “Prayers on Fire”, αποτέλεσε μια βαθιά τομή στο μυοσκελετικό του ηλεκτρικού ήχου, ακόμα και από την προηγούμενη δουλειά των ίδιων των B. Party, καθότι ήταν μια κραυγή στην αυλή των θεαμάτων, που έδινε έμφαση στην απογύμνωση της ψυχής του δημιουργού, με ένα πλήθος από νεκρά και θαμπά &Θολά τραγούδια, που δεν χρησιμοποιούσαν τον ρυθμό για διασκεδαστική υφή, αλλά ως ένα μελανοδοχείο που ανατροφοδοτεί διαρκώς τους μουσικούς κονδυλοφόρους, περνάει, αποτυπώνει και διαγράφει ενίοτε μηνύματα για κάτι ξεθωριασμένες φιγούρες, που στα γενέθλια πάρτι τους χορεύουν γύρω απ’ τις φωτιές της ζούγκλας της μεγαλούπολης, ξεκόβοντας τα βιομηχανικά διακριτικά στοιχεία από το λευκό αστικό μπλουζ και μετατρέποντας το τελικά ως τον ήχο(σήμα κατατεθέν) της δεκαετίας 1981-1991.
Το “Prayers on Fire”, ήταν απλά συγκλονιστικό και μάλλον η αφετηρία, ολόκληρος ο ηλεκτρικός ήχος να κηρύξει τον πόλεμο στο Βατικανό και στο παιδί του τους Διαμαρτυρόμενους, που αμφότεροι ήθελαν μεγαλόπνοες και εξ αποκαλύψεως καλλιτεχνικές δομές που φυσικά τοποθετούσαν τον άνθρωπο των ατομικών ευθυνών, αναγκών και προσανατολισμό στη λογική του ρεβανσισμού.
Το “Prayers on Fire”, ήταν η αντεπίθεση του ανθρώπου απέναντι στο Θεό, τα πρωτόγονα ένστικτα που ξεχύλιζαν από τα καζάνια της δισκογραφίας, με τους όρους τις μέχρι τότε 3ης Βιομηχανικής επανάστασης που από το στάδιο του εξηλεκτρισμού περνούσε στο στάδιο της πληροφορικής.

 1. “Zoo-Music Girl”
 2. “Cry”
 3. “Capers”
 4. “Nick the Stripper”
 5. “Ho-Ho”
 6. “Figure of Fun”
 7. “King Ink”
 8. “A Dead Song”
 9. “Yard”
 10. “Dull Day”
 11. “Just You and Me”
  CD reissue bonus tracks
 12. “Blundertown”
 13. “Kathy’s Kisses”

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας. 


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

istosch eFanzine

istosch eFanzine