istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Cinema

Οι καθαροί ουρανοί των γερανών σύνοψη Γ’ μέρος

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Οι καθαροί ουρανοί των γερανών σύνοψη Γ’ μέρος

Στην πρώτη καραντίνα, είχαμε κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Σοβιετικό και Ρώσικο αντιπολεμικό Κινηματογράφο και με τα πάμπολλα διαμάντια του, που είναι και και διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογραφικού γίγνεσθαι και αξίζει κανείς να τις ψάξει(εξάλλου μάλλον μετά τις γιορτές έρχεται νέα καραντίνα και φυσικά εμείς θα σας προτείναμε να μην τα χάσετε), στο σημερινό τρίτο μέρος, θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε ένα παρόμοιο κατάλογο, με πολλές από αυτές τις ταινίες που αναφέραμε και στα δυο πρώτα μέρη τον Απρίλη του 2020(Α΄μέρος & Β’ μέρος), αλλά και κάποιες άλλες που δεν υπήρχαν πουθενά, σύμφωνα, με το κινηματογραφικό portal της Ρωσίας russianfilmhub.

Όταν μιλάμε για Σινεμά πρέπει να ξεκινάμε από τα βασικά και από τους Πατριάρχες του, τόσο για να το κατανοήσουμε εις βάθος, όσο και για να πάμε παραπέρα.
Την πεντάδα που καθιέρωσε το μοντάζ και το ανέδειξε ως την 7η και σημαντικότερη τέχνη, όλων των εποχών, δηλαδή την τέχνη όλων των τεχνών και ένα από τα βασικά κοινωνικά φαινόμενα του 20ου αιώνα.
Οι Αϊζενστάιν, Κουλέχοφ, Πουντόφκιν, Ντοβζένκο Βερτόφ και Γιούτκεβιτς δεν είναι απλά η πεντάδα του σύγχρονου μοντάζ, δεν είναι μόνο η πεντάδα των ίσως μεγαλύτερων κινηματογραφιστών όλων των εποχών.
Είναι η βάση όλων των σύγχρονων κινηματογραφιστών και των τριών κατηγοριών του παγκόσμιου σινεμά, που οφείλουν και οφείλει στην Σοβιετική Ένωση όχι μόνο ένα μεγάλο Ευχαριστώ, αλλά ολόκληρη την ύπαρξη του και ύπαρξη τους!!!
Τόσο το εμπορικό σινεμά(Commercial Cinema), τόσο το καλλιτεχνικό σινεμά(Artwork Cinema), όσο και το Underground Cinema, σε όλες τις υποκατηγορίες τους, είναι στο βάθος τους, στην βάση τους, στην τεχνική τους ουσία και στο στήσιμο τους, ακόμα και σήμερα που κυριαρχεί το ψηφιακό τεχνικό κομμάτι, η πεντάδα που αναφέραμε, στη μορφή και φυσικά στις κινηματογραφικές τεχνικές, το μοντάζ και τα τρικ τους.

25 Κορυφαίες σοβιετικές και ρωσικές αντιπολεμικές ταινίες

Αυτή η λίστα περιέχει τις 25 κορυφαίες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών. Πολλοί από αυτούς δεν είναι γνωστοί στο παγκόσμιο κοινό, αλλά είναι κάτι περισσότερο από το να αξίζουν την προσοχή σας! Σε πολλά μέρη βαριά και συγκλονιστικά, αυτές οι ταινίες δείχνουν η καθεμία με τον δικό τους τρόπο τις σκληρές πραγματικότητες του πολέμου, καλύπτοντας τις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των αιώνων. Όπως ίσως θα περίμενε κανείς, η πλειοψηφία τους επικεντρώνεται στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο – ή όπως λέγεται στα Ρωσικά, “Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος”

O Πίνακας με τις 25 ταινίες του Russianfilmhub
1 Come and See – Έλα να δεις 1985 του Έλεμ Κλίμοφ
2 The Commissar 1967 του Aleksandr Askoldov
3 The Cranes are Flying – 1957 Όταν πετούν οι Γερανοί του Μιχαήλ Καλατοζόφ
4 Alexander Nevsky – 1938 του Σεργκέι Αϊζενστάιν
5 They Fought For Their Country – 1975 του Σεργκέι Μπόνταρτσκουκ
6 Seventeen Moments of Spring – 1973 17 στιγμές της άνοιξης της Τατιάνα Λιόζνοβα και βασισμένο φιλμ στο μυθιστόρημα του ίδιου τίτλου του Γιούλιαν Σεμιόνοφ
7 Ivan’s Childhood – 1962 Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν του Αντρεϊ Ταρκοσφκι
8 Only Old Men Are Going Into Battle – 1973 του Λεονίντ Μπάκοφ
9 The Ascent– 1977 της Λάρισας Σέπιτκο 
10 Officers – 1971 Οι αξιωματικοί του Βλαντιμίρ Ρόγκοβι
11 The Dawns Here Are Quiet – 1972 Ήρεμες ήταν οι αυγές του Στάνισλαβ Ροστότσκυ, βασισμένο στο ίδιο μυθιστόρημα του Μπόρις Βασιλίεφ. 
12 Fate of a Man – 1957 Η μοίρα του ανθρώπου του Σεργκέι Μπονταρχάκ
13 Ballad of a Soldier – 1959 Η μπαλάντα του Στρατιώτη του Γκριγκόρι Τσουχράι
14 Chapaev – 1934 Τσαπάεφ των αδελφών Βασίλιεφ 
15 War and Peace – 1966–67 Πόλεμος και ειρήνη του Σεργκέι Μπονταρτσούκ, βασισμένο στο ίδιο μυθιστόρημα του Λέοντα Τολστόι του 1869
16 Moscow Strikes Back – 1942 σοβιετικό πολεμικό ντοκιμαντέρ για τη Μάχη της Μόσχας που έγινε κατά τη μάχη τον Οκτώβριο του 1941 – τον Ιανουάριο του 1942
17 Obyknovennyy Fashizm – 1965 σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Ρομ
18 White Tiger – 2012 της Karen Shakhnazarov και του Aleksandr Borodyansky βασισμένο στο μυθιστόρημα Tankist, ili “Belyy tigr” της Ilya Boyashov
19 At War as at War – 1969 του Βίκτορ Τρεγκούμποβιτς. Η ταινία διασκευάστηκε σε πάνω από 20 εκατομμύρια θεατρικές παραστάσεις
20 Brest Fortress – 2010 Το φρούριο της Βρέστης του Αλεξάντρ Κοτ
21 Panfilov’s 28 Men – 2016 Κιμ Ντρουζίν
22 Twenty Days Without War –  1976 του Aleksey Γκερμάν
23 Enemies 2007 της Μαρίγια Μότσαρ
24 Liberation – 1971 του Γιούρι Οζέροφ
25 Trial on the Road – 1985 του Aleksey Γκερμάν

1 Come and SeeΈλα να δεις 1985 του Έλεμ Κλίμοφ

Watch Online

Σκηνοθεσία: Elem Klimov,
Σενάριο: Ales Adamovich, Elem Klimov
Πρωταγωνιστούν: Aleksei Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Lauciavicius
Μουσική: Oleg Yanchenko, Μοzart
Περισσότερα εδώ…

2 The Commissar 1967 του Aleksandr Askoldov

Watch Online

Η Klavdia Vavilova, ένας επίτροπος του Κόκκινου Στρατού κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου, αισθάνεται καλά προσαρμοσμένη στη στρατιωτική της ζωή και αποδεικνύεται ότι είναι ένας γενναίος διοικητής.
Ωστόσο, όταν ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, καθίσταται σαφές ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί κανονικά. Σύντομα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ της δέσμευσής της για τη ζωή ενός μπολσεβίκου στρατιώτη και να επιτρέψει στον εαυτό της να είναι μια ευτυχισμένη μητέρα για να φροντίζει το παιδί της.
Η τελική της απόφαση, όπως λέει η ταινία, είναι πολύ δύσκολη κι ως εκ τούτου, θέτει τον εαυτό της σε πολλά αναπάντητα, αλλά διαλεκτικά ερωτήματα.

3 The Cranes are Flying1957 Όταν πετούν οι Γερανοί του Μιχαήλ Καλατοζόφ

Watch Online

Παραγωγή: Μοσφίλμ
Σκηνοθέτης: Μιχαήλ Καλατόζοφ ΄(Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Βίκτορ Ροζόφ)
Πρωταγωνιστούν: Τατιάνα Σαμοΐλοβα, Αλεξέι Μπατάλοφ, Μ. Μερκούλιεφ, Α. Χβόριν.

Περισσότερα εδώ..

4 Alexander Nevsky – 1938 του Σεργκέι Αϊζενστάιν

Watch Online

Το θρυλικό δράμα του Σεργκέι Εϊζενστάιν, ο Αλέξανδρος Νέβσκι, κυκλοφόρησε το 1938, όταν η απειλή πολέμου με τη ναζιστική Γερμανία κρέμεται πάνω από τη Σοβιετική Ένωση.
Και το θέμα δεν επιλέχθηκε τυχαία – οι ιππότες της Τευτονικής Τάξης συνδέονταν άμεσα από το σοβιετικό κοινό με τα στρατεύματα του Τρίτου Ράιχ.
Στην ταινία, μετά την κατάληψη των Teutons από την πόλη του Pskov, ένα ρωσικό συμβούλιο συγκαλείται στο Novgorod για να πολεμήσει.
Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος του Περασλάβλ (αργότερα Alexander Nevsky) γίνεται αρχηγός του ρωσικού λαού και νικάει επικά τις τευτονικές δυνάμεις στην αξέχαστη μάχη στον πάγο.

5 They Fought For Their Country1975 του Σεργκέι Μπόνταρτσκουκ

Watch Online

Σκηνοθεσία: Sergey Bondarchuk
Σενάριο:Sergey Bondarchuk ,Mikhail Sholokho
Πρωταγωνιστούν: Vasiliy Shukshin,Vyacheslav Tikhonov,Sergey Bondarchuk
Φωτογραφία: Vadim Yusov

Περισσότερα εδώ…

6 Seventeen Moments of Spring – 1973 17 στιγμές της άνοιξης της Τατιάνα Λιόζνοβα

Watch Online

Η ταινία αυτή, αποτελεί ένα μεγάλο ιστορικό φαινόμενο της σοβιετικής μαζικής και κυρίως κινηματογραφικής κουλτούρας και στο πως αυτή μετατρέπται από ταινία σε τηλεοπτική σειρά για 12 συνεχόμενες νύχτες το καλοκαίρι του 1973.
Το κάθε επεισόδιο παρακολουθούσαν πάνω 80 εκατομμύρια Σοβιετικοί θεατές που παρακολουθούσε με ιδιαίτερο πάθος τον σπουδαίο σοβιετικό μυστικό πράκτορα, τον Στυλιλίτ, που υπηρετούσε πίσω από εχθρικές γραμμές.

7 Ivan’s Childhood1962 Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν του Αντρεϊ Ταρκοσφκι

Watch Online

Σκηνοθεσία: Andrei Tarkovsky 
Σενάριο: Vladimir Bogomolov, Andrei Konchalovsky, Mikhail Papava, Andrei Tarkovsky
Πρωταγωνιστούν: Nikolai Burlyaev, Stepan Krylov, Nikolai Grinko, Irina Tarkovskaya, Andrei Konchalovsky
Φωτογραφία: Vadim Yusov 

Περισσότερα εδώ..

8 Only Old Men Are Going Into Battle – 1973 του Λεονίντ Μπάκοφ

Watch Online

Σκηνοθεσία: Leonid Bykov 
Σενάριο: Leonid Bykov,Yevgeni Onopriyenko, Aleksandr Satsky 
Πρωταγωνιστούν: Leonid Bykov, Sergei Podgornyj, Sergei Ivanov

Περισσότερα εδώ…

9 The Ascent- 1977 της Λάρισας Σέπιτκο

Watch Online

Το Ascent είναι ένα αριστούργημα της Ουκρανής σκηνοθέτιδας, Larisa Shepitko, η οποία πέθανε τραγικά δύο χρόνια μετά αυτό το 1979, το μεγαλειώδες φιλμ.
Η Αλήθεια είναι ότι κανένας δεν ξέρει πόσα ακριβώς αριστουργήματα και τι είδους κινηματογραφικά διαμάντια θα είχε σκηνοθετήσει, η θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει, αν ζούσε, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου κινηματογράφου, εξάλλου η πρώτη της ταινία η «Θερμότητα» που αποτελεί ένα από τα 100 σπουδαιότερα κινηματογραφικά φίλμ του 20ου αιώνα, που ήταν απλώς και μόνο μια διπλωματική εργασία της, την οποία έκανε σε μόλις σε ηλικία 22 χρόνων η οποιά βασίζεται πάνω στο διήγημα του Τσινγκίζ Αϊτμάτοφ «Το μάτι της καμήλας».
Η ταινία της αφηγείται την ιστορία δύο Λευκορωσών παρτιζάνων που πέφτουν στα χέρια των Γερμανών.
Ενώ ένας από αυτούς υπομένει βασανιστήρια και πεθαίνει ήρωας, ο άλλος προδίδει τους συντρόφους του και συμφωνεί να βοηθήσει τους Γερμανούς.
Αυτό το συγκινητικό φιλμ της Λαρίσα Εφήμοβνα Σεπίτκο έγινε η πρώτη σοβιετική ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Αρκούδα, το υψηλότερο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Αναμφίβολα, ενέπνευσε τον Elem Klimov, χήρο του Shepitko, να κάνει Come and See.

10 Officers – 1971 Οι αξιωματικοί του Βλαντιμίρ Ρόγκοβι

Watch Online

Έχοντας συναντηθεί κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου, δύο νεαροί αξιωματικοί, ο Γιάματοφ και ο Λανόβου, έγιναν δια βίου φίλοι.
Για πολλά χρόνια και σε διάφορες συγκρούσεις, η μοίρα δεν κουράστηκε να ενώσει τα μονοπάτια τους.
Η ταινία ήταν ένα καλό συγκρότημα που γιόρτασε τη στρατιωτική κλίση. Το πιο διάσημο, διαδόθηκε τη γνωστή και πολύ αγαπημένη φράση, «Υπάρχει ένα τέτοιο επάγγελμα – για να υπερασπιστεί τη Μητέρα.

11 The Dawns Here Are Quiet1972 Ήρεμες ήταν οι αυγές του Στάνισλαβ Ροστότσκυ

Watch Online

Σκηνοθεσία: Stanislav Rostotskiy (1972)
Σενάριο: Stanislav Rostotskiy, Boris Vasilev
Πρωταγωνιστούν: Andrey Martynov, Irina Dolganova, Elena Drapeko 

Σκηνοθεσία: Renat Davletyarov (2015 ριμεϊκ)
Σενάριο: Stanislav Rostotskiy, Renat Davletyarov
Boris Vasilev
Πρωταγωνιστούν: Pyotr Fyodorov, Anastasiya Mikulchina, Evgeniya Malakhova
 
Περισσότερα εδώ…

12 Fate of a Man – 1957 Η μοίρα του ανθρώπου του Σεργκέι Μπονταρχάκ

Watch Online

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Sergei Bondarchuk, The Fate of a Man, αφηγείται τη θλιβερή ιστορία ενός στρατιώτη που επέζησε από τις δοκιμές και τις δοκιμασίες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, για να χάσει ολόκληρη την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Η ταινία τελειώνει σε μια συγκινητική και αληθινή νότα, ωστόσο, καθώς ο κύριος χαρακτήρας – που έπαιξε ο ίδιος ο σκηνοθέτης – υιοθετεί ένα νεαρό αγόρι που στην πραγματικότητα επίσης έχασε την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

13 Ballad of a Soldier – 1959 Η μπαλάντα του Στρατιώτη του Γκριγκόρι Τσουχράι

Watch Online

Παραγωγή: Μοσφίλμ
Σκηνοθέτης: Γκρ.Τσουχράι
Πρωταγωνιστούν: Β.Ιβάτσοφ, Ζ.Προκχορένκο, Α.Μαξίμοβα
.
Περισσότερα εδώ..

14 Chapaev – 1934 Τσαπάεφ των αδελφών Βασίλιεφ

Watch Online

Μια φανταστική ιστορία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντμίτρι Φουρμάνοφ και τις αναμνήσεις των αυτόπτων μαρτύρων, ο Τσαπάεφ είναι μια πρώιμη σοβιετική ταινία για τον ρωσικό εμφύλιο πόλεμο που δικαίως θεωρείται ένα κλασικό έργο του παγκόσμιου κινηματογράφου και αυτό μέσα στις εκατό σπουδαιότερες ταινίες του.
Ο χαρακτήρας, ο Chapaev, είναι ένας θρυλικός καπετάνιος που αγωνίζεται στον Κόκκινο Στρατό ενάντια στις Λευκές Ρωσικές δυνάμεις που είναι πιστές στη Ρωσική Αυτοκρατορία.
Ένας όχι και τόσο μορφωμένος άνθρωπος, μπορεί να μην έχει παιδεία και γνώσεις, αλλά λάμπει με τις αρετές του για ειλικρίνεια, θάρρος και γενναιοδωρία.
Η ταινία ήταν ένα θαύμα για την εποχή της και μεταδίδει λαμπρά το πνεύμα των καιρών και την πίστη των πρώτων σοβιετικών λαών στην νέα αναδυόμενη χώρα και μελλόντική υπερδύναμη.

15 War and Peace – 1966–67 Πόλεμος και ειρήνη του Σεργκέι Μπονταρτσούκ

Watch Online

Το πόλεμος και η ειρήνη είναι μια μεγάλη, μεγάλης κλίμακας μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Λέοντα Τολστόι.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Sergei Bondarchuk και η ομάδα του πέρασαν περίπου έξι χρόνια γυρίζοντας αυτήν την επική ταινία – το ίδιο χρονικό διάστημα που πέρασε ο Τολστόι γράφοντας το μυθιστόρημα και πιστέψτε μας γύρισαν ένα τεράστιο αριστούργημα που κοσμεί την παγκόσμια κινηματογραφία.
Η ταινία είναι μια από τις πιο ακριβές στην παραγωγή του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Με απλές εκτιμήσεις φαίνεται ότι δαπανήθηκαν σε σημερινές τιμές, πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια για την παραγωγή της ταινίας. Και το αποτέλεσμα σίγουρα έφερσε αποτελέσματα!
Οι εντυπωσιακές σκηνές με τις πλουσιότερες ευγενείς οικογένειες της Ρωσίας, καθώς και τεράστιες αλληλουχίες μάχης το καθιστούν μια εξαιρετική ταινία όπως καμία άλλη.
Κέρδισε Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία Ξένων Γλωσσών καθώς και το κύριο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

16 Moscow Strikes Back – 1942 σοβιετικό πολεμικό ντοκιμαντέρ για τη Μάχη της Μόσχας

Watch Online

Το Moscow Strikes Back είναι ένα από τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά ιστορικά ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο και τιμήμένο με τα αγαλματίδια των Όσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ της εποχής του.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για το σπουδαιότερο κινηματογραφικό ντοκυμαντέρ όλων των εποχών.
Ο πραγματικός κινηματογραφικός τίτλος της ταινίας στα Ρώσικα μεταφράζεται σε «Η ήττα των γερμανικών στρατευμάτων κοντά στη Μόσχα» που απεικονίζει ακριβώς και με ακρίβεια την πολύ σημαντική μάχη της Μόσχας που ξέσπασε μεταξύ των Γερμανών και των Σοβιετικών στην περίοδο ανάμεσα στον Οκτώβρη του 1941 και το Γενάρη του 1942.
Όταν κινητοποιούνται να συμπράξουν 15 κορυφαίοι σοβιετικοί κινηματογραφιστές που υπηρέτησαν ως σκηνοθέτες το παρακάτω κινηματογραφικό ντοκυμαντέρ και τι κινηματογραφιστές που μόνο η εκφορά του ονόματος τους μας προξενεί ρίγη, δημιουργούν ρεαλιστικά στις πρώτες γραμμές το εν λόγω κορυφαίο ιστορικό γεγονός ως ντοκυμαντέρ δεν μπορεί να μην είναι αριστούργημα.

17 Obyknovennyy Fashizm – 1965 Αληθινός φασισμός, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Ρομ

Watch Online

Σκηνοθεσία: Mikhail Romm
Σενάριο: Mikhail Romm, Yurri Khanyutin,Maya Turovkaya
Εμφανίζονται: Marlen Didrich, Josef Goebbelas, Hermann Goering,
Adolf Hitler, Iosif Visharionovic

 
Περισσότερα εδώ…

18 White Tiger – 2012 της Karen Shakhnazarov και του Aleksandr Borodyansky

Watch Online

Σκηνοθεσία: Karen Shakhnazarov. 
Χρυσός Αετός για καλύτερη ταινία μυθοπλασίας, καλύτερης μουσικής, καλύτερου μοντάζ και καλύτερης ηχοληψίας, στα Golden Eagle Awards, Ρωσία 2013.
 Περισσότερα εδώ…

19 At War as at War – 1969 του Βίκτορ Τρεγκούμποβιτς

Watch Online

Παραγωγή: Λενφίλμ
Σκηνοθέτης: Βίκτορ Τρεγκούμποβιτς
Πρωταγωνιστούν: Μιχαήλ Κοντόνοφ, Όλεγκ Μπορίσοφ, Βίκτορ Παβλόφ, Φ. Οντιονίκοφ.

Περισσότερα εδώ…

20 Brest Fortress – 2010 Το φρούριο της Βρέστης του Αλεξάντρ Κοτ

Watch Online

Το Φρούριο του Μπρεστ, επίσης γνωστό ως Φρούριο του Πολέμου, είναι μια πρόσφατη Λευκορωσική παραγωγή που τιμά μια από τις πιο διάσημες πρώιμες ηρωικές πράξεις στο Ανατολικό Μέτωπο.
Στις 21 Ιουνίου, οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού στο Φρούριο του Μπρεστ ζουν μια συνηθισμένη ζωή φρουράς. Ωστόσο, το επόμενο πρωί γερμανικά αεροπλάνα εμφανίζονται στον ουρανό και ξεκινά μια πλήρης γερμανική επίθεση της φρουράς.
Οι μεγαλύτεροι αριθμοί και το στοιχείο της έκπληξης δίνουν στους Γερμανούς επιτιθέμενους το πλεονέκτημα, αλλά οι σοβιετικοί στρατιώτες είναι σε θέση να κρατήσουν το φρούριο μέχρι τον Αύγουστο.
Με βάση την πραγματική πορεία του πολέμου, οι υπερασπιστές στο Μπρεστ ήταν σε θέση, τουλάχιστον για μικρό χρονικό διάστημα, να χρησιμεύσουν ως σοβαρό εμπόδιο και οδόφραγμα για τον εχθρό.

21 Panfilov’s 28 Men – 2016 Κιμ Ντρουζίν

Watch Online

Οι 28 άνδρες του Panfilov βασίζεται στον αγώνα που έδωσε κατά τη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας το 194, μια ομάδα 28 στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που συγκρατούν ηρωικά μια ταξιαρχία 54 ναζιστικών Panzer.
Υπάρχουν πολλές διάσημες, σπουδαίες σοβιετικές ταινίες για τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν υπήρξαν πάρα πολλές πρόσφατες ρωσικές και αυτή είναι μια από αυτές.

22 Twenty Days Without War –  1976 του Aleksey Γκερμάν

Watch Online

Το Twenty Days Without War είναι ένα υπέροχο πολεμικό δράμα από τον μεγάλο σκηνοθέτη Alexei German.
Είμαστε στο τέλος του 1942 και ο Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπου ένας δημοσιογράφος πρώτης γραμμής ονόματι Lopatin, αφού βίωσε όλες τις φρίκες των οδομαχιών του Στάλινγκραντ, παίρνει διακοπές είκοσι ημερών στις οποίες πηγαίνει στην Τασκένδη.
Ωστόσο, έκπληκτος και σοκαρισμένος από τις εμπειρίες του και ταυτόχρονα αναμνήσεις του, οι οποιίες είναι πίσω στο Στάλινγκραντ, ο Lopatin αγωνίζεται να προσαρμοστεί στη ζωή, ως απλός πολίτης και πραγματικά του φαίνεται πολύ δύσκολο.
Γύρω του, όλα φαίνονται παράξενα και μια ατελείωτη ροή θλιβερών αναφορών φτάνουν από το Γραφείο Πληροφοριών, διατροφή τροφίμων, κηδείες που ανακοινώνονται συνεχώς, τον κλονίζουν, αφού δεν έχει φτάσει ακόμα ο Φλεβάρης του 1943 και δεν έχει λήξει ακόμα νικηφόρα από τον κόκκινο Στρατό μάχη του Στάλινγκραντ, αμφιβάλει για την τροπή και την τελική κατάληξη
Ωστόσο, ο Lopatin καταφέρνει να ανακάμψει αργά αλλά σταθερά, γιορτάζοντας με τα χαρμόσυνα νέα που καταφθάνουν από το μέτωπο, την Πρωτοχρονιά, δίνοντας του το περιθώριο ακόμα και να ερωτεύθει.

23 Enemies 2007 της Μαρίγια Μότσαρ

Watch Online

Το Enemies είναι μια πολύ διαφορετική ταινία που απεικονίζει τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο με ένα άλλο μάτι, από τις περισσότερες ρωσικές και σοβιετικές πολεμικές ταινίες.
Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη Λευκορωσία, όπου αρχικά απεικονίζεται ένα σύνταγμα Γερμανών στρατιωτών που είναι σε θέση να δημιουργήσει σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας με το μικρό χωριό στο οποίο μένουν. Ωστόσο, αυτή η εύθραυστη ειρήνη δεν μπορεί να και δεν θα διαρκέσει πολύ.
Η πραγματικότητα του πολέμου αρχίζει σταδιακά να τραβάει τις δύο πλευρές και ο καθένας να διαλέγει το στρατόπεδο που θα ακολουθήσει.
Ο κύριος χαρακτήρας, η Ναταλία, αντιμετωπίζει τρομερές ενοχές, αλλά και ερωτηματικά, αφού ο γιος της συνελήφθη επειδή προσπάθησε να ανατινάξει το σιδηρόδρομο, ενώ η ίδια βρίσκεται σε σχέση με τον Γερμανό διοικητή.

24 Liberation – 1971 του Γιούρι Οζέρο

Watch Online

Η απελευθέρωση είναι ένα έπος ντοκιμαντέρ πέντε μερών που χρονολογεί το Ανατολικό Μέτωπο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου από το 1941-1945.
Οι ταινίες καλύπτουν γεγονότα όπως η Μάχη του Κουρσκ, τη μεγαλύτερη αρματομαχία στην ιστορία, καθώς και η διέλευση του Δνείπερου, την απελευθέρωση της Λευκορωσίας και η κατάληψη του Ράιχσταγκ.
Η σειρά συνδυάζει απεικονίσεις ηγετών της πραγματικής ζωής όπως ο Στάλιν, ο Ζούκοφ και ο Χίτλερ, καθώς και χαρακτήρες των οποίων τα ταξίδια στο μέτωπο αποκαλύπτουν τις συλλογικές μοίρες της γενιάς του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

25 Trial on the Road – 1985 του Aleksey Γκερμάν

Watch Online

Εδώ έχουμε την ιστορία ενός πρώην αιχμάλωτου πολέμου, ο οποίος στο παρελθόν εθελοντικά είχε συμμαχήσει με τους Γερμανούς, και τώρα προσπαθεί να εξιλεώσει την ενοχή του ξεπλένοντας την ντροπή του.
Η ταινία θεωρήθηκε ατομοκεντρική και ηττοπαθής, μιας και αφαιρούσε τη θέληση της λαϊκής αντίστασης στον εχθρό.
Σήμερα, ωστόσο, αυτό το έργο παρουσιάζεται ως μια υπέροχη, βαθιά ψυχολογική παραγωγή που αναδείχνει ένα ολισθηρό θέμα που στηρίζεται στην αναγακαιότητα της επιβιώσης με κάθε μη θεμιτό τρόπο.

1Come and See – Έλα να δεις 1985 του Έλεμ Κλίμοφ
2 The Commissar 1967 του Aleksandr Askoldov
3 The Cranes are Flying- 1957 Όταν πετούν οι Γερανοί του Μιχαήλ Καλατοζόφ
4 Alexander Nevsky
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους, με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιατικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine