Μικελάντζελο Αντονιόνι, ο σπουδαιότερος προσωπογράφος του Σινεμά

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Πωλείται Οικόπεδο στην Μεσσατίδα Πάτρας, στην τιμή των 125.000€

 

 

Μικελάντζελο Αντονιόνι, ο σπουδαιότερος προσωπογράφος του Σινεμά

Αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και ένας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές της υφηλίου, ο οποίος επέδειξε μια μοναδική έφεση, ίσως την πιο σημαντική σε αυτό που ονομάζουμε κινηματογραφική προσωπογραφία, μιας και το τεράστιο αυτό κεφάλαιο του Ιταλικού και Παγκόσμιου ταυτόχρονα Κινηματογράφου, έδινε μια ιδιαίτερη έμφαση στους χαρακτήρες, με υψηλού επιπέδου αισθητικά κριτήρια, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τον εμπορικό Κινηματογράφο κάθε περιοχής, αλλά και το Χόλιγουντ.
Αυτός ο πρωτοπόρος της 7ης Τέχνης, δεν έκανε εμπορικό Κινηματογράφο, εξάλλου, δεν τον ένοιαζε και δεν τον αφορούσε αυτό, ανεξάρτητα αν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ακόμα και την λεγόμενη εμπορική “κακογουστιά”(που προωθούσε το Θέλγητρο για τα όνειρα ενός πλουτισμού χωρίς την κατανόηση της μεταβλητής σχέσης παραγωγής, με αποτέλεσμα την σαπουνόπερα, ακόμα και την Κινηματογραφική).
Τον ενδιέφεραν οι διαπροσωπικές σχέσεις και η διαλεκτική τους, μέσα από τις αντικειμενικές συνθήκες, ο υποκειμενικός παράγοντας(οι λαϊκές μάζες δηλαδή), οι αντιφάσεις, οι αντιθέσεις και οι συνθέσεις, ανάμεσα στην κοινωνική και την προσωπική, αλλά και διαπροσωπική πραγματικότητα και πως η τελευταία επενεργούσε καταλυτικά σε αυτές.
Ετούτο το θαύμα της Κινηματογραφίας, αυτό το υπέροχο Κινηματογραφικό Μέγεθος, γεννήθηκε στις 29 του Σεπτέμβρη του 1912 και έφυγε σαν σήμερα πριν 15 ακριβώς χρόνια, στις 30 του Ιούλη του 2007, αυτός είναι και ο λόγος της παρούσας αρθρογραφίας, που θέλει να τονίσει πως το βάθος της “εργασίας” και του ύφους ενός έργου ακόμα και σήμερα, κρίνονται από κάποιους πρωτοπόρους, οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για ότι σπουδαίο υπάρχει σε αυτό τον χώρο σήμερα!
Ξεκίνησε τις σπουδές του το 1939 στο Centro Sperimentale Di Cinematografia της Σινετσιτά και μέσα από αυτές κατάφερε να υλοποιήσει το σκεπτικό του και να φτιάξει τη δική του Κινηματογραφική Μυθοπλασία, μέσα από τους Χαρακτήρες του, οι οποίοι ήταν αποκλειστικά δικό του δημιούργημα, εξάλλου αυτός ο επιτελικός και εκτελεστικός εργάτης του Σινεμά, διετέλεσε, εκτός από σκηνοθέτης, συγγραφέας, σεναριογράφος, μοντέρ, παραγωγός ταινιών, ζωγράφος και ποιητής και βαθιά στρατευμένος Καλλιτέχνης,, ένας δηλωμένος Κομμουνιστής, μέχρι το Θάνατο του, που λάτρεψε το Μάο Τσε Τουνγκ.

Αυτός ο μηχανοδηγός και εργοδηγός της κινηματογραφικής συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης, της βαθιάς “Κομμουνιστικής Ηθικής”, υπήρξε πραγματικό εργαλείο και “εφευρέτης”, διάφορων νέων καινοτομιών μέσα από τα καρέ του, αλλά αυτό που τον αποθέωσε, δεν ήταν τίποτα άλλο, πέραν της αποτύπωσης της κοινωνικής ψυχολογίας, στον μικρόκοσμο τους, στο περιεχόμενο των ταινιών του.
“Ποτέ άλλοτε έως σήμερα στον κινηματογράφο, δεν διερευνήθηκε τόσο βαθιά και με τέτοιο τρόπο, η ψυχολογία ενός ζευγαριού, με τέτοια απαράμιλλη και τόσο μεγάλη λεπτομέρεια και σχολαστικότητα και εντιμότητα”, σύμφωνα με τους Κινηματογραφικούς κριτικούς για το La Notte, το 1961, μια ταινία-σταθμό, όπου η τεράστια Ζαν Μορό και ο επίσης τεράστιος Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, έδωσαν και επέδειξαν, ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ερμηνείας, που όμοιο του δεν έχουμε δει μέχρι Σήμερα.
Ο Μεγάλος Μικελάντζελο Αντονιόνι, άφησε παρακαταθήκες, στο Χρονικό μιας Αγάπης, την πρώτη του δηλαδή ταινία, ήταν η Κραυγή και η Αγωνία του υποκειμένου, μέσα από τον ίδιο τον υποκειμενικό παράγοντα, η αέναη περιπέτεια στην Κόκκινη Έρημο του Αντικειμενικού.
Ήταν η έκλαμψη, αναλαμπή και ταυτόχρονα λάμψη για τον Ιταλικό και δυτικό Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, ήταν και είναι η σφραγίδα και βινιέτα κάθε μεγάλου κεφαλαίου, στην Κινηματογραφική Ιστοριογραφία, ήταν η αρχή και το τέλος της, σε αυτό που ονομάζουμε Κινηματογραφικά καρέ διαλόγων και αποτύπωσης ύφους, στο ποιούν ήθος των υποδυόμενων ρόλων.
Παρά τις αναρίθμητες βραβεύσεις του, για τις οποίες μπορεί να μιλάει κάποιος μια εβδομάδα χωρίς διακοπή και οι οποίες δεν ήταν το βασικό, η μοναδικό κριτήριο, υπήρξε η Έκλειψη της αίγλης και η βαθιά σκοτεινή νύχτα, τα μαύρα μεσάνυχτα των στημένων ειδήσεων για την παραπέρα επέκταση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, υπήρξε το φυτίλι και η εύφλεκτη ύλη μιας επανάστασης για τον “Ιταλικό Νεορεαλισμό”.
Ήταν ένας από τους κύριους και βασικούς εκφραστές του τελευταίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στα πλαίσια της αντιφασιστικής πάλης για μια πραγματικά Δημοκρατική Τέχνη.
Υπεράσπιζε την ιδέα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και το Σεβασμό της Αξιοπρέπειας του Απλού Ανθρώπου, στην Καπιταλιστική Κοινωνία.
Όλος ο Ιταλικός Νεορεαλισμός στηρίζονταν σε πραγματικά γεγονότα, με όρους όχι απαραίτητα βαθιάς, αλλά όμως ουσιαστικής και μάλλον νεορεαλιστικής μυθοπλασίας.
Ο Αντιονιόνι, στέκεται δίπλα σε όλους τους μεγάλους αυτής της σχολής, δίπλα στους Τ΄σέζαρε Σεβαντίνι, Βιοτόριο Ντε Σί΄κα, Βισκόντι, Ντε ΄Σάντις και άλλους πολύ μεγάλους.
Το παρόν portal, έχει θέσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ταινιών του, οι οποίες ήταν λιγότερο από μια ντουζίνα, πράγμα που το καθιστά ως γεγονός ακόμα μεγαλύτερο, στις 100 σπουδαιότερες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου!

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Πωλείται Οικόπεδο στην Μεσσατίδα Πάτρας, στην τιμή των 125.000€

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

ΟΥΖΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ.ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΥΖΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Χρονικό μιας αγάπης (1950)
Κραυγή (1957)
Η Περιπέτεια (L’Avventura, 1960)
Η Νύχτα (La Notte, 1961).
Η Έκλειψη (1962).
Κόκκινη Έρημος (1964)
Blowup (1966).
Ζαμπρίσκυ Πόιντ (1970)
Επάγγελμα Ρεπόρτερ (1975)
Η ταυτότητα μιας γυναίκας (1982)

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

 

Πωλείται Οικόπεδο στην Μεσσατίδα Πάτρας, στην τιμή των 125.000€

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

ΟΥΖΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗΣ.ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΥΖΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr