istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

CinemaΑφιερώματαΘέατροΤέχνες-Πολιτισμός

Αλέξης Μινωτής, ο Βασιλιάς της υποκριτικής τέχνης

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Αλέξης Μινωτής, ο Βασιλιάς της υποκριτικής τέχνης

Πρόκειται για μία από τις πιο σπουδαίες και εμβληματικές μορφές του νεοελληνικού, για να μην πούμε από αυτές του μεταπολεμικού Ευρωπαϊκού θεάτρου, που το τελευταίο σήμερα πνέει, τα λοίσθια, αλλά τότε, ήταν κραταιό και ο παρακάτω, έβαλε την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα.
Υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς, που κατά γενική ομολογία σήμερα τέτοιοι δεν υπάρχουν, ένας αξιοθαύμαστος σκηνοθέτης και ένας παραγωγός ταλέντων στο νεότερο ελληνικό θέατρο, που οι μεταγενέστεροι οφείλουν άπαντα σε αυτόν.
Φυσικά η συμβολή του ξεπερνάει τα όρια του Τοτεμικού θεάτρου, μιας και ο Αλέξης Μινωτής, που γεννήθηκε σαν χτες στις οκτώ του Αυγούστου του 1900, ήταν ένα πολύμορφο ταλέντο, το οποίο σε κάθε περίπτωση, κοσμούσε τόσο το θεατρικό σανίδι όσο και το κινηματογραφικό γίγνεσθαι, αλλά τίποτα από αυτά δεν τον έφταναν και πάντα αναζητούσε την λεπτεπίλεπτη τελειότητα, που θα ανάδειχνε την ειδοποιό διαφορά, του καλού ηθοποιού, από τον δάσκαλο.
Να θυμίσουμε εδώ πέρα, ότι το 1946, ο εκ της Κισσάμου ορμώμενος Αλέξης Μινωτής, συμμετείχε στην ταινία του Alfred Hitchcock, “Notorious”, συμπρωταγωνιστώντας με τον Gary Grant και την Ingrid Bergman, ενώ δεν ήταν η μοναδική φορά που συμμετείχε σε ταινία τέτοιου ύφους και μεγέθους, ωστόσο το γεγονός, ότι ο Χίτσκοκ τον είχε επιλέξει σε πρωταγωνιστική θέση, κάτι λέει, από μόνο του ως αξίωμα.

Ο Αλέξης Μινωτής, ήταν παντρεμένος με μια από τις ιέρειες του νεοελληνικού θεάτρου, την Κατίνα Παξινού, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ηθοποιίας, από αυτές που η εκφορά του ονόματος της, προξενεί ρίγη στον εν λόγω χώρο.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλέξης Μινωτάκης και η πρώτη του δουλειά, ήταν να διοριστεί τραπεζικός υπάλληλος στην Εθνική τράπεζα, στο υποκατάστημα της πόλης μας στα Χανιά, που τότε δεν ήταν στο σημερινό κτήριο και σημείο, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ακολούθησε κατά πόδας, μία επίσης εμβληματική μορφή και φυσιογνωμία για την τέχνη της υποκριτικής, τον Αιμίλιο Βεάκη, στο θίασο που είχαν δημιουργήσει με τον Χριστόφορο Νέζερ, άλλη μια τεραστίων διαστάσεων θεατρική παρουσία.
Η περιπέτεια με το παραπάνω μπουλούκι, δηλαδή με τον παραπάνω περιοδεύοντα θίασο, των δύο παραπάνω τοτέμ της θεατρικής τέχνης, πραγματοποιώντας τον Οιδίποδα Τύραννο, τον μετέτρεψαν από ένα πολύ μεγάλο ταλέντο σε έναν ολοκληρωμένο, αλλά κυρίως εμβληματικό ηθοποιό, του οποίου η υποκριτική τέχνη και εκφραστική παρουσία, ακόμα και σήμερα είναι αμίμητη – μεγαλοπρεπής, ωστόσο το πιο σημαντικό ήταν, ότι “ποιούσε ήθος”, ως πρωταγωνιστής, τόσο της τέχνης, όσο και της ίδιας της ζωής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ανηφόρισε στην Αθήνα, εντάχθηκε σε έναν από τους σπουδαιότερους θιάσους της χώρας, αυτόν της Μαρίκας Κοτοπούλη.
Άλλο ένα εξαιρετικό γεγονός που η σημαντικότητα του, ήταν κομβικής και ουσιαστική σημασίας, το οποίο έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην πορεία του, ήταν ότι ο Αλέξης Μινωτής, συνυπήρχε από την πρώτη κι όόλας θεατρική του στιγμή, με πάρα πολύ μεγάλους επίσης ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Μυράτ και ο σπουδαιότερος ίσως θεατρικός σκηνοθέτης Δημήτρης Ροντήρης.
Είχε την ευτυχία, στο διάβα του και από την πρώτη στιγμή, να έχει τέτοιους και τόσο εξαιρετικούς συνεργάτες, που αυτό ήταν γεγονός καθοριστικής σημασίας. Όλα τα παραπάνω, επενέργησαν εκθετικά, σε συνδυασμό με το απέραντο και απέριττο ταλέντο που διέθετε σε ασύλληπτες ποσότητες, ακόμα ακόμα και η φυγή του το 1941 στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, καθώς και η συνεργασία του με έναν από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, όπως ο μεγάλος Alfred Hitchcock, τον μετέτρεψαν σε ένα τιτάνα της υποκριτικής τέχνης, τοποθετώντας τον, σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν ποτέ από τον νεοελληνικό πολιτισμό.
Άλλη μία σπουδαία συνεργασία του Αλέξη Μινωτή ήταν η συμμετοχή του, στο παιδί και το δελφίνι το 1954, όπου βασική πρωταγωνίστρια ήταν η Σοφία Λόρεν και γυρίστηκε στο νησί της Ύδρας.

Ετούτη, η εμβληματική μορφή, ότι ανέβασε το αποθέωνε και από το θεατρικό σανίδι, το οδηγούσε στον κόσμο της διονυσιακής αποθέωσης, χωρίς τις υπερφίαλες, εκφραστικές ατέλειες της υποκριτικής τεχνικής, αλλά με την δωρική παρουσία του, που δίνονταν ολοκληρωτικά και ολόψυχα, πολλές φορές, κάνοντας το κοινό, να νομίζει, ότι δεν έβλεπε έναν ηθοποιό που υποδύονταν, ένα συγκεκριμένο ρόλο, αλλά ότι ενσάρκωνε τον ρόλο, ξεχνώντας, ότι είναι ο Μινωτής. Να θυμίσουμε εδώ πέρα, ότι στον “Οιδίπους Τύραννο” του Σοφοκλή, ήταν όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά κυρίως ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης.
Φυσικά δεν ήταν η μοναδική σκηνοθεσία που πραγματοποίησε σε αρχαίες τραγωδίες, συνέβαλε στην αποθέωση της “Εκάβης” το 1955, ενώ η “Μήδεια” του Ευριπίδη το 1956, δεν ήταν απλά μία αναπαράσταση αλλά μία αποθέωση του αρχαίου ελληνικού θεάτρου από νεοέλληνες ηθοποιούς.
Φυσικά η συμμετοχή ως πρωταγωνίστριας της συζύγου του Κατίνας Παξινού, η οποία συμμετείχε και στις τραγωδίες της Αντιγόνης, μαζί με άλλο ένα τοτέμ την Άννα Συνοδινού και εσύ πρωταγωνιστή τον ίδιο στον “Οιδίπους επί Κολωνώ”, έφερναν το αποτέλεσμα στο επίπεδο της μέθεξης.

Αλλά καλό θα ήταν,να βάλουμε τα πράγματα σε μία ιστορική τάξη.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch


Ο τεράστιος Αλέξης Μινωτής, ο ο οποίος ξεκίνησε ως ένα φτωχόπαιδο, με αφετηρία το Καστέλι της Κισσάμου όπου ήταν και η γενέτειρα του, τον οδήγησε με καθυστέρηση στο θέατρο, δεν πήραν ποτέ τα μυαλά του αέρα, ούτε καβάλησε κανένα καλάμι, δεν εμπλέχτηκε σε αποπροσανατολιστικούς συγκρητισμούς κι αυτό αποτέλεσε έναν ποιοτικό κοινό παρονομαστή, σε ολόκληρη την παρουσία του.
Θα μας πείτε σε ηλικία 25 ετών το 1925 δηλαδή, όταν συνεργάστηκε μέχρι το 1930 με το Σπύρο Μελά στο θέατρο τέχνης στην Αθήνα, έγινε με χρονπκαθυστέρηση;
Προφανώς και όχι και σε καμία εκ των περιπτώσεων, αλλά όπως γράψαμε παραπάνω και προείπαμε ουσιαστικά, ο Αλέξης Μινωτής, δεν ξεκίνησε από το θέατρο αναγκαζόμενος να ασχοληθεί επαγγελματικά σε πρώτη φάση, με το απεχθές για αυτόν τραπεζικό σύστημα και την Εθνική τράπεζα, καταλήγοντας σε πρωταγωνιστικό και βασικό στέλεχος του Εθνικού θεάτρου, που λίγο ως πολύ, αν όχι αντικειμενικά, ήταν και το όνειρο του ανέκαθεν και παιδιόθεν.
Από το 1932 μέχρι το 1942(μαζί με την μετέπειτα σύζυγό του από το 1940 και έπειτα δηλαδή, όπου παντρεύτηκε την Κατίνα Παξινού), συμμετείχε στο ίδιο σχήμα με αυτήν και τον μεγάλο Αιμίλιο Βεάκη.
Από το 1942 και μετά διέγραψε μία ανεπανάληπτη εξαιρετική καριέρα, με διεθνή αναγνώριση, πού αποθεώθηκε σε ρόλους όπως ο Άμλετ, ο βασιλιάς Λιρ, καθώς και ο Μάκβεθ.

Όλα αυτά από την πλευρά του αγγλοσαξονικού θεάτρου και όχι μόνο αυτού, γιατί όταν ανακάλυψε, τα έργα των Μπέρτολντ Μπρεχτ, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και Samuel Beckett , απέδειξε ότι δεν είναι ένας απλός ηθοποιός, ή ένα εξαιρετικό ταλέντο που έπιασε ταβάνι(και τέλος), κάτω από σκληρή και καλά συντονισμένη δουλειά.
Να σημειώσουμε εδώ πέρα και εμβόλιμα ότι το 1936, ο Αλέξης Μινωτής, μετέβη στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, φυσικά με κρατική υποτροφία, πάνω στο αντικείμενο της θεατρικής τέχνης, για παραπέρα σπουδές, με αποτέλεσμα η εξέλιξη του να είναι εκθετική και μάλλον διθυραμβική.
Η προσωπική του γνωριμία με τον Βέρνερ Κράους, τον έκανε πιο στιβαρό ηθοποιό, και ουσιαστικά τον βοήθησε να κατανοήσει κάποιες άλλες νεότερες Ευρωπαϊκές Τεχνικές, αλλά το κυριότερο, ότι ο μεγάλος ηθοποιός, δεν είναι μόνο μεγάλος μόνο στο σανίδι, αλλά και πρότυπο στη ζωή.
Ο τελευταίος, δηλαδή ο Βέρνερ Κράους, ήταν από τους πολύ σπουδαίους προπολεμικούς θεατρικούς ηθοποιούς ανά την Ευρώπη, αλλά είχε άλλα “κουσούρια”, πολύ πιο σημαντικά από την υποκριτική. Εκεί ακριβώς, σε εκείνο το ποιοτικό στοιχείο, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση και η διαφοροποίηση του Αλέξη Μινωτή, από τον θεατρικό του “δάσκαλο”, ο οποίος ήταν από τους νοσταλγούς του κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά και του ναζισμού, του οποίου ήταν διαπρύσιος κήρυκας, ο εν λόγω Γερμανός ηθοποιός του θεάτρου.
Εκεί ακριβώς, κατανόησε ότι δεν φτάνει να είσαι μόνο μεγάλος ηθοποιός στο σανίδι, αλλά να μην είσαι και μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα η οποία άγεται και φέρεται από την εξουσία που θέλει να καθυποτάξει τα δικαιώματα των λαϊκών μαζών και να βάλει στον βατήρα της αφετηρίας το ελατήριο των πογκρόμ.

Ο Παμμέγιστος Αλέξης Μινωτής, παρότι ξεκίνησε, φτωχός και παρότι μετατράπηκε στην πορεία σε σημαιοφόρο, αλλά και εκπρόσωπο της αστικής ιδεολογίας, δεν απέκτησε ποτέ μικροαστικά χαρακτηριστικά και αυτό τον έκανε ασύλληπτα μεγαλύτερο.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην περίοδο της μεταπολίτευσης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, τον μετέτρεψε σε Πρέσβη Πολιτισμού της χώρας και αυτό δεν ήταν μικρό πράγμα, η μία ελάχιστη συνεισφορά, στα δρώμενα του θεάτρου και όχι μόνο, αλλά μία σε πρώτη φάση ένδειξη και σε δεύτερη απόδειξη, ότι η ανάπτυξη μιας χώρας, δεν είναι μόνο τα μακρό-οικονομικά μεγέθη, οι χορηγοί και Μαικήνες, αλλά οι άνθρωποι που έχουν συνδυάσει την τέχνη με τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας, εξάλλου όπως έχουμε τονίσει πάμπολλες φορές, τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά της τέχνης, είναι: α)Να αποτελούν ιστορικό αποτύπωμα της εποχής τους, β)Να ακυρώνουν στην πράξη, ακόμα και με όρους πολεμικής τον κοινωνικό αυτοματισμό, και γ)σε κάθε επανάληψη τους, είτε να αναπαράγουν κάθε φορά κάτι νεότερο και κυρίως να μην γίνονται κουραστικά χωρίς κανένα λόγο.
Ο μεγάλος Αλέξης Μινωτής, εκτός του γεγονότος ότι χρημάτισε καλλιτεχνικός διευθυντής από το 1964 μέχρι το 1967 και γενικός διευθυντής από το 1974 μέχρι το 1980, έδωσε και ένα μεγάλο συγγραφικό έργο που αφορούσε τα δοκίμια για την εμπειρική θεατρική παιδεία.
Ο μεγάλος αυτός ηθοποιός και θεατράνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης απεβίωσε στις 11 του Νοέμβρη του 1990 και έκτοτε βρίσκεται στο πάνθεον των πολύ μεγάλων Ελλήνων είναι ο Ελλήνων ηθοποιών και θεατράνθρωπων, όπως η Δημήτρης Μυράτ, Αιμίλιος Βεάκης, Μάνος Κατράκης κλπ, που κόσμησαν με την παρουσία του στο σανίδι αλλά και την πολυσχιδή προσωπικότητα τους.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar















To show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar - Settings General page in Form Options section.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine