Το τελευταίο encore ενός Αγίου

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Το τελευταίο encore ενός Αγίου

Για μας που δεν μπορούμε να ακούσουμε τίποτα από το κυρίαρχο ρεύματα του ηλεκτρικού ήχου και ειδικά αυτά που είχαν, έχουν και πιθανόν να έχουν ακόμα και σήμερα εμπορική αντανάκλαση κι επιρροή σε μεγάλες μάζες, υπάρχει μια άλλη πλευρά που κινείται παράλληλα, αλλά δεν έχει καθόλου εμπορικά χαρακτηριστικά που όχι μόνο είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά εκ των πραγμάτων με τη μεθοδολογία των σκηνών και των κοινοτήτων κατά το παρελθόν, αλλά και σήμερα δημιουργεί πρωτοπορίες.
Τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν συντονίστηκαν ποτέ με αυτά των mainstream σχημάτων και αποθέωναν την εποχή τους όχι ως μια μηχανική αντανάκλαση, αλλά σαν μεγεθυντική πλευρά της αναδείχνοντας τις αδυναμίες της, χωρίς όμως την απογοήτευση αυτή να τη διοχετεύσουν ποτέ στον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ κάθε φορά που άκουγες το ηχητικό τους αποτέλεσμα ανακάλυπτες όλο και να νεότερες εκδοχές των ταλέντων τους που πήγαιναν χέρι-χέρι με τις καινοτομίες και την γενικευμένη ανησυχία τους για τα πεπραγμένα.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο “Άγιος” του Brisbane του Queensland, ενίοτε και της Μελβούρνης Chris Bailey, όπου από το 1973, τη χρόνια δηλαδή που εμφανίστηκαν οι “The Saints”, ανεξάρτητα αν η πρώτη τους δισκογραφημένη απόπειρα ήρθε με διαφορά φάσης το 1977 για πρώτη φορά.
Ο εν λόγω τύπος πριν μερικές μέρες άφησε το μάταιο τούτο κόσμο και άφησε πίσω του μια κληρονομία από αυτές που θα ζήλευαν αναρίθμητοι rock n roll stars, αλλά ο Chris Bailey δεν είχε τέτοια σχέδια ουδέποτε.
Συναντήθηκε με την “μοίρα του” το άλλο του μουσικό μισό τον Ed Kuepper το 1973, λίγο μετά την διάλυση των “Kid Galahad and the Eternals”, δημιουργώντας με τον παραπάνω τη μια εκ των τριών σχημάτων της “Αγίας Τριάδας” του Αυστραλιανού Punk , τους “The Saints”.
Οι εν λόγω μαζί με τους “Radio Birdman” και τους “Celibate Rifles”, αποτελούν ένα είδος κοινού παρονομαστή, στο τι τελικά είναι αυτό το Αυστραλέζικο Punk, που το λάτρεψαν από τους Ramones μέχρι τους Dead Kennedy’s και τους Husker Du.
Ήταν το σημείο αναφοράς μιας μεγάλης σχολής, που όσοι ασχολούνται με τα πέριξ του χώρου, καταλαβαίνουν και κατανοούν εις βάθος ότι αυτό είναι το μοναδικό άξιο λόγου και αξίας(όχι με τη μαρξιστική έννοια) rock n roll, γιατί κινείται αντίστροφα και υπόγεια σε σχέση με το κυρίαρχο που ήταν τίγκα στη χλιδή, στην δηθενιά και φυσικά στην πολυτέλεια και στη σαγήνη, έννοιες που δεν σχετίζονται με αυτό που εμείς λατρεύουμε στον ηλεκτρικό ήχο που αν δεν εμβαθύνει, είναι σαν να μην υπάρχει καθόλου και για κανένα λόγο.

Ο “Άγιος” Chris Bailey, γεννήθηκε το 1957 στο Nanyuki, μια τότε αποικία της Κένυας της Ανατολικής Αφρικής και υπήρξε ένας υποδειγματικός εργάτης του ηλεκτρικού ήχου, ένας εξαιρετικός κιθαρίστας που δεν φλυαρούσε ποτέ, αλλά οδηγούσε τους ακροατές του σε νοερά ταξίδια που αν μη τι άλλο σε πάνε σε άλλες διαστάσεις τόσο στην αρμονία και στο ρυθμό, όσο και στους δρόμους της μελωδίας, φτιάχνοντας το δικό του δρόμο, το δρόμο του “Brisbane punk”, που είναι τόσο χαρακτηριστικός που δύσκολα θα τον βρούμε σε άλλα είδη του “ανεξάρτητου ροκ”.
Μαζί με όλα τα παραπάνω υπήρξε ένας εξαιρετικός παραγωγός από αυτούς που φυσικά επηρέασαν την επόμενη γενιά μεγάλων παραγωγών, όπως οι Steve Albini, Bill Laswell κλπ, αυτών που δια χειρός τους άλλαξε το όλον rock n roll.
Ο “Άγιος” Chris Bailey στις 9 του Απρίλη του 2022, έκανε το τελευταίο του encore από τη σκηνή της Καζαμπλάνκα, μέχρι κάθε μέρος που επέλεγε να κάνει τις διακοπές του γράφοντας μουσική, διαβάζοντας μπητ λογοτεχνία και παρακολουθώντας ανεξάρτητο κινηματογράφο, τα έβαλε με τους προσωπικούς τους Δαίμονες και τελικά άφησε πίσω του μια παρακαταθήκη που ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταδείξει ως την πιο δημιουργική και ταυτόχρονα πρωτοποριακή.

Δισκογραφία με τους “The Saints”

(I’m) Stranded (1977)
Eternally Yours (1978)
Prehistoric Sounds (1978)
The Monkey Puzzle (1981)
Casablanca (1982)
A Little Madness to Be Free (1984)
All Fools Day (1986)
Prodigal Son (1988)
Howling (1997)
Everybody Knows the Monkey (1998)
Spit the Blues Out (2002)
Nothing Is Straight in My House (2005)
Imperious Delirium (2006)
King of the Sun (2012)


Δισκογραφία Ατομική

Casablanca (1983)
What we did on our holidays (1984)
Demons (1991)
Savage Entertainment (1992)
54 Days at Sea (1994)
Encore (1995)
Bone Box (2005)


English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr