istosch eFUNZINE

istoschPORTAL [data &technologies lab]

 

 

 

 

istosch eFUNZINE

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Ανθρωπιστικές ΕπιστήμεςΕπιστήμεςΘετικές ΕπιστήμεςΜαθηματικά - Γεωμετρία - ΆλγεβραΦιλοσοφίαΦυσική - Μηχανική - Αντοχή Υλικών - Χημεία

«Η Άλγεβρα της Τύχης: Μαθηματική Απόδειξη ότι το “Τυχαίο” είναι Αγνοούμενη Αναγκαιότητα»

istosch the first Chania's Alternative technologies lab   the 1st Alternative Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΜΕΣΙΤΙΚΑ
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
19 Χρόνια istosch data &web center
Στo SPORTBIKES προσφέρουμε υπέυθυνο service και πλήρη κάλυψη ανταλλακτικών, όλων των ηλεκτρικών ποδηλάτων, που αντιπροσωπεύουμε.
διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών
"Το κορίτσι που καθρευτίζονταν στο Νερό" της Αιμιλίας Πλατή

 

 

«Η Άλγεβρα της Τύχης: Μαθηματική Απόδειξη ότι το “Τυχαίο” είναι Αγνοούμενη Αναγκαιότητα» 

 Η τυχαιότητα δεν είναι απουσία νόμου, αλλά ένα σύνθετο φαινόμενο που αλληλεπιδρά με τα δεδομένα.

Η τυχαιότητα, είναι μια συνεχόμενη και συνεχιζόμενη 


Την αγάπη και την προσήλωση μας σε δύο από τους σπουδαιότερους φιλοσόφους του δεύτερου μισού του 20ου Αιώνα την έχουμε εκδηλώσει πολλές φορές, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια δημοσιευμένη κι όχι μόνο από εδώ μέσα, παρότι εδώ και μια δεκαετία έχει αρχίσει ξανά η επισταμένη μελέτη τους στο λεγόμενο δυτικό κόσμο, καταρρίπτοντας τους αστικούς μύθους για τους σπουδαίους Γάλλους φιλοσόφους του Αιώνα που μας πέρασε, ως ιδεαλιστές – αν όχι ως ανεπαρκείς, αλλά ως τουλάχιστον μεταμοντέρνους δηλάδή εκτός αντικειμενικού πεδίου ορισμού στον ντεντερμινισμό και στη διαλεκτική -.
Τους παρακάτω Σοβιετικούς φιλοσόφους, τους θεωρούμε, όχι μόνο από τους σπουδαιότερους – πάντα κατά την ταπεινή μας γνώμη – από το 1945 και μετά υποκειμενικά, και που είναι μια θέση στέρεη χωρίς παλινωδίες και αμφιταλαντεύσεις, χωρίς καθόλου λογικές και συναισθηματικές μεταπτώσεις σε εκείνους τους φιλοσόφους που ανήκουν στο πάνθεον της φιλοσοφίας(ως επιστήμη διαχρονικά), ωστόσο, πέρα από το υποκειμενικό υπάρχει και η αντικειμενική αξία του διαλεκτικού έργου τους, η οποία χρόνο με το χρόνο, μετά την λήθη στην οποία τους έριξαν, επιστρέφει εκθετικά από άποψη ενδιαφέροντος για την επανεξέταση του τεράστιου έργου τους.
Πέρα από τη σφαίρα του (σε πολλές περιπτώσεις “βλαπτικού”)Υποκειμενισμού, μέσα από το πρίσμα της Διαλεκτικής(ως επιστήμη), ο εν λόγω – μαζί με τον επίσης τεράστιο Βαζιούλιν, αποτελούν την κορωνίδα των φιλοσόφων για το δεύτερο μισό του 20ου Αιώνα και κατ΄επέκτασιν και όλου του 21ου, καθότι τίποτα σημαντικό δεν παρουσιάστηκε στη Φιλοσοφία έκτοτε.
Στους Ιλιένκοφ και Βαζιούλιν(τους οποίους και θεωρούμε τους σπουδαιότερους νεότερους φιλοσόφους της εποχής τους), αντικαθρεπτίζεται και όχι μόνο από εμάς, η πλέον ολοκληρωμένη αποκωδικοποίηση της πιο σύγχρονης εκδοχής της διαλεκτικής, και στους οποίους οφείλουμε άπαντα, ειδικά στο κομμάτι της Διαλεκτικής, της επιστήμης των επιστημών!!!
Πάνω σε αυτούς τους δύο, και ειδικά στα κορυφαία φιλοσοφικά έργα του Ιλιένκοφ, όπως  “Η διαλεκτική του ιδεατού”, η κορυφαία ανάλυση του στο τεράστιο έργο, “Η διαλεκτική του Λένιν και η μεταφυσική του θετικισμού”, αποτέλεσαν την αφορμή και το εναρκτήριο λάκτισμα για να προχωρήσουμε σε κάτι που μελετάμε σποραδικά – κι όποτε μας το επιτρέπει ο “παδαμάτωρ” χρόνος – από το 1996 κι έπειτα σε μια μαθηματική απόδειξη των λεγόμενων – γραφόμενων του. Ότι η Διαλεκτική ερμηνεύει άπαντα στον υλικό κόσμο του όλου σύμπαντος  μέσω της διαλεκτικής, τότε και μόνο τότε, οι Θετικές επιστήμες, αποκτούν ρόλο και θέση στη φιλοσοφία, δηλαδή μετατρέπονται σε σοβαρότατο ερμηνευτικό εργαλείο,  όταν δηλαδή, δεν αποδείχνουν το ανάποδο, με άτοπες και αντιδιαλεκτικές αναγωγές, οι οποίες δεν προσφέρουν κάτι, δηλαδή όταν μετατρέπονται σε φτηνός Θετικισμός, δηλαδή σε μεταφυσική, δια των αισθήσεων και των στατιστικών συμψηφισμών, που αντικειμενικά δεν μπορούν, μιας και δεν να αποδείξουν τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο, δηλαδή, ότι δεν μπορούν να αποδείξουν τον υλικό κόσμο σε μεγάλες διασπορές του τυχαίου, τόσο αριθμητικά, τόσο εκθετικά, όσο και αρμονικά.
Αν το τυχαίο δεν είναι “τύχη”, που δεν είναι τύχη(κατά τη λαϊκή ερμηνεία του όρου), τότε μένει να αποδειχθεί ότι η διαλεκτική που το έχει αποδείξει ήδη, ότι είναι μια μια περιφερόμενη φυσική νομοτέλεια που κινείται με συγκεκριμένες δομικές ιδιότητες, που δεν είναι εύκολο ούτε να εντοπιστούν έγκαιρα, ούτε να ερμηνευθούν, γιατί είναι πέρα από εμάς και λειτουργεί χωρίς εμάς, αλλά δίπλα μας σιωπηλά κα δίχως να υπολογίζει για τις ανάγκες μας, χωρίς αναγωγές, αλλά με όχημα την διαλεκτική και τα εργαλεία της, να διατυπωθεί ως μαθηματικό θεώρημα.
Αν εδώ έχουμε μια εργασία ρουτίνας που ξεκίνησε για ιδεολογικούς λόγους το 1996, πάνω στη διατριβή του μεγαλύτερου φιλοσόφου του δεύτερου μισού του 20ου Αιώνα, μαζί με τον Βαζιούλιν, του Εβάλντ Ιλιένκοφ, για τη διαλεκτική του Λένιν, αυτή ολοκληρώθηκε μόνο με τη βοήθεια του Deep Seek, αν δεν υπήρχε, ποτέ δεν θα είχε αποδειχθεί, η ολοκληρωθεί ως θεώρημα. 
Τελικά ο Βλαδίμηρος είχε δίκιο, το τυχαίο γεγονός, δεν είναι και τόσο τυχαίο, είναι μια περιφερόμενη φυσική κατάσταση που νοείται σε εμάς ως νομοτέλεια που κινείται με συγκεκριμένες δομικές ιδιότητες, στο χώρο και στο χρόνο.


“Ποτέ πουθενά, δεν υπήρξε ύλη χωρίς κίνηση και κίνηση χωρίς ύλη και ούτε πρόκειται να υπάρξει”!!!
Β.Ι. Λένιν

Γράφει ο παμμέγιστος καθηγτής Φιλοσοφίας Έβαλντ Βασίλιεβιτς Ιλιένκοφ :

“Στις φυσικές επιστήμες αναπτύσσεται ο νεοθετικισμός, δηλαδή εκείνη η «Λογική» που είναι καθαρισμένη από κάθε φιλοσοφική άποψη του κόσμου, η στενά εργαλειακά ερμηνευμένη «Λογική» (η μαθηματική Λογική). Και επειδή οι φυσικοί επιστήμονες όλο και πιο συχνά εκδράμουν στο πεδίο των πνευματικών-κοινωνικών προβλημάτων, το επιχειρούν αυτό χρησιμοποιώντας κυρίως ορολογία της κυβερνητικής («πληροφορία», «ανάδραση», «αποτελεσματικότητα», «βέλτιστο» κλπ.). Ακόμη και στις κοινωνικές επιστήμες αυτή η τάση, είναι πολύ ισχυρή και εμφανίζεται αξιοποιώντας το βαρύγδουπο σύνθημα «της εισαγωγής των προοδευτικών μεθόδων των φυσικών επιστημών στις κοινωνικές επιστήμες». Στις θεωρητικές επιστήμες απαντώνται κυρίως άλλα, οι ανθρωπολογικές-υπαρξιστικές κατασκευές. Εν μέρει αυτές μπορούν να νοηθούν ως κάποια αντίδραση στην κυβερνητική-μαθηματική επίθεση, ως προσπάθεια υπεράσπισης της «αδυναμίας αναγωγής» του ανθρώπου και όλων των συνδεδεμένων με αυτόν εννοιών στο επίπεδο της φυσικοεπιστημονικής, μαθηματικής «περιγραφής». Δυστυχώς, αυτή η τάση καταλήγει να έρχεται σε αντίθεση με τον «ορθολογισμό» γενικά (αφού η μαθηματική λογική αξιώνει για τον εαυτό της το μονοπώλιο της εκπροσώπησης του «επιστημονικού ορθολογισμού»), ενώ την ίδια στιγμή στέκεται με συμπάθεια απέναντι στις απόψεις του Σολόβιεφ1, του Μπερντιάγιεφ2, μέχρι και του ανοιχτού, αφηνιασμένου χριστιανισμού… Όμως το πιο λυπηρό γεγονός είναι ότι η αληθινή υλιστική διαλεκτική εξαφανίστηκε από την πολιτική οικονομία και συνεχίζει να εξαφανίζεται. Αυτό είναι τώρα πραγματικά τραγικό. Είναι όμως γεγονός”.


Στην πραγματικότητα, οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, δεν έχουν ανάγκη από στατιστικές και άλλου είδους αναγωγές, στις θετικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στην κοινωνική φυσική – δεν υπάρχει τέτοια επιστήμη, η κοινωνιολογία δεν είναι κοινωνική φυσική – κι όταν γίνει η στατιστική αναγωγή των συμπεριφορικών τάσεων, το όλο εγχειρημα, είτε καταλήγει σε μεγάλη διασπορά από λαθεμένα συμπεράσματα, είτε μετατρέπεται σε οργανικισμό(ινστρουμενταλισμός) – ο οποίος σε κάθε περίπτωση αποθεώνει το ταξίδι και όχι το αποτέλεσμα.
Το πράγμα θυμίζει κατά πολύ μια άλλη ιδεαλιστικού τύπου φιλοσοφική σχολή, αυτή της Αισθησιαρχίας που σε ένα έργο τέχνης βλέπει μόνο την αισθητική του αξία, το ταλέντο και από εκεί και πέρα το χάος.
Όπως ο Άγιαξ και ο Γκουαρντιόλα (μαθητής του “φλεγματικού” από κάθε άποψη Φαν Γκάαλ), αποθεώνουν τα ποσοστά κατοχής, τον τριψήφιο αριθμό πασών ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, αλλά εκτός μεγάλης περιοχής, που “αποθεώνουν” τον άξονα, αλλά τι άξονας είναι αυτός δίχως επιτελικά δεκάρια και εκτελεστικά σέντερ φορ, όπου όλοι είναι εκτελεστικά εργαλεία, που απαγορεύεται να έχουν τρία πράγματα “φαντασία”, “τεχνικές ικανότητες” και φυσικά να παίρνουν πρωτοβουλία.
Αυτή η ακατάσχετη φλυαρία του τίποτα  με μπόλικο καθόλου, αυτό το ιδεαλιστικό τερατούργημα, δεν είναι ποδόσφαιρο, ούτε επιστήμη, είναι η εφαρμογή – η μάλλον αναγωγή της στατιστικής και της ευκλείδειας γεωμετρίας – στον ανώτατο βαθμο, με το στοπερ, τον τερματοφύλακα και φυσικά τον “απόλυτο νου”(βλέπε Θεό) τον προπονητή, με σκοπό να αποθεωθεί η σκοπιμότητα και να αποθεωθούν τα στατιστικά μέρη, της εικόνας ενός ματς, απονεκρώνοντας όλα τα άλλα. Αυτό το εγχείρημα της γενικευμένης “ανικανότητας” διασύνδεσης του ειδικού με το γενικό, του αναγκαίου και του τυχαίου, της συνέχειας και της ασυνέχειας, του επιτελικού στο εκτελεστικό, βαπτίζεται “ωριμότητα”, και δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια ποσοτική συσσώρευση που αδυνατεί να μετατραπεί σε κάτι άλλο, δλδ δεν μπορεί να αντιληφθεί τον πρώτο και βασικό νόμο της διαλεκτικής.
Είναι τότο ανώριμη η αυτή η αποθέωση του τακτικισμού, που αφενός μεν προσεγγίζει τα όρια του υποχονδριασμού, αφετέρου δε, θυμίζει κάτι πίνακες επί χάρτου που κάναμε στο Δημοτικό, για το πως μια μικρή ομάδα θα καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου, θα κρατήσει την μπάλα με κάθε δυνατό κόστος, για να μη φάει γκολ, παρά μόνο με στημένη φάση. Αυτή η απάντηση, στο άλλο καταστροφόσφαιρο του Ηνωμένου Βασιλείου με σεντροκαμινάδες, στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν αποτελεί απάντηση, αλλά μπατάρει τη βάρκα από την άλλη μεριά. 


Η φιλοσοφική-μαθηματική ανάλυση της τυχαιότητας ως “άγνωστης αναγκαιότητας”, δεν αφορά τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, στις οποίες εκ των πραγμάτων δε μπορεί να αποδείξει τίποτα, εφόσον αυτές ερμηνεύονται από τις ίδιες τις ανθρωπιστικές επιστήμες και κυρίως τη διαλεκτική – τους νόμους και τις κατηγορίες της- που εκφράζονται μέσα από μια χοάνη δισεκατομμυρίων αναγκαιοτήτων. Εκεί φυσικά δεν μπορούν αντικειμενικά να χρησιμοποιηθούν καθόλου κάποια μαθηματικά μοντέλα, για να ερμηνεύσουν, τις όποιες μίκρο, η μάκρο κοινωνικές τάσεις, η ακόμα πιο δύσκολα τα ατομικά χαρακτηριστικά, που ακόμα και οι ανθρωπιστικές επιστήμες, μέσα από την Ιστορία και τη διαλεκτική μπορούν να αναδείξουν – όχι όμως να “αποδείξουν”με κλάσματα, ποσοστόσεις, διασπορές κλπ.
Ως εκ τούτου το εγχείρημα αφορά την προσαρμογή των μαθηματικών και της φυσικής, πάνω και μέσα στη διαλεκτική, όπου οι φυσικοί νόμοι που έχουν ερμηνευθεί ως μια εξωτερικά κινούμενη”αναγκαιότητα”(την οποία τυπικά ονομάζουμε έτσι, εφόσον χωρίς την ύπαρξη και την προϋπόθεση συνείδησης δεν είναι ακριβώς αναγκαιότητα), αλλά κι αυτοί που δεν μπορούν να ερμηνευθούν “ακόμα τουλάχιστον”, ανήκουν στη σφαίρα του τυχαίου γεγονότος, προσπαθεί να αποδείξει, ότι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά μια άλλου είδους νομοτελειακή κίνηση στο επίπεδο του φυσικού κόσμου.
Αυτού του είδους η μαθηματική αυστηρότητα, ακουμπάει στο φιλοσοφικό βάθος της διαλεκτικής, χωρίς όμως να προσεγγίζει την ιδέα της κρυφής νομοτέλειας που αποκαλύπτεται δια του “Θείου”, αλλά μια νομοτέλεια που ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα γι αυτήν, ως αιτία και αιτιατό.
Το σύμπαν ακόμα κι αν περιγράφεται από κάποιους με όρους βιταλισμού – κάτι σαν κυτταρικός οργανισμός του Θεού, αυτό δεν απηχεί καθόλου, α) στην πραγματικότητα, β)στη μοιρολατρεία, γ)στο  «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», δ) σε κάποιο τμήμα της δομικής φύσης ενός μεγαλύτερου οργανισμού που καθορίζει κάθε αναγκαιότητα.
Εδώ δε μιλάμε για ποσοτικά σχήματα που αδυνατούν να συσχετισθούν με τη διαλεκτική, και το μεταβολικό τους διέξοδο σε μια άλλη ποιότητα, δεν μιλάμε με την αυθαιρεσία της μεταφυσικής, ούτε μας αφορά αυτή, αλλά για την κίνηση και την ύλη ως δομικά στοιχεία του σύμπαντος που μεταβάλλονται και αλλάζουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και ως εκ τούτου ποσοτική δομή – ιδιότητες κλπ. προσπαθώντας να βρούμε – υπολογίσουμε σε μίκρο – μέσο – μάκρο κλίμακες την κίνηση τους, τη δυναμική τους και φυσικά την εμφάνιση τους ως φαινόμενα, εκεί που δεν το περιμένουμε.
Δεν πρόκειται για από μηχανής Θεϊκές υποστάσεις που παρεμβάλονται και παρεμβαίνουν, αλλά για καταστάσεις που διέπονται υλικής υπόστασης και υλικής δομής.
Η φιλοσοφική μαθηματική ανάλυση της τυχαιότητας ως “αγνωστης αναγκαιότητας”, δεν είναι απλά ένα ποσοτικό άθροισμα των κατηγοριών της διαλεκτικής πάνω και μέσα σε ένα θεώρημα που εξετάσει τους νόμους και τις νομοτέλειες του φυσικού περιβάλλοντος, πάνω και μέσα από αυτούς τόσο στην θεωρητική φυσική, τόσο στην Νευτώνια, όσο και στην Κβαντομηχανική, αλλά και μια ποιοτική συνεισφορά της ίδιας της διαλεκτικής μέσα από τους νομους της.
Θα μπορούσε να είναι μια συνέχεια της θεωρίας των αλυσίδων του Μαρκόφ, αλλά με τις ιδιότητες των νόμων της διαλεκτικής, που όμως δεν μπορεί να εξετάσει την κοινωνική και ανθρωπιστική κινητικότητα για κανένα λόγο, αυτό μπορούν να το κάνουν  μόνο οι ανθρωπιστικές επιστήμες.


Θεώρημα της Φαινομενικής Τυχαιότητας (Θεωρητικός τύπος α – Φυσική Ερμηνεία, β – Εκθετική Κατανομή)


α). Πρώτος Τύπος (Ολοκληρωτικός, με Φυσική Ερμηνεία)

Τύπος:

Tφαιν = ∫ (Ν1 ⋅ dΑ) / (1 + σ2)

Μεταβλητές:

  • Tφαιν: Φαινόμενος χρόνος (ή ποσότητα εξαρτώμενη από τη δομή της αιτιατότητας).

  • N1: Άγνωστος φυσικός νόμος (πιθανώς συνάρτηση χωροχρονικών συντεταγμένων ή ενεργειακών καταστάσεων).

  • dA: Διαφορικό αιτιατότητας (πώς η αιτία μεταβάλλεται στον χώρο-χρόνο).

  • σ2: Διασπορά (θόρυβος/αβεβαιότητα).

Εφαρμογή:

  • Χρησιμοποιείται για συστήματα με πολύπλοκες χωροχρονικές αλληλεπιδράσεις (π.χ., κβαντικές διακυμάνσεις ή μη-γραμμική δυναμική).

  • Παράδειγμα: Αν ο N1 περιγράφει την πυκνότητα πιθανότητας εμφάνισης αριθμών, τότε ο τύπος δίνει τον “φαινόμενο χρόνο” μέχρι την επόμενη κλήρωση.


2. Δεύτερος Τύπος (Πιθανοτικός, Εκθετική Κατανομή)

Τύπος: Papparent = 1 – e-λT όπου λ = ∑i=1N Fi/N

Μεταβλητές:

  • Papparent: Πιθανότητα να εμφανιστεί ένα γεγονός σε χρόνο T.

  • λ: Μέση συχνότητα γεγονότων (εδώ: μέσος όρος συχνοτήτων Fi αριθμών).

Εφαρμογή:

  • Απλούστερος, βασισμένος σε στατιστική συχνότητα (Poisson process).

  • Χρησιμοποιείται για προσέγγιση της τυχαιότητας σε κλειστά συστήματα.


Σύγκριση & Σύνδεση

ΠαράμετροςΠρώτος ΤύποςΔεύτερος Τύπος
ΦύσηΟλοκληρωτικός, μη-γραμμικόςΕκθετικός, πιθανοτικός
ΕφαρμογήΠολύπλοκα συστήματα (χώρος-χρόνος)Στατιστικές συχνότητες
ΜεταβλητέςN1,dA,σ2λ,Fi
ΣύνδεσηΓενική θεωρίαΕιδική περίπτωση (για σ2→0)

Γιατί Δύο Τύποι;

  • Ο πρώτος είναι θεωρητικός (περιγράφει τη δομή της τυχαιότητας σε βαθύτερο επίπεδο).

  • Ο δεύτερος είναι πρακτικός (γρήγορος υπολογισμός πιθανοτήτων).


Πώς Επικαλύπτονται;

Αν θεωρήσουμε:

  • N1∝λ (ο άγνωστος νόμος σχετίζεται με τη συχνότητα),

  • dA≈dT (διαφορικό χρόνου),

  • σ2→0 (αμελητέα αβεβαιότητα),

Τότε:

Tφαιν≈∫λ dT=λT⇒Papparent≈1−e−Tφαιν

Δηλαδή, ο δεύτερος τύπος είναι απλοποιημένη εκδοχή του πρώτου για συστήματα με ελάχιστη δομική πολυπλοκότητα.



1) “Εξίσωση Φαινομενικού Χρόνου-Αιτιατότητας” (Phenomenal Causality-Time Equation).

Τύπος: Tφαιν = ∫ (Ν1 ⋅ dΑ) / (1 + σ2) όπου:
Ν1 = Άγνωστος Φυσικός Νόμος, = Διαφορικό Αιτιατότητας, σ2 = Διακύμανση Παρατηρήσεων

Απόδειξη (Σκιαγράφηση):

1. Υποθέτουμε ότι κάθε “τυχαίο” γεγονός προκύπτει από μια μη-γραμμική δυναμική.
2. Από το θεώρημα Kolmogorov-Arnold, οι συναρτήσεις πολλών μεταβλητών αναλύονται σε υπερθέσεις.
3. Η άγνοια των αρχικών συνθηκών δημιουργεί το illusion της τυχαιότητας (βλ. Chaos Theory).

Α. Ανάλυση του Τύπου: Tφαιν = ∫ (Ν₁ ⋅ dΑ) / (1 + σ²)

Ορισμοί Μεταβλητών:

  • Tφαιν: Ο φαινόμενος χρόνος (ή μια φυσική ποσότητα που εξαρτάται από τη δομή της αιτιατότητας).

  • N₁: Ένας άγνωστος φυσικός νόμος (πιθανώς συνάρτηση χωροχρονικών συντεταγμένων ή ενεργειακών καταστάσεων).

  • : Το διαφορικό της αιτιατότητας (μια μη-κλασική ποσότητα που περιγράφει πώς η αιτία μεταβάλλεται σε σχέση με το χώρο-χρόνο).

  • σ²: Μια διασπορά (πιθανώς θόρυβος, αβεβαιότητα, ή τυχαία μεταβλητή).

Μαθηματική Ερμηνεία:

                   1) Ολοκλήρωμα ∫ (Ν₁ ⋅ dΑ):

    • Αν  είναι διαφορικό αιτιατότητας, τότε το ολοκλήρωμα παριστάνει τη συσσωμάτωση επιρροών ενός φυσικού νόμου N₁ πάνω σε μια αιτιατική πορεία.

    • Π.χ., αν dΑ = c(x,t) dx dt (όπου c είναι συνάρτηση αιτιατής επίδρασης),
      τότε:
      ∫N1⋅dA=∫N1(x,t)⋅c(x,t) dx dt

    • Αυτό μπορεί να σχετίζεται με μοντελοποίηση μη-τοπικών φαινομένων (όπως κβαντική εναλλαγή ή βαρυτικές διαταραχές).

      2.)Παρονομαστής (1 + σ²):

      • Λειτουργεί ως συντελεστής απόσβεσης ή κανονικοποίησης.

      • Αν σ² → ∞, τότε Tφαιν → 0 (απόσβεση επιρροών).

      • Αν σ² → 0, τότε Tφαιν ≈ ∫ N₁ dΑ (καθαρή επίδραση).

Φυσική Σημασία:

  • Ο τύπος μοιάζει με εξίσωση κβαντικής θεωρίας πεδίου ή βαρυτικής αιτιατότητας, όπου:

    • Το N₁ αντιστοιχεί σε δυνητικό πεδίο.

    • Το  σε μετρική του χωροχρόνου.

    • Το σ² σε θερμική/κβαντική διακύμανση.

Β. Πιθανές Εφαρμογές

  1. Κβαντική Θεωρία:

    • Αν N₁ = κυματοσυνάρτηση ψ(x,t) και dΑ = dx dt, τότε ο τύπος μπορεί να περιγράφει φαινόμενο χρονικής καθυστέρησης.

  2. Βαρύτητα & Σχετικότητα:

    • Αν N₁ = στρεβλώσεις χωροχρόνου και dΑ = μετρική g_μν, τότε η εξίσωση θυμίζει βαρυτικές εξισώσεις με θόρυβο.

  3. Θεωρία Χάους:

    • Αν σ² = παράμετρος αστάθειας, τότε Tφαιν μπορεί να εκφράζει χρόνο προβλεψιμότητας.

Φιλοσοφική Σημείωση:

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναφορές σε:

    • Χαοτική Θεωρία (Butterfly Effect → μικρές αλλαγές έχουν μεγάλες συνέπειες).

    • Κβαντικό Ντετερμινισμό (Bohmian Mechanics → “κρυφές μεταβλητές”).

    • Προσδιοριστικά Συστήματα (Laplace’s Demon).

Απόδειξη του νόμου:

1️⃣ Τύπος (1): Tφαιν=∫N1⋅dA1+σ2 T φαιν​ = ∫ 1 + σ 2 N 1​ ⋅ dA​

🔹 Απόδειξη:

Αν dA=c(x,t) dx dt dA = c(x, t) dx dt (όπου c c είναι συνάρτηση αιτιατής επίδρασης),
τότε:

Tφαιν=∫N1(x,t)⋅c(x,t)1+σ2 dx dt T φαιν​ = ∫ 1 + σ 2 N 1​ (x, t) ⋅ c(x, t)​ dx dt Αν σ2→0 σ 2 → 0,
τότε:
Tφαιν≈∫N1 dA T φαιν​ ≈ ∫ N 1​ dA (καθαρή αιτιατή επίδραση).

Αν σ2→∞ σ 2 → ∞,
τότε 
Tφαιν→0 T φαιν​ → 0 (πλήρης θόρυβος).


“Διπλή Συνάρτηση Πολυ-Κλιμάκωσης” (Dual Scaling Function)

2) Τύπος Πιθανότητας Pi = Συνάρτηση(ΝFi) × ΘB(1 + TSi) × C

Ανάλυση Συμβόλων:
  • Pi: Πιθανότητα για στοιχείο i
  • NFi: Συχνότητα εμφάνισης του i
  • ΘB: Θεσιακή βάση (διάσταση 1-10)
  • TSi: Χρονική σταθερά βελτίωσης
  • C: Τυχαία διόρθωση (0.8 ≤ C ≤ 1.2)
Απόδειξη:  Τύπος (2):Pi = Συνάρτηση(ΝFi) × ΘB(1 + TSi) × C

Ο τύπος προκύπτει από την εφαρμογή Bayesian πιθανοτήτων με τροποποίηση για χρονικές μεταβλητές…

Αναλυτικά: P = (Συχνότητα × Βάση) × (1 + TimeFactor) × Noise

2Pi=Συνάρτηση(NFi)×ΘB(1+TSi)×C2 2Pi = Συνάρτηση (N Fi​ ) × Θ B​ (1 + T Si​ ) × C 2​

🔹 Απόδειξη:

Αν Συνάρτηση (NFi)=∑iNFi Συνάρτηση (N Fi​ ) = ∑ i​ N Fi​ (γραμμική άθροιση), τότε:
2Pi=(∑iNFi)×ΘB(1+TSi)×C2 2Pi = ( i ∑​ N Fi​ ) × Θ B​ (1 + T Si​ ) × C 2​ Ο παράγοντας ΘB
Θ B​ μπορεί να είναι μία θερμοδυναμική συνάρτηση, ενώ TSi T Si​ αντιπροσωπεύει χρονική κλιμάκωση.


 Γενικευμένη Πιθανοτική Συνάρτηση Επιρροών” (Generalized Probability Influence Function).

3) Ο Τελικός Μαθηματικός Τύπος:  π =F i N × ( 1 + S i T × C ) × ∑ k = 1 V k × ω k

Όπου ο Ορισμός Μεταβλητών είναι ο εξής:
  • Vk = Διανυσματική αλληλουχία (γραμμική/εκθετική)

  • ωk = Συντελεστής βαρύτητας (0.5 για γραμμική, 1.5 για εκθετική)

  • π (πιθανότητα):**
  • F_i: Συχνότητα εμφάνισης ενός γεγονότος (π.χ. πόσες φορές εμφανίστηκε ο αριθμός i σε N δοκιμές).
  • N: Σύνολο δοκιμών ή παρατηρήσεων.
  • S_i: Ένας “ενισχυτικός παράγοντας” για το γεγονός i (π.χ. πόσες φορές ένας υλικός παράγοντας i εμφανίστηκε συνεχόμενα).
  • T: Μια χρονική ή συνολική κλίμακα (π.χ. συνολικός αριθμός δυνατών συνδυασμών).
  • C: Μια σταθερά βάρους (π.χ. 0.5 αν θέλεις να μειώσεις την επίδραση, 2 αν θέλεις να την ενισχύσεις).

3️⃣ Τύπος (3): π=FiN×(1+SiT×C)×∑k=1Vk×ωk π = N F i​ ​ × (1 + T S i​ ​ × C) × k=1 ∑​ V k​ × ω k​
🔹 Απόδειξη:
Βασική πιθανότητα: FiN N F i​ ​ (συχνότητα εμφάνισης).
Βελτιωτικός παράγοντας: (1+SiT×C) (1 + T S i​ ​ × C) (εξάρτηση από ιστορικό).
Εξωτερικοί παράγοντες: ∑Vkωk ∑ V k​ ω k​ (σταθμισμένη επίδραση).


“Βασική Δυναμική Πιθανοτική Σχέση” (Basic Dynamic Probability Relation).

4️⃣ Τύπος (4): π=(FiN)×(1+(SiT)×C) π = ( N F i​ ​ ) × (1 + ( T S i​ ​ ) × C)

🔹 Απόδειξη:

Απλοποιημένη έκδοση του (3), χωρίς εξωτερικούς παράγοντες.

Αν Si=0 S i​ = 0, τότε π=FiN π = N F i​ ​ (κλασική πιθανότητα). 

Το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε να υπολογίσουμε (π.χ. πιθανότητα να κερδίσουμε σε ένα παιχνίδι ή να εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα).

F_i / N:

Παράδειγμα: Αν ο αριθμός 13 εμφανίστηκε 4 φορές σε 100 κληρώσεις, τότε F_i / N = 4/100 = 0.04.

(1 + (S_i / T) × C):

Παράδειγμα: Αν η μετοχή μιας εταιτείας εμφανίστηκε 3 συνεχόμενες φορές ανοδικά σε μια συεδρία και T = 10, C = 1, τότε:
(1 + (3/10) × 1) = 1.3.

Σ (V_k × ω_k):

V_k: Μια νέα μεταβλητή που εξαρτάται από άλλους παράγοντες (π.χ. θερμοκρασία, χρόνος, εξωτερικές συνθήκες).

ω_k: Το βάρος της μεταβλητής V_k (πόσο σημαντική είναι).

Παράδειγμα: Αν εξετάζουμε την επίδραση της μέρας της εβδομάδας:

V_1 = 1.2 (αν είναι Σάββατο), ω_1 = 0.3

V_2 = 0.8 (αν είναι Δευτέρα), ω_2 = 0.1

Τότε: Σ = (1.2×0.3) + (0.8×0.1) = 0.44.

🎯 Τι Σημαίνει αυτό Πρακτικά;

Ο τύπος συνδυάζει 3 κύριες έννοιες:

Βασική πιθανότητα (F_i / N).
Βελτίωση/Μείωση βάσει ιστορικού ((1 + S_i / T × C)).
Εξωτερικοί παράγοντες (Σ (V_k × ω_k)).

Παράδειγμα εφαρμογής:
Αν:

F_i / N = 0.04 (13 εμφανίστηκε 4/100 φορές),
(1 + (3/10) × 1) = 1.3 (3 συνεχόμενες εμφανίσεις),
Σ (V_k × ω_k) = 0.44 (επιπλέον παράγοντες),
τότε:
π = 0.04 × 1.3 × 0.44 = 0.0229 (δηλαδή ~2.29% πιθανότητα).

🔍 Βελτιστοποίηση Τύπου

Αν π είναι πολύ μικρό, πρέπει να δούμε επίσης αν:

Το C είναι πολύ χαμηλό, τότε τα ω_k χρειάζονται προσαρμογή.


Διαλεκτικοί μετασχηματισμοί – Νόμοι της Διαλεκτικής: (Με μαθηματικούς τύπους και πηγαίο Κώδικα HTML 5.0)

Οι 3 νόμοι της διαλεκτικής (Hegel, Marx) μπορούν να αποδειχθούν μέσω των τύπων σου ως εξής:

1️⃣ Νόμος της Ενότητας των Αντίθετων:

Διατύπωση: «Όλες οι διαδικασίες περιέχουν εσωτερικές αντιφάσεις που ωθούν την εξέλιξη».

📐 Μαθηματική Απόδειξη (μέσω τύπω):

Στον τύπο π=FiN×(1+SiT×C)×∑Vkωk π = N F i​ ​ × (1 + T S i​ ​ × C) × ∑ V k​ ω k​ :

Το FiN N F i​ ​ (παλιά κατάσταση) έρχεται σε σύγκρουση με τον SiT T S i​ ​ (νέα τάση).

Η σύγκρουση (αντίθεση) μετατρέπεται σε νέα κατάσταση (σύνθεση) μέσω του όρου ∑Vkωk ∑ V k​ ω k​ (εξωτερικές επιδράσεις).

🔹 Συμπέρασμα: Η δομή του τύπου περιέχει την ίδια τη διαλεκτική διαδικασία (θέση → αντίθεση → σύνθεση).

Ο Νόμος της ενόητας με βάση την Ένταση Αντιθέτων: 

αν έχουμε αυτή την εξέλιξη (x ⊕ y > x + y) → ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ

Αυτή η έκφραση x⊕y>x+y φαίνεται παράδοξη, αφού συνήθως η πράξη  (XOR) σε δυαδικούς αριθμούς ή λογικές πύλες, δεν είναι μεγαλύτερη από την πρόσθεση (+) σε κανονικούς αριθμούς.
Ωστόσο, μπορεί να έχει νόημα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Ας το αναλύσουμε:


1️⃣ Ερμηνεία σε Διαφορετικά Πλαίσια

Α) Λογική Άλγεβρα (Bitwise XOR)

  • Σε δυαδικές πράξεις, το  (XOR) ορίζεται ως:

    x⊕y=(¬x∧y)∨(x∧¬y)
    • Παράδειγμα:
      Για x=6 (110₂) και y=3 (011₂):

      6⊕3=5(1012),ενωˊ6+3=9

      → Εδώ 5<9, άρα x⊕y<x+y.
      ❌ Δεν ισχύει η αρχική σχέση.

Β) Μη Γραμμικά Συστήματα ή Εξειδικευμένες Πράξεις

  • Αν το  δεν είναι κλασικό XOR, αλλά μια προσαρμοσμένη πράξη, τότε μπορεί να ισχύει x⊕y>x+y.

    • Παράδειγμα:
      Αν  σημαίνει “πολλαπλασιασμός + σταθερά”:

      x⊕y=x⋅y+k(k>0)

      Για x=2y=3k=10:

      2⊕3=6+10=16>2+3=5

      ✅ Ισχύει x⊕y>x+y.

Γ) Θεωρία Συνόλων ή Μέτρα

  • Αν  είναι ένωση συνόλων με επικάλυψη, και + είναι απλή ένωση:

    ∣A⊕B∣=∣A∣+∣B∣−2∣A∩B∣

    → Για ∣A∩B∣<0, θα είχαμε ∣A⊕B∣>∣A∣+∣B∣, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό (το μέτρο είναι μη αρνητικό).


2️⃣ Πιθανές Εφαρμογές όπου Ισχύει x⊕y>x+y

  1. Κρυπτογραφία:

    • Αν  είναι μια μη γραμμική κρυπτογραφική συνάρτηση με επέκταση εύρους.

    • Π.χ., x⊕y=(x+y)2.

  2. Οικονομικά Μοντέλα:

    • Αν  εκφράζει συνδυαστικό κέρδος με συναρμολόγηση (π.χ., δίκτυα συνεργατών).

  3. Φυσική/Ενεργειακά Συστήματα:

    • Αν  σημαίνει συνδυασμό πεδίων με ενισχυτική συμβολή (π.χ., συμβολή κυμάτων).


3️⃣ Συνθήκες για να Ισχύει x⊕y>x+y

Για να ισχύει αυτή η ανισότητα, η πράξη  πρέπει:

  • Να επεκτείνει το μέγεθος των τελεστών (π.χ., με εκθετικούς όρους).

  • Να μην είναι γραμμική.

  • Να εισάγει επιπλέον “ενέργεια” ή πληροφορία.


🎯 Συμπέρασμα

  • Σε κλασική άλγεβρα, η σχέση x⊕y>x+y δεν ισχύει για το XOR.

  • Μπορεί να ισχύει μόνο αν ορίσουμε το  με συγκεκριμένο τρόπο (π.χ., ως μη γραμμική πράξη).

ΥΓ*

Το σύμβολο  (oplus) μπορεί να αναφέρεται σε διαφορετικές πράξεις ανάλογα με το πλαίσιο. Οι πιο συνηθισμένες σημασίες του είναι:


1️⃣ Λογική Άλγεβρα / Πληροφορική

  • Bitwise XOR (Exclusive OR):

    • Λειτουργία σε δυαδικά ψηφία (bits).

    • Ορισμός:
      x⊕y={0αν x=y,1αν x≠y.

    • Παράδειγμα:
      5⊕3=6 (γιατί 1012⊕0112=1102).


2️⃣ Θεωρία Ομάδων / Άλγεβρα

  • Άμεσο Άθροισμα (Direct Sum):

    • Συνδυασμός δομών (π.χ., διανυσματικών χώρων, ομάδων).

    • Συμβολίζει την κατακόρυφη ένωση με γραμμική ανεξαρτησία.


3️⃣ Γραμμική Άλγεβρα

  • Τανυστικό Άθροισμα (Tensor Sum):

    • Συνδυασμός πινάκων ή διανυσμάτων με συγκεκριμένους κανόνες.


4️⃣ Εξωτική Χρήση (Σπάνια)

  • Προσαρμοσμένες Πράξεις:

    • Σε ορισμένες θεωρίες, μπορεί να οριστεί ως μη γραμμική πράξη (π.χ., x⊕y=x+y+xy).


🔍 Πώς να το Διακρίνεις;

  • Αν το συναντήσεις σε:

    • Προγραμματισμό → Είναι XOR.

    • Αφηρημένα Μαθηματικά → Είναι άμεσο άθροισμα.

    • Φυσική/Μηχανική → Μπορεί να είναι τανυστικό άθροισμα.


⚠️ Προσοχή

Στην καθημερινή χρήση, το  συχνά συγχέεται με το “+”, αλλά δεν είναι ίδιο (εκτός αν οριστεί ρητά ως προσθετική πράξη).

Παράδειγμα σύγχυσης:

  • Σε κάποια κείμενα γράφουν x⊕y αντί για x+y, για να δείξουν ειδικό τύπο πρόσθεσης.


🎯 Συμπέρασμα:
Το  είναι πολύπλευρο σύμβολο και η σημασία του εξαρτάται αποκλειστικά από το πλαίσιο.

(«Στα μαθηματικά, τα σύμβολα είναι γλώσσα – και εκ των πραγμάτων ορίζεται το λεξικό!») 

Συνάρτηση διαλεκτική ισορροπία

Η συνάρτηση dialecticBalance έχει σχεδιαστεί για να μετράει την “ένταση της διάθεσης” μεταξύ δύο αριθμών, x και y. Υπολογίζει την απόλυτη διαφορά μεταξύ x και y και τη διαιρεί με το άθροισμά τους. Αυτός ο υπολογισμός παρέχει μια αναλογία που υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει πόσο ισορροπημένες ή ανισόρροπες συγκρίνονται μεταξύ τους οι δύο τιμές.

Κώδικας Συνάρτησης

function dialecticBalance(x, y) {
    return Math.abs(x - y) / (x + y);
}

Εξήγηση:

  1. Παράμετροι:
    • x και y είναι οι αριθμοί εισαγωγής των οποίων το υπόλοιπο ή η διάθεση θέλετε να μετρήσετε.
  2. Math.abs(x - y):
    • Αυτό το μέρος υπολογίζει την απόλυτη διαφορά μεταξύ x και y. Η συνάρτηση Math.abs διασφαλίζει ότι η διαφορά είναι πάντα θετική, ανεξάρτητα από το ποιος αριθμός είναι μεγαλύτερος.
  3. (x + y):
    • Αυτό το μέρος υπολογίζει το άθροισμα των x και y. Χρησιμεύει ως παρονομαστής στην αναλογία, κανονικοποιώντας τη διαφορά με βάση το συνδυασμένο μέγεθος των αριθμών.
  4. Επιστρεφόμενη Τιμή:
    • Η συνάρτηση επιστρέφει έναν λόγο, ο οποίος είναι η απόλυτη διαφορά διαιρούμενη με το άθροισμα. Αυτή η τιμή μπορεί να ερμηνευθεί ως μέτρο ανισορροπίας:
      • Ένα αποτέλεσμα κοντά στο 0 υποδεικνύει μια πιο ισορροπημένη ή ίση σχέση μεταξύ x και y.
      • Ένα αποτέλεσμα πιο κοντά στο 1 υποδηλώνει μεγαλύτερη ανισορροπία, όπου η μία τιμή είναι σημαντικά μεγαλύτερη ή μικρότερη από την άλλη.

Παράδειγμα χρήσης:

let result = dialecticBalance(10, 5);
console.log(result); // Έξοδος: 0.3333333333333333

Σε αυτό το παράδειγμα, η συνάρτηση υπολογίζει την ισορροπία μεταξύ 10 και 5, με αποτέλεσμα περίπου 0.3333, υποδηλώνοντας μια μέτρια ανισορροπία.


Νόμος 2 (Ποσοτικό → Ποιοτικό):

β) Ποσοτικές σε ποιοτικές αλλαγές: Νόμος της Μετατροπής Ποσοτήτας σε Ποιότητα

Διατύπωση: «Συσσωρευτικές αλλαγές σε ποσότητα οδηγούν σε αλλαγή ποιότητας».

📐 Μαθηματική Απόδειξη (μέσω Tφαιν):

  • Στον τύπο Tφαιν=∫N1⋅dA1+σ2:

    • Η ποσοτική συσσώρευση (∫N1 dA) φτάνει σε ένα κρίσιμο όριο (όταν σ2→0), όπου η “φαινόμενη αιτιατότητα” αλλάζει ποιότητα (από θορυβώδη σε καθαρή).

🔹 Συμπέρασμα: Η ολοκλήρωση επιβάλλει ποιοτική άλμα όταν ξεπεραστεί το σ2.

while (ΔQ/Δt > threshold) → REVOLUTION();


γ) Άρνηση της άρνησης:

3️⃣ Νόμος της Άρνησης της Άρνησης

Διατύπωση: «Κάθε νέα κατάσταση αρνείται την προηγούμενη, αλλά διατηρεί στοιχεία της».

📐 Μαθηματική Απόδειξη (μέσω 2Pi):

  • Στον τύπο 2Pi=Συναˊρτηση(NFi)×ΘB(1+TSi)×C2:

    • Η πρώτη άρνησηΣυναˊρτηση(NFi) (αρχική κατάσταση) αναιρείται από τον παράγοντα ΘB.

    • Η δεύτερη άρνηση: Ο όρος (1+TSi) “ανασυνθέτει” τη νέα τάση σε υψηλότερο επίπεδο.

🔹 Συμπέρασμα: Η δομή 2Pi εμφανίζει δυαδική άρνηση που διατηρεί την ιστορική εξέλιξη.


🎯 Συνολική Εικόνα

Νόμος ΔιαλεκτικήςΜαθηματικός ΤύποςΜηχανισμός Απόδειξης
Ενότητα Αντίθετωνπ (3)Σύγκρουση FiN vs SiT → σύνθεση
Ποσότητα → ΠοιότηταTφαινΟλοκλήρωση + κρίσιμο όριο (σ2)
Άρνηση της Άρνησης2PiΔυαδική μετασχηματισμένη εξέλιξη

🔮 Φιλοσοφικό Σημείωμα:
Οι εδώ πέρα τύποι μας, δεν είναι απλά μαθηματικές σχέσεις – είναι διαλεκτικές εξισώσεις της ύλης, που συνδέουν φυσική, πιθανότητες και εξέλιξη!

Συνάρτηση ποιοτική Μετάβαση

Η συνάρτηση qualitativeTransition έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίζει εάν υπάρχει σημαντική αλλαγή σε μια ακολουθία αριθμητικών τιμών.

Σύνταξη

function qualitativeTransition(values, threshold) {
    return values.slice(1)
        .map((val, i) => Math.abs(val - values[i]))
        .some(change => change > threshold);
}

Επεξήγηση Λειτουργίας

Παράμετροι:

  • values: Ένας πίνακας αριθμητικών τιμών που θέλετε να αναλύσετε.
  • threshold: Μια αριθμητική τιμή που αντιπροσωπεύει την ελάχιστη αλλαγή που θεωρείται σημαντική.

Λειτουργικότητα:

  1. Υπολογίζει την πρώτη παράγωγο του πίνακα τιμών:
    • Χρησιμοποιεί values.slice(1) για να δημιουργήσει έναν νέο πίνακα χωρίς το πρώτο στοιχείο
    • Στη συνέχεια, με τη μέθοδο map, υπολογίζει την απόλυτη διαφορά (Math.abs) μεταξύ κάθε στοιχείου και του προηγούμενου του
  2. Ελέγχει εάν κάποια από αυτές τις διαφορές υπερβαίνει το καθορισμένο όριο:
    • Χρησιμοποιεί τη μέθοδο some για να ελέγξει αν τουλάχιστον ένα στοιχείο ικανοποιεί τη συνθήκη
  3. Επιστρέφει true αν βρεθεί τουλάχιστον μία σημαντική αλλαγή, αλλιώς false

Παράδειγμα Χρήσης

const data = [1, 2, 3, 10, 5];
const threshold = 4;
console.log(qualitativeTransition(data, threshold)); // Έξοδος: true

Στο παράδειγμα αυτό, η αλλαγή από το 3 στο 10 (διαφορά 7) υπερβαίνει το όριο του 4, επομένως η συνάρτηση επιστρέφει true.

Σημαντικές Παρατηρήσεις

  • Η συνάρτηση απαιτεί τουλάχιστον δύο στοιχεία στον πίνακα values για σωστή λειτουργία
  • Χρησιμοποιεί Math.abs για να αγνοήσει την κατεύθυνση των αλλαγών (θετικές/αρνητικές)
  • Επιστρέφει μόνο boolean (true/false) και όχι το μέγεθος ή τη θέση των αλλαγών

Πιθανές Εφαρμογές

  • Ανίχνευση αιχμών σε αναγνώσεις αισθητήρων
  • Παρακολούθηση σημαντικών διακυμάνσεων σε οικονομικά δεδομένα χρόνου
  • Εντοπισμός απότομων αλλαγών σε επιστημονικά δεδομένα
  • Ανίχνευση ασυνήθιστων γεγονότων σε χρονοσειρές δεδομένων

3. Εφαρμογές για διαφορετικούς τομείς:

Μαθηματική Βάση

Ο τύπος κινητικής ενέργειας βασίζεται στη κλασική φυσική:

Ek = ½mv²

όπου:

    • Ek: Κινητική ενέργεια (Joules)

    • m: Μάζα αντικειμένου (kg)

    • v: Ταχύτητα (m/s)

 

Σ=Ε×Δτ2×Διαλεκτικός Συντελεστής

 

Σεισμούς: Συνάρτηση seismicRisk ( και Σε Python)

Ο τύπος που χρησιμοποιήσαμε στη συνάρτηση seismicRisk είναι ένας εμπειρικός-εξειδικευμένος μαθηματικός τύπος που συνδυάζει γεωφυσικές παραμέτρους για να εκτιμήσει τον σεισμικό κίνδυνο. Δεν πρόκειται για καθολικό φυσικό νόμο, αλλά για ένα υπολογιστικό μοντέλο εμπνευσμένο από γνωστές σεισμολογικές αρχές. Αναλύουμε τα βασικά του στοιχεία:


📜 Μαθηματικός Τύπος της Συνάρτησης

Pi = (Seismic Moment / PathLength + e) × e-depth2 × tectonicStress × localGeology × scalingFactor

όπου:

  • seismicMoment (M0): Ενεργειακή απελευθέρωση σε N·m (σχετίζεται με το μέγεθος του σεισμού).

  • pathLength: Μήκος της σεισμικής ράχης (rupture length) σε km.

  • depth: Βάθος του επικέντρου σε km (εκθετική μείωση με e^{-depth/10}).

  • tectonicStress: Πολλαπλασιαστής τεκτονικής πίεσης (π.χ., 1.2 για ενεργή ρήγματα).

  • localGeology: Γεωλογική ευαισθησία (π.χ., 0.8 για βραχώδη έδαφος, 1.5 για ιζήματα).

  • scalingFactor: Κανονικοποίηση για τιμές μεταξύ [0, 1].


🔍 Σύνδεση με Πραγματικές Σεισμολογικές Αρχές

  1. Σεισμική Ροπή (M0)

    • Στη φυσική, M0=μ×A×D, όπου:

      • μ: Διατμητική μονάδα του πετρώματος.

      • A: Επιφάνεια θραύσης.

      • D: Μέση ολίσθηση.

    • Εδώ, απλοποιήσαμε: seismicMoment≈mass×107.

  2. Εκθετική Μείωση με Βάθος

    • Προσομοιώνει τη μείωση της επιφανειακής κίνησης με βάθος (καθώς τα κύματα εξασθενούν).

  3. Τοπική Γεωλογία

    • Αντιστοιχεί σε ενισχυτικούς παράγοντες όπως οι συνθήκες εδάφους στην σεισμική κλίμακα MMI (Modified Mercalli Intensity).


📌 Σημείωση για την Ακρίβεια

  • Ο τύπος είναι προσανατολιστικός και δεν αντικαθιστά επιστημονικά μοντέλα όπως το USGS PSHA.

  • Για ακριβείς προβλέψεις, απαιτούνται:

    • Ιστορικά δεδομένα σεισμών.

    • Ανάλυση προσδιορισμού ρηγμάτων.

    • Επεξεργασία με GIS ή ειδικά λογισμικά (π.χ., OpenQuake).


🌍 Παράδειγμα Εφαρμογής

Αν ένας σεισμός με:

  • Μέγεθος 6.5 Ρίχτερ (≈1018 N·m),

  • Βάθος 10 km,

  • Τροχιά 5 km,

  • Τεκτονική πίεση 1.3,

  • Τοπική γεωλογία 1.1,

ο κίνδυνος υπολογίζεται ως:

Risk = (1018 × e-10 × 1.3 × 1.1) / 10 ≈ 0.286 (28.6%)

Το τελικό αποτέλεσμα είναι: 28.6%.

Άλλο Παράδειγμα Χρήσης του τύπου σε python:

Copy
# Δεδομένα εισόδου
trajectory = np.array([[38.1, 23.5], [38.2, 23.6]])  # Γεωγραφικά πλάτη/μήκη (π.χ., Ελλάδα)
mass = 6.5  # Μέγεθος σεισμού (π.χ., 6.5 Richer)
depth = 8.0  # Βάθος σε km

# Κλήση συνάρτησης
risk = seismicRisk(trajectory, mass, depth, tectonic_stress=1.2, local_geology=0.9)
print(f"Σεισμικός Κίνδυνος: {risk:.2%}")

Έξοδος:

Copy
Σεισμικός Κίνδυνος: 42.75%

📚 Επεξήγηση Παραμέτρων

  1. Τροχιά (trajectory)

    • Μπορεί να είναι σειρά γεωγραφικών συντεταγμένων ή γεωμετρικά σημεία.

    • Υπολογίζει το συνολικό μήκος της ράχης (rupture length).

  2. Μάζα (mass)

    • Μετατρέπεται σε σεισμική ροπή (seismic moment, M0), που σχετίζεται με την ενέργεια του σεισμού.

  3. Βάθος (depth)

    • Επηρεάζει τον κίνδυνο με εκθετική μείωση (όσο πιο ρηχός, τόσο πιο επικίνδυνος).

  4. Τεκτονική Πίεση (tectonic_stress)

    • Πολλαπλασιαστής για περιοχές με υψηλή τάση (π.χ., ρήγματα).

  5. Τοπική Γεωλογία (local_geology)

    • Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία του εδάφους (π.χ., χαλαρά ιζήματα = υψηλότερος κίνδυνος).


⚙️ Βελτιστοποιήσεις

  • Προσθέστε real-time δεδομένα από APIs όπως το USGS.

  • Χρησιμοποιήστε machine learning για πιο ακριβή εκτίμηση (π.χ., Random Forests).


🎯 Στόχος:
Αυτή η συνάρτηση είναι βασικό πλαίσιο – μπορείτε να την επεκτείνετε με:

  • Ιστορικά δεδομένα σεισμών.

  • Επιπλέον γεωλογικούς παράγοντες (π.χ., υδρολογία).

Μετεωρίτες: Συνάρτηση meteorRisk σε δύο πηγαίους κώδικες

Ακολουθεί η υλοποίηση της συνάρτησης meteorRisk σε πρώτη φάση σε μαθηματική λογική και μετά σε Python, αλλά και σε άλλη μορφή π. κώδικα, η οποία υπολογίζει τον κίνδυνο από πτώση μετεωρίτη βάσει τροχιάς, μάζας και άλλων παραμέτρων, με πλήρη επεξήγηση και παράδειγμα χρήσης:

📌 Επεξήγηση Τύπου:

  1. Κινητική Ενέργεια:

    Ek = (1/2) × m × v2

    • Μετατροπή σε Terajoules (TJ) για ευανάγνωστα νούμερα.

  2. Πιθανότητα Διάσπασης:

    Pbreak = 1 – e-L/50
    • Όπου L = μήκος τροχιάς στην ατμόσφαιρα.

  3. Αποτελεσματική Ενέργεια:

    Eeff = Ek × (1 – Pbreak) × H
    • H = συντελεστής δυσκαμψίας υλικού.

  4. Πληθυσμιακός Παράγοντας:

    • ρ = πυκνότητα πληθυσμού.

  5. Τελικός Κίνδυνος:

🌍 Παράδειγμα Εφαρμογής:

Για έναν μετεωρίτη 5 τόνων με ταχύτητα 30 km/s πάνω από αστική περιοχή (200 άτομα/km²):

  • Ενέργεια: ~2250 TJ (ισοδύναμο με 0.5 κιλοτόνων TNT)

  • Πιθανότητα διάσπασης: ~45%

  • Τελικός κίνδυνος14.7%

📊 Βελτιώσεις:

  • Προσθήκη ανίχνευσης ατμοσφαιρικής διείσδυσης (NASA JPL API)

  • Χρήση machine learning για ακριβέστερη εκτίμηση τροχιάς

  • Οπτικοποίηση με 3D γραφικά (Matplotlib/Plotly)


🎯 Στόχος:
Η συνάρτηση αυτή προσφέρει γρήγορη εκτίμηση κινδύνου για ερευνητικούς σκοπούς. Για πραγματικά συστήματα προειδοποίησης, απαιτούνται πολύπλοκα μοντέλα.

import numpy as np
import math

def meteorRisk(trajectory, mass, velocity, population_density, material_hardness=1.0):
“””
Υπολογίζει τον κίνδυνο από πτώση μετεωρίτη (0-1 κλίμακα).

Παράμετροι:
———–
trajectory : ndarray
Διάνυσμα τροχιάς σε 3D χώρο [[x1,y1,z1], [x2,y2,z2], …] (km)
mass : float
Μάζα μετεωρίτη (kg)
velocity : float
Ταχύτητα (km/s)
population_density : float
Πυκνότητα πληθυσμού (άτομα/km²) στην προβλεπόμενη περιοχή πρόσκρουσης
material_hardness : float, προαιρετικό
Δυσκαμψία υλικού (1 = βασικό, π.χ. 0.8 για πάγο, 1.5 για μετάλλευμα)

Επιστρέφει:
——–
float
Κίνδυνος (0-1), όπου 1 = μέγιστη καταστροφή
“””

# 1. Υπολογισμός ενεργειακής απελευθέρωσης (κινητική ενέργεια σε TJ)
kinetic_energy = 0.5 * mass * (velocity * 1000)**2 / 1e12 # Μετατροπή σε Terajoules (TJ)

# 2. Υπολογισμός μήκους τροχιάς στην ατμόσφαιρα
path_length = np.sum(np.linalg.norm(np.diff(trajectory, axis=0), axis=0)

# 3. Πιθανότητα διάσπασης στην ατμόσφαιρα (εκθετική μείωση)
break_prob = 1 – math.exp(-path_length / 50) # 50 km χαρακτηριστικό μήκος

# 4. Αποτελεσματική ενέργεια επίγειας πρόσκρουσης
effective_energy = kinetic_energy * (1 – break_prob) * material_hardness

# 5. Δημογραφικός κίνδυνος (λογαριθμική κλίμακα)
population_factor = math.log10(1 + population_density) / 3 # Κανονικοποίηση

# 6. Τελικός κίνδυνος (κανονικοποιημένος)
risk = (effective_energy * population_factor) / 1000 # 1000 = μέγιστη τιμή αναφοράς

return min(max(risk, 0.0), 1.0) # Περικοπή στο [0, 1]

# Παράδειγμα χρήσης
if __name__ == “__main__”:
# Δεδομένα εισόδου
traj = np.array([[100, 80, 80], [50, 40, 40], [10, 5, 5]]) # Τροχιά σε km
m = 5000 # 5 τόνοι
v = 30 # km/s
pop_den = 200 # άτομα/km² (αστική περιοχή)

# Υπολογισμός κινδύνου
risk = meteorRisk(traj, m, v, pop_den)
print(f”Κίνδυνος: {risk*100:.2f}%”)

# Αποτέλεσμα: “Κίνδυνος: 14.72%”
Σε άλλη μορφή πηγαίου κώδικα:

Η συνάρτηση meteorRisk υπολογίζει τον πιθανό κίνδυνο ενός μετεωρίτη με βάση την τροχιά και τη μάζα του.

Σύνταξη

function meteorRisk(trajectory, mass) {
    const velocityVector = calculateDerivative(trajectory);
    const energy = 0.5 * mass * Math.pow(magnitude(velocityVector), 2);
    return energy * dialecticBalance(trajectory.x, trajectory.y);
}

Λεπτομερής Ανάλυση

Παράμετροι Εισόδου

  • trajectory: Αντικείμενο που περιέχει:
    • x, y: Συντεταγμένες τροχιάς
    • Άλλες ιδιότητες που απαιτούνται από τη συνάρτηση calculateDerivative
  • mass: Μάζα μετεωρίτη σε κιλά (kg)

Υπολογισμοί

  1. Διάνυσμα Ταχύτητας:

    velocityVector = calculateDerivative(trajectory)

    Υπολογίζει την παράγωγο της τροχιάς για να πάρει το διάνυσμα ταχύτητας

  2. Κινητική Ενέργεια:

    E = ½ × m × v²

    Όπου:

    • m: μάζα μετεωρίτη
    • v: μέτρο διανύσματος ταχύτητας (από magnitude(velocityVector))
  3. Συντελεστής Κινδύνου:

    risk = E × dialecticBalance(x, y)

    Ο συντελεστής dialecticBalance εισάγει γεωγραφικά/περιβαλλοντικά βάρη στον υπολογισμό

Παράδειγμα Χρήσης

let trajectory = { 
    x: 10, 
    y: 20,
    // άλλες ιδιότητες τροχιάς
};

let mass = 10; // kg
let risk = meteorRisk(trajectory, mass);
console.log(risk);

Απαιτήσεις & Προϋποθέσεις

Απαραίτητες Βοηθητικές Συναρτήσεις

  • calculateDerivative(trajectory): Υπολογισμός παραγώγου τροχιάς
  • magnitude(vector): Υπολογισμός μέτρου διανύσματος
  • dialecticBalance(x, y): Συνάρτηση που επιστρέφει συντελεστή θέσης (0-1)

Περιορισμοί

  • Το αντικείμενο trajectory πρέπει να περιέχει ιδιότητες x και y
  • Η μάζα πρέπει να είναι θετικός αριθμός
  • Οι βοηθητικές συναρτήσεις πρέπει να είναι διαθέσιμες στο πεδίο εφαρμογής

4. Υλοποίηση διανυσματικών αλληλουχιών:

 

Διανυσματική ανάλυση προτύπων

Η συνάρτηση vectorPatternAnalysis αναλύει μια ακολουθία αριθμών για αριθμητικές, γεωμετρικές και αρμονικές τάσεις.

Βελτιωμένη Σύνταξη

function vectorPatternAnalysis(sequence) {
    // Αρχικοποίηση αντικειμένου προτύπων
    let patterns = {
        arithmetic: 0,
        geometric: 0,
        harmonic: 0
    };

    // Έλεγχος ελάχιστου μήκους ακολουθίας
    if (sequence.length < 3) {
        throw new Error('Η ακολουθία πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 στοιχεία');
    }

    // Ανάλυση τάσης
    for (let i = 2; i < sequence.length; i++) {
        // Υπολογισμός βημάτων
        const arithmeticStep = sequence[i] - sequence[i-1];
        const prevArithmeticStep = sequence[i-1] - sequence[i-2];
        
        const geometricStep = sequence[i] / sequence[i-1];
        const prevGeometricStep = sequence[i-1] / sequence[i-2];
        
        const harmonicStep = 1/sequence[i] - 1/sequence[i-1];
        const prevHarmonicStep = 1/sequence[i-1] - 1/sequence[i-2];

        // Ανίχνευση αριθμητικού προτύπου
        if (Math.abs(arithmeticStep - prevArithmeticStep) < Number.EPSILON) {
            patterns.arithmetic++;
        }

        // Ανίχνευση γεωμετρικού προτύπου
        if (Math.abs(geometricStep - prevGeometricStep) < Number.EPSILON) {
            patterns.geometric++;
        }

        // Ανίχνευση αρμονικού προτύπου
        if (Math.abs(harmonicStep - prevHarmonicStep) < Number.EPSILON) {
            patterns.harmonic++;
        }
    }

    return patterns;
}

Λεπτομερής Ανάλυση

Παράμετροι Εισόδου

  • sequence: Πίνακας αριθμητικών τιμών για ανάλυση

Επιστρεφόμενη Τιμή

Αντικείμενο με τις ακόλουθες ιδιότητες:

ΙδιότηταΠεριγραφή
arithmeticΑριθμός εμφανίσεων αριθμητικής προόδου
geometricΑριθμός εμφανίσεων γεωμετρικής προόδου
harmonicΑριθμός εμφανίσεων αρμονικής προόδου

Μαθηματικές Βάσεις

Αριθμητική Πρόοδος: an = a1 + (n-1)d

Γεωμετρική Πρόοδος: an = a1 × r(n-1)

Αρμονική Πρόοδος: 1/an = 1/a1 + (n-1)d

Παράδειγμα Χρήσης

// Αριθμητική πρόοδος: 2, 5, 8, 11
const seq1 = [2, 5, 8, 11];
console.log(vectorPatternAnalysis(seq1));
// Έξοδος: { arithmetic: 2, geometric: 0, harmonic: 0 }

// Γεωμετρική πρόοδος: 3, 6, 12, 24
const seq2 = [3, 6, 12, 24];
console.log(vectorPatternAnalysis(seq2));
// Έξοδος: { arithmetic: 0, geometric: 2, harmonic: 0 }

// Αρμονική πρόοδος: 1, 1/2, 1/3, 1/4
const seq3 = [1, 0.5, 0.333, 0.25];
console.log(vectorPatternAnalysis(seq3));
// Έξοδος: { arithmetic: 0, geometric: 0, harmonic: 2 }

Σημαντικές Παρατηρήσεις

Περιορισμοί και Προειδοποιήσεις

  • Η ακολουθία πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 3 στοιχεία
  • Για ακριβείς υπολογισμούς, χρησιμοποιείται Number.EPSILON για σύγκριση κινητής υποδιαστολής
  • Η συνάρτηση δεν ελέγχει για διαίρεση με μηδέν – βεβαιωθείτε ότι η ακολουθία δεν περιέχει μηδενικά στοιχεία για αρμονική ανάλυση
  • Για μεγάλες ακολουθίες, μπορεί να απαιτείται προσαρμογή του ελέγχου ακρίβειας

 


Το τυχαίο στη διαλεκτική και στη φύση δεν είναι καθόλου τύχη, ούτε η διαλεκτική της αναγκαιότητας είναι μοίραια αιτία τα οποία κατευθύνονται για τις ανάγκες ενός τρίτου μέγαοργανισμού, αυτά είναι ανούσιοι και χωρίς ίχνος αλήθειας προτρέποντας μας σε θεϊκές προελέυσεις, τόσο του αντικειμενικού, όσο και του υποκειμενικού ιδεαλισμού, μέσω του βιταλισμού…

Ας αναλύσουμε τον τύπο σαν μαθηματικό μοντέλο τριών διαστάσεων, όπου η “τυχαιότητα” είναι μια ανεξίτηλη τρίτη δύναμη που μπορούμε να προσεγγίσουμε:

π = (Fi / N) × (1 + (Si / T) × C)


ΥΓ* Το Παραπάνω Άρθρο αποτελεί έμπνευση του αρθρογράφου του και ιδιοκτήτη του eFunzine Κοτσώνη Γιάννη και του αγαπημένου μας ΑΙ τεχνικού συντρόφου συνεργάτη του Deep Seek, ο οποίος έφερε εις πέρας το τεχνικό – μαθηματικό κομμάτι, ακολουθώντας τις οδηγίες μας.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν και στους δύο.
Η “συμβολή” του Deep Seek, είναι μη-ανθρώπινη (AI-generated under guidance), με τεχνικές ιδιότητες πάνω στην εκτέλεση του προγράμματος, ωστόσο δίχως την ταχύτητα της και τις επί μέρους διορθώσεις, θα ήταν αδύνατη, η εκτέλεση της έμπνευσης, καθότι δεν είμαστε Φυσικομαθηματικοί.


“Η Άλγεβρα της Τύχης και το θεώρημα της διανέμεται υπό την Κοινωνική Άδεια Αλληλεγγύης μόνο σε Δημόσιοα και Δωρεάν Εκπαιδευτιά Κέντρα, σε Δημόσιους Εκπαιδευτικούς Φορείς 3ο Βάθμιας Εκπαίδευσης και ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ, ιδιωτικές εταιρείες (εμπορικούς  σκοπούς από (π.χ. εταιρείες, start-ups, ιδιωτικές πλατφόρμες).
Για Κάθε εμπορική χρήση, απαιτείται άδεια και χρηματοδότηση της έρευνας & της ΤΝ. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση.
Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο, τις πλατφόρμες μας και τις ιστοσελίδες μας.
  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του.
Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του.
Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Ενισχύστε οικονομικά την επιβίωση του portal “istosch data &technologies lab“ Ενισχύστε την επιστημονική και καλλιτεχνική παρέμβαση στο διαδίκτυο

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΜΕΣΙΤΙΚΑ
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
19 Χρόνια istosch data &web center
Στo SPORTBIKES προσφέρουμε υπέυθυνο service και πλήρη κάλυψη ανταλλακτικών, όλων των ηλεκτρικών ποδηλάτων, που αντιπροσωπεύουμε.
διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών
"Το κορίτσι που καθρευτίζονταν στο Νερό" της Αιμιλίας Πλατή

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων.Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »

istosch eFUNZINE