24 του Μάρτη μια σπουδαία για την ιστορία ημερομηνία

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

24 του Μάρτη μια σπουδαία για την ιστορία ημερομηνία

Σήμερα είναι 24 του Μάρτη και δυο σημαντικά φαινόμενα πραγματοποιήθηκαν, το πρώτο στα μέσα του 19ου Αιώνα και στις αρχές του 20ου, το οποίο αφορά τη γέννεση ενός πολύ μεγάλου Φυσικού και πατέρα της ραδιοφωνίας του Αλεξάντρ (Αλέξανδρος) Στεφάνοβιτς Ποπόφ, ενώ το δεύτερο ήταν η μέρα που ξεκίνησε η πρώτη μεγάλη πολεμική επιχείρηση κατά της τότε Νέας Γιουγκοσλαβίας και ήταν ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος του 20ου Αιώνα το 1999. Κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια μέρα μετά από 23 χρόνια, έφυγε απ΄ τη ζωή η Υπ. Εξ. των ΗΠΑ Μαλντίν Ολμπράϊτ,η οποία μαζί με τον νυν “πλανητάρχη” και τους Ισπανούς Σοσιαλδημοκράτες Χαβιέρ Σολάνα(ήταν ο τότε Γ.Γ του ΝΑΤΟ)και Φελίπε Γκονζάλες, υπήρξαν οι αρχιτέκτονες της διάλυσης της χώρας αυτής.
Η Εποχή που ζούμε είναι η άμεση και νοητή συνέχεια αυτού του πολέμου, δηλαδή είναι μια εποχή που γίνεται λόγος για τη διαπάλη ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κόσμους που ενυπάρχουν στην εποχή μας και συγκρούονται πλέον ανοιχτά στο μέτωπο της Ουκρανίας, μέχρι πότε άγνωστο. Ωστόσο αυτός ο πόλεμος κρατάει από την εποχή που η Ευρωπαϊκή Ήπειρος ως το μικρότερο γεωγραφικά αδελφάκι της Ασίας, μπήκε στην Φεουδαρχία και κατάλαβε ότι μπορεί να απεξαρτηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί βιαίως από το μεγαλύτερο του, μέλος της Οικογένειας της Ευρασίας κι αυτό, δηλαδή την Ασία που λίγο πριν προαναφέραμε.


Για την Ιστορία η Ευρασία είναι μια ενιαία περιοχή που όλα ξεκινούν από την πέρα η Άπω Ανατολή και καταλήγουν στην Δύση, αλλά επειδή κάθε δημιούργημα της ανθρωπότητας είναι μπούμερανγκ, όλα γυρίζουν ξανά στα χέρια αυτού που το εκτόξευσε.
Σε αυτή την εισαγωγή δεν έχουμε σκοπό να μακρηγορήσουμε, αλλά να τονίσουμε το γεγονός, ότι ο σημερινός κατευθυνόμενος “αντιρωσισμός” που η ΕΕ(και δεν τον ακολουθούν, ούτε καν οι μισές χώρες-μέλη της), η Αγγλοσαξονική Β. Αμερική(παρά της ιστορικές και δομικές αντιθέσεις των δύο βασικών της πόλων ΗΠΑ & Η.Β), η Ωκεανία, η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία(που σαφώς και δεν είναι ολόκληρος ο κόσμος, για να μην πούμε ούτε το 1/4, μιας και αποτελεί το 13% των κατοίκων του και περίπου το 35% των στερεών εδαφών), γιατί τόσο εδαφικά, όσο και πληθυσμιακά είναι συντριπτική μειονότητα που θα ελαχιστοποιείται ολοένα και περισσότερο στο μέλλον και στο εσωτερικό των χωρών τους, έχει εξαπολύσει έχει εκπυρσοκροτήσει, αυτή την άνευ προηγουμένου αντιεπιστημονική και καθαρά μεταμοντέρνου τύπου και επιπέδου επίθεση που θα καταλήξει νομοτελειακά στην διάλυση και στον κατακερματισμό της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, που πνέει τα λοίσθια εδώ και πολλά χρόνια.Ένα “εμφύλιο” πόλεμο της λεγόμενης Δύσης, που ξεκίνησε στο πεδίο της οικονομίας και είχε εικονική αφετηρία, στο υπό-πεδίο των νομισμάτων στην κόντρα $ – €.
Όσο η Ευρωπαϊκή Ήπειρος κραδαίνει τη σημαία μιας τάχα μου δήθεν προοδευτικής αντίληψης ως αποκλειστικό “περιουσιακό” της στοιχείο, που επίσης τάχα μου δήθεν έχει ως αφετηρία την “Γαλλική” Αστική Επανάσταση του 1789, επόμενο σταθμό την Βρετανική Εκβιομηχάνιση και τερματικό την Φιλελευθεροποίηση της Οικονομίας, η οποία οικοδομήθηκε πάνω στα χαρακτηριστικά του «laissez faire – laissez passer», του Άνταμ Σμιθ, τόσο αγνοεί το γεγονός της προγενέστερης τεχνογνωσίας της όλης Ανατολής, που αντικειμενικά και πριν τους Φραγκολεβαντίνους, γέννησαν τις επιστήμες(ανθρωπιστικές και θετικές), τις τέχνες, τον πολιτισμό, την οικονομία, το εμπόριο, τη φιλοσοφία, το Θέατρο, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, αλλά ακόμα και τις ίδιες τις θρησκείες που αυτοί πιστεύουν.
Αυτό το αποκλειστικό “περιουσιακό” της στοιχείο της Δύσης, που μέσα του περικλείονται η ανάπτυξη των επιστημών, της οικονομίας, των τεχνών, της βούλησης από την εποχή που η Ολλανδία ήταν η κυρίαρχη χώρα του πλανήτη μαζί με την Γαλλία και ώθησε τον Καπιταλισμό, που για πρώτη φορά σε επίπεδο εποικοδομήματος και σε επίπεδο βάσης, μέσω του τραπεζικού συστήματος συστήνονται οι πρώτες μετοχικές Α.Ε, οι πρώτες συντεχνίες και το πρώτο σοβαρό επενδυτικό τραπεζικό σύστημα στην πόλη Κράτος της Γαληνότατης Βενετικής Δημοκρατίας από τον 9ο Αιώνα μ. Χ, όπου ακόμα δεν είχε μορφοποιηθεί τελειωτικά η προγενέστερη Φεουδαρχία.


Η Ευρωπαϊκή Ήπειρος, χωρίς τις κλοπές, τις αποικίες και συνολικά με όλο τον παλαιότερο και νεότερο κόσμο, αλλά και την Βαρβαρότητα της, είτε αυτός είχε κοινό παρονομαστή τον Χριστιανισμό του Βατικανού και των πάσης φύσης και κάθε λογής Μεταρρυθμιστών(η Προτεσταντών), δεν θα υπήρχε, όπως και συνολικά αυτό που “λαθεμένα” ονομάζουμε πολιτισμικά Δύση, καθότι ποτέ ούτε αυτοφυής ήταν, ούτε απεξαρτημένη ήταν, τόσο από τον νεότερο, όσο και από τον παλαιότερο Κόσμο.
Η Ευρώπη από τον Καρλομάγνο και μετά ζει το μεσαίωνα της και μετά από αυτό τη συνέχεια του την Αναγέννηση, η οποία προέκυψε από τα Κλοπιμαία των Ινδιάνων της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, ήταν ανέκαθεν βάρβαρη και χρησιμοποιούσε τη στυγνή, απροκάλυπτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και εκδικητική βία ως μαμή της δικής της ιστορίας, με αποτέλεσμα ο διαφωτισμός της που δεν ήταν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια μετάγγιση του πολιτισμού της ανατολής και του χρυσού του νέου κόσμου, να καταλήξει σε μια αντίφαση που γέννησε το Φασισμό, τον Ναζισμό και φυσικά τον Αντικομμουνισμό, που στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι άλλο από την πιο στυγνή και πιο επιθετική μορφή εκβαρβαρισμού των κατοίκων της με όρους αρχαίων παγγερμανικών θρησκειών που πήραν τη μορφή της εκδικητικής “Παλαιάς Διαθήκης”.

7ος – 1ος Αιώνας π.Χ Μέχρι τον Δεύτερο Πόλεμο του Οποίου που έληξε με τη συνθήκ του Tientsin στις 26/6/1858, όπου και χρεοκόπησε, ενώ μέχρι τότε, σε πολλούς Αιώνες και σε πολλές περιπτώσεις δεν καταμετράται υς τέτοθα, παρότι η Κίνα αποτελούσε την πλουσιότερη χώρα του Πλανήτη
7ος-13ος 601 – 1300 μ.Χ Αιώνες των Αράβων) 12ος-13ος 1101-1300 μ.Χ (Γαληνοτάτη Βενετική Δημοκρατία)
14ος-16ος 1301-1630 μ.Χ(Πορτογαλία)
15ος-16ος-17ος 1581-1621 μ.Χ(Ισπανία)
17ος 1601-1700 μ.Χ(Όλλανδία-Γαλλία)
18ος 1701 μ.Χ(Γαλλία)
19ος 1801 μ.Χ(Βρετανία)
20οςΑ)1901-1929 μ.Χ(Βρετανία-ΗΠΑ)
20οςΒ)1929-1991 μ.Χ(ΗΠΑ-ΕΣΣΔ)
20οςΓ 1991-2000 μ.Χ(ΗΠΑ)
21οςΑ)2001-2030 μ.Χ(ΗΠΑ)
21οςΒ)2025 μ. Χ -(Κίνα)

Ο Πρώτος Πόλεμος στην Ευρώπη μετά το Β’ ΠΠ

Στις 24 του Μάρτη του 1999 στις 20:45, ξεκίνησε η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Noble Anvil», τότε που το ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε μια βρώμικη και χυδαία επίθεση κατά ενός κυρίαρχου κράτους, που στην πραγματικότητα σήμαινε την καθυπόταξη του στα βδελυρά και αποτρόπαια όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια σχέδια του.
Παρά του αντιθέτου, επί των λεγόμενων διαφόρων δημοσιολόγων, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη και πιο βάρβαρη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λαμβάνοντας μια ιδιαίτερη σημασία δεδομένου πως συμπίπτει με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δεν είναι κάτι άλλο από τη συνέχεια αυτού του πολέμου και του πραξικοπήματος στην πλατεία Μαϊντάν το Νοέμβρη του 2015, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η διασύνδεση με τον προλαλήσαντα πρόλογο. Για 78 ημέρες η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δημιούργησε σκηνές της κόλασης του Δάντη, που όμοιες της είχαμε να δούμε από το Βομβαρδισμό της Δρέσδης και του Αμβούργου από τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, ξεκίνησε και επίσημα, μια ημέρα σαν σήμερα, όπου το ημερολόγιο έγραφε 24/3/1999.


Ήταν η στιγμή που ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην Πρίστινα και λίγο αργότερα στο Βελιγράδι και στην Ποντγκόριτσα.
Αυτή η επιχείρηση, είχε την κωδική ονομασία «Noble Anvil» και ονομαστικά είχε στόχο την «προστασία του αλβανικού πληθυσμού στο Κόσοβο, που σύμφωνα με τους εμπνευστές και αρχιτέκτονες του ακήρυχτου αυτού πολέμου, Μαλντίν Ολμπράϊτ,η οποία μας αποχαιρέτησε σήμερα, μαζί με τον νυν “πλανητάρχη” και τους Ισπανούς Σοσιαλδημοκράτες Χαβιέρ Σολάνα(που ήταν ο τότε Γ.Γ του ΝΑΤΟ)και τον Φελίπε Γκονζάλες εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας της ΕΕ, καταπιεζόταν από το καθεστώς Μιλόσεβιτς, ο οποίος δικαιώθηκε μετά Θάνατον.
Για την ιστορία, προηγήθηκαν οι συνομιλίες στο Ραμπουγιέ της Γαλλίας, όπου ο ηγέτης των Σέρβων απέρριψε ως απαράδεκτες και υποτελείς τους όρους της συμφωνίας που πρότεινε η “Δύση”, για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, που ευνοούσε ποιον άλλο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οποία σημειολογικά και πραγματολογικά, ήθελε την αποκόλληση της κοιτίδας του Σερβικού Πολιτισμού, το Κοσσυφοπέδιο από την ίδια τη χώρα του. Τι μας θυμίζει αυτό με το σημερινό πόλεμο που ουσιαστικά ξεκίνησε το 2014 και μετράει επισήμως πάνω από 16.000 θύματα, τα οποία στην πραγματικότητα είναι πάνω από 60.000

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Η εποχή της εικονικής πραγματικότητας είχε αναδυθεί και μαζί η δυσοσμία της γιατί άποψη αυτή δεν ήταν μόνο του Μιλόσεβιτς ή των Σέρβων, καθότι οι περισσότεροι πίστευσαν ότι οι συνομιλίες αυτές είχαν απλά και μόνο προσχηματικό χαρακτήρα, ούτως ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι τηρούνται οι αρχές τις διεθνούς νομιμότητας και οι “κακοί” Σέρβοι της παραβίασαν μέσα από μια αρτηριοσκληρωτική ηγεσία που δεν ήθελε να πεθάνει, τι θυμίζει και πάλι όλα αυτά και πόσο δένει με το σημερινό πόλεμο που και πάλι η Δύση με το ΝΑΤΟ οργάνωσαν σέρνοντας τη Ρωσία σε μια αδιέξοδη εισβολή, που έπρεπε να φανεί και απαράδεκτη, αρκεί να μη συμμαχήσει με την Κίνα, κάτι που επίσης πραγματοποιήθηκε.
Σε αυτές τις 78 ημέρες που κράτησε η επίθεση το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε πάνω από 35.788 μαχητικές αποστολές, σε πάνω από 200 γιουγκοσλαβικές πόλεις και χωριά. Ολόκληρη η Γιουγκοσλαβία, αποτέλεσε στόχο και πεδίο βολής μέχρι και απαγορευμένου τύπου βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και βομβών πολλαπλής διασποράς, με αποτέλεσμα αναρίθμητα θύματα και χιλιάδες αμάχους.


Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2300 αεροπορικές επιδρομές και χρησιμοποιήθηκαν 1130 πολεμικά αεροσκάφη, μέσα από τα οποία εκτοξεύτηκαν πάνω από 420.000 βλήματα, πύραυλοι Κρουζ και βόμβες διασποράς όπου πολλές από αυτές ήταν τα λεγόμενα μικρά πυρηνικά με ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον.
Από την Αδριατική εκτοξεύθηκαν 1.300 πυραύλους Κρουζ και πάνω από 37.000 βόμβες πολλαπλής διασποράς οι οποίες ήταν υπαίτιες για τον θάνατο μεταξύ των αμάχων.
Αν σήμερα έχουμε τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, τους νεοναζί Αζόφ, Αϊνταρ, Δεξιό Τομέα και διάφορα άλλα φρούτα, τότε η αφορμή ήταν η λεγόμενη «σφαγή» στο Ρατσάκ, η οποία όπως αποδείχτηκε αργότερα, ότι δεν επρόκειτο για αμάχους, αλλά για τους παραστρατιωτικούς του UCK που χρηματοδοτούσε η Γερμανία και η Γαλλία και ήταν ένα μείγμα από Κοσοβάρους Ισλαμιστές και νεοναζί που ζούσαν στην Γερμανία, ενώ ο οπλισμός τους, ήταν καθαρά Γερμανικής προέλευσης.
Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι η Ευρώπη θα ξεκινούσε τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση έπειτα από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, και αυτό ήταν φανερό από δήθεν συνομιλίες, που θύμιζαν τις σημερινές με τους Μακρόν και Σουλτς, να ωθούν τη Ρωσία σε εισβολή.
Πως δένουν όμως τα γεγονότα και τα πράγματα, αφού ήταν ενδεικτικό, ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1999, Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία έγιναν με συνοπτικές και όχι νομότυπε διαδικασίες, μέλη του ΝΑΤΟ, τότε ήταν και η πρώτη προστριβή του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, η οποία δια του τότε Πρωθυπουργού της Πριμακόφ ακύρωσε στον Αέρα την επίσημη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, γυρίζοντας πίσω στη Μόσχα.


Ο φόρος του αίματος που πλήρωσε η Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς, δεν ήταν απλά βαρύς με πάνω 4500 νεκρούς, κυρίως αμάχους, πάνω από 15.500 βαριά τραυματισμένους, μεταξύ των οποίων οι 2.700 ήταν παιδιά.
Μόνο η οικονομική καταστροφή του γιουγκοσλαβικού κράτους σε αυτές τις 78 ημέρες, ανήλθε στο ιλιγγιώδες ποσό των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά πάνω από 25.000 κτίρια, σχεδόν όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, από την πρώτη κι όλας ημέρα 14 αεροδρόμια, τα τέσσερα μεγάλα διυλιστήρια της χώρας, το μισό των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, όλα τα εργοστάσια της χώρας, 595 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών αχρηστεύτηκαν ολοσχερώς, 470 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων οδικών αρτηριών διαλύθηκαν, 44 μεγάλες γέφυρες εξαφανίστηκαν, 19 κεντρικά Νοσοκομεία, 20 κέντρα υγείας, 18 παιδικοί σταθμοί, 69 σχολεία και 176 πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία παραδόθηκαν στην πυρά και στην ιστορία, ωστόσο αυτό που θα μείνει στη μνήμη μας, είναι ότι το κεντρικό κτίριο της σερβικής δημόσιας τηλεόρασης έγινε παρανάλωμα πυρός και η εικόνα του με τα διαλυμένα κορμιά διασκορπιζμένα από εδώ κι από εκεί να τρυπάει τις καρδιές και τα μυαλά των φιλειρηνιστών σε όλα τα Βαλκάνια.

Ο Άνθρωπος που ανακάλυψε το ραδιόφωνο

Για μας τους ανθρώπους του Ραδιοφώνου είναι μια μεγάλη μέρα και σήμερα είναι η μέρα που ο μεγάλος φυσικός, ο Αλεξάντερ Στεφάνοβιτς Ποπόφ (Александр Степанович Попов), ήρθε στη Ζωή και το ημερολόγιο θα έγραφε 24 του Μάρτη του 1859, αν τότε στη Ρωσία είχε επιβληθεί το νέο Ημερολόγιο και οποίος έφυγε στις – 31 του Δεκέμβρη του 1905 με το παλαιό ημερολόγιο, η στις 13 του Γενάρη του 1906, έπειτα από αιμορραγικό εγκεφαλικό.
Αυτός ο μεγάλος Ρώσος φυσικός με ειδίκευση στον ηλεκτρισμό, ήταν άνθρωπος που έφερε πρώτος στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, την πρακτική εφαρμογή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, δηλαδή ήταν ο εφευρέτης του Ραδιοφώνου, που όμως δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση καταχώρησης ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή του, γιατί στη Ρωσία ο καπιταλισμός δεν ήταν ούτε τόσο προχωρημένος εκείνη την εποχή, ενώ την ίδια στιγμή δεν λειτουργούσε με την προτεσταντική ηθική που καθορίζει ιδιοκτησιακό καθεστώς, τόκους κλπ.
Ο Αλεξάντερ Στεφάνοβιτς Ποπόφ, με αυτά και με εκείνα, ήταν ο πρωτοπόρος εφευρέτης του ραδιοφώνου και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Σοβιετικής Κυβέρνησης του 1945, προς τιμή του γιορτάζεται η 7η Μαΐου ως «Μέρα Ραδιοφωνίας».
Οι φυσικές επιστήμες ήταν η μεγάλη του αγάπη κι αυτό ήταν αντιφατικό, εφόσον ήταν γιος ιερέα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1882, στο φυσικομαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, στο οποίο παρέμεινε και εργάστηκε ως εργαστηριακός βοηθός.
Αργότερα για λόγους οικονομικής στενότητας, μετέβη σε θέση καθηγητή φυσικής και ηλεκτροτεχνικής στη Ναυτική Ακαδημία που είχε έδρα την Κρονστάνδη. Την ίδια περίοδο όμως συνέχιζε να διδάσκει ως καθηγητής με έδρα, στο μάθημα της Φυσικής, ενώ αναβαθμίστηκε σε διευθυντή το 1905 στο Ηλεκτροτεχνικό Ινστιτούτο της Αγίας Πετρούπολης, που σήμερα φέρει το όνομα του.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab
Μπορεί η καραντίνα να "τελείωσε", ωστόσο ο COVID-19 συνεχίζει να είναι γύρω μας με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση επανεκκίνησης χωρίς όμως αυτή να δείχνει σημάδια ζωηρότητας. Ωστόσο το portal μας συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε σπίτι με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές…

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr