Έρχονται τα Windows 11- οι πρώτες εικόνες τους
Έρχονται τα Windows 11- οι πρώτες εικόνες τους
Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσουμε ότι ως (κατά κύρια βάση) χρήστες των ανοιχτών λογισμικών και των Ubuntu -Linux, δεν θα είμαστε και οι καλύτεροι, ούτε και οι αντικειμενικότεροι παρουσιαστές ενός λειτουργικού όπως τα Windows, όπου πριν μερικές ώρες για την ακρίβεια πριν περίπου μισή μέρα (δώδεκα ώρες δηλαδή), πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ανεπίσημη παρουσία τους.
Δεν είμαστε από αυτούς που έχουν και την καλύτερη εικόνα για τα Windows εδώ και χρόνια και μπορεί να μην είναι πλέον το εμπορικότερο, έχοντας χάσει την αίγλη της πρωτοκαθεδρίας επί του συνόλου της χρήσης της νέας τεχνολογίας, λειτουργικό, μετά την έλευση πριν μια δεκαετία του Android, ωστόσο ακόμα και σήμερα στους λεγόμενους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στις διάφορες παραλλαγές του παραμένει το πλέον διάσημο και πιότερο εμπορικό, με παρούσες όλες τις μόνιμες αδυναμίες του(και ποιο δεν έχει θα μας πείτε και όχι άδικα), αλλά με το συγκεκριμένο έχει παραπάει το πράγμα!
Ειδικά στην μέχρι πρότινος πιο ολοκληρωμένη έκδοση τους στα “δεκάρια”, σε κάθε αναβάθμιση τους παρουσιάζονταν συνεχή προβλήματα αστάθειας που οφείλονταν ότι τα εν λόγω δεν χρησιμοποιούσαν το MBR. Eυελπιστώντας ότι τα Windows 11 που διέρρευσε πριν μερικές ώρες ότι θα μοιάζουν με τα πρώτα, δεν θα έχουν στο βαθμό που είχαν τα προβλήματα που είχαν τα εν λόγω (δηλαδή τα λεγόμενα 10), τουλάχιστον στις αρχικές τους εκδόσεις μιας και απ΄ ότι φαίνεται, στην ουσία είναι μια συνέχεια τους, ένας ¨γενικευμένος εκσυγχρονισμός” και ένας εμπροσθοβαρές πισωγύρισμα, όπως αυτό του Euro 2020 που διεξάγεται φέτος το 2021. Από αυτή την άποψη στα γενέθλια μας θα αφαιρούμε ένα χρόνο για χάριν γούστου, η προς χάριν ευθυμίας.
Δεν κρύβουμε ότι ως τεχνικοί, τρέμει το φυλλοκάρδι μας με τις όποιες εκτός τόπου και χρόνου αχρείαστες αναβαθμίσεις που θα προκύψουν για να το κάνουν αντί για εύχρηστο στους επαγγελματίες, πιο σύνθετο και δυσλειτουργικό, φορτώνοντας μας τις δικές τους αδυναμίες.
Πάμε στο δια ταύτα τώρα, στον Βενιαμίν των λειτουργικών της Microsoft στην έκδοση 11, που φέρουν την ετικέτα Windows από το 1993 και την έκδοση 3.1, δηλαδή στα λεγόμενα 11ρια, που θα κυκλοφορούσαν στις 24 του Ιούνη, τρεις μέρες μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο για το Βόρειο Ημισφαίριο.
Λίγες μέρες πριν την επίσημη αποκάλυψή τους, από την κατασκευάστρια εταιρεία τους, τα Windows 11 εμφανίστηκαν “επίσημα-ανεπίσημα” με εικόνες και videos τους.
Παρότι ήταν γνωστό τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ότι η Microsoft θα ανακοίνωνε την επίσημη αποκάλυψη του νέου της λειτουργικού, δηλαδή των Windows 11 τις επόμενες μέρες μέσω μιας ημιεπίσημης, η μάλλον επίσημης παρουσίασης τους, μέσα από μια Online εκδήλωση, ωστόσο την πρόλαβε γνωστή κινεζική πλατφόρμα, χαλώντας τα σχέδια της μητρικής από άποψη κατασκευαστικών δικαιωμάτων εταιρείας, δημοσιεύοντας, ουκ ολίγες φορές, αρκετά διαφωτιστικές και κατατοπιστικές εικόνες και videos από το υποψήφιο νέο λειτουργικό.
Παράλληλα και ταυτόχρονα, για την ακρίβεια λίγες ώρες μετά, η ιστοσελίδα Verge που καλύπτει αποκλειστικά θέματα τεχνολογίας, ανέβασε ως δεύτερη και καταϊδρωμένη κι εκείνη μια απ΄ ότι φαίνεται εδώ και καιρό προετοιμασμένη πρώτη δημοσίευση με τη μορφή άρθρου αυτή για τις αλλαγές που κατά αυτήν επέρχονται στη νέα έκδοση του λειτουργικού προγράμματος της Microsoft.
Όπως προείπαμε στον πρόλογο και απ΄ ότι φαίνεται, τα Windows 11 δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια τελευταία και κατά τα φαινόμενα την εξόχως σημαντικότερη ανανέωση των Windows 10, προσεγγίζοντας αρκετά την έκδοση Windows 10X, για τα οποία είχαμε αρθρογραφήσει στις 16 του Γενάρη του 2021.
Το Start Menu έχει αλλάξει αρκετά, έχουν αλλάξει τα σχήματα των παραθύρων, καθώς και ο ήχος που ακούγεται στην έναρξη λειτουργίας του υπολογιστή.
Στα Windows 11 ενυπάρχει εγκατεστημένη μια αυτοματοποιημένη διαδικασία τακτοποίησης των παραθύρων με 4 διαφορετικές επιλογές, που παρουσιάζει η παρακάτω εικόνα.
Αυτό πρακτικά τι σημαίνει για τις διάφορες επιλογές, των Windows 11 που αντικειμενικά και απ΄ ότι φαίνεται έχουν υπεραπλουστεύσει τις βασικές καθημερινές λειτουργίες του χρήστη με όλες οι αλλαγές που συνεπάγονται στα Widgets, τα οποία κατά τα φαινόμενα θα παρέχουν απλόχερα, πλήθος νεώτερου περιεχόμενο που ανεβαίνει και αντλείται σε πραγματικό χρόνο από το διαδίκτυο από διάφορες κυρίως ειδησεογραφικές πηγές, ενώ ο χαρακτηριστικός τους ήχος θα είναι για μας τουλάχιστον αρκούντως από “αποκρουστικός”, έως “σπαστικός”, θυμίζοντας Sci-Fi ταινίες, η προσπαθώντας ανεπιτυχώς να θυμίσει ταινίες επιστημονικής φαντασίας με πολύ μυστήριο κι εδώ πέρα η επιρροές του μεγάλου Έντουαρντ Αρτέμιεφ από το soundtrack της ταινίας του τεράστιου Ταρκόφσκι του 1972 είναι ηλίου φαεινότερες.
Κλείνοντας: Το τι θα είναι τελικά τα Windows 11 και μιλάμε για την βαθιά και εσωτερική του αρχιτεκτονική και δομή, θα φανεί αντικειμενικά σε πολύ λίγες ημέρες και λίγο υπομονή δεν θα έβλαπτε. Ωστόσο δεν θα είναι κάτι εξολοκλήρου σχεδιασμένο απ΄ την αρχή και τα προβλήματα κατά τους υποφαινόμενους, όχι μόνο θα συνεχίζουν να υπάρχουν, όχι όπως όταν βγήκαν τα δεκάρια αλλά με όλα τα προβλήματα που εξαρχής κουβαλούν και δεν έχουν διορθωθεί στην βάση τους παρ όλες τις αναβαθμίσεις εδώ και μια δεκαετία.
Τα Windows 11, εξάλλου και κατά τα φαινόμενα, θα είναι μια συνέχεια των δεκαριών, με ένα άλλο νεότερο “σασί” και κάποιες μικρο βελτιώσεις που θα τα δικαιολογούν ως κάτι νεότερο, αλλά πιστέψτε μας μάλλον όχι ως καινοτόμο, κάτι που η κατασκευάστρια εταιρεία ουδέποτε το έκανε εις βάθος σε όλα τα πραγματικά και όχι εικονικά και προγεφυρωματικά έργα και λειτουργικά της.
Κάτι τέτοιο απ’ ότι φαίνεται είναι τα Windows 11, φτάνει να αποδειχτεί και που συνήθως δεν απατούν να φτιαχτούν από την αρχή, εξάλλου δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ενώ δεν προορίζονται και αντικειμενικά για κάτι τέτοιο, οι λόγοι είναι κυρίως εμπορικής φύσης.
Όταν πρόκειται για γεφυρώσεις ανάμεσα στο παλαιό και στο νεότερο, δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσίασε η ίδια Microsoft εξελικτικά λειτουργικά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παρουσίασε το πραγματικά νεότερο, όπως είχε γίνει με τα 2000, Millenium, ΝΤ, πριν εμφανιστεί το τότε πραγματικά νέο, τα XP.
Επαναλαμβάνουμε ότι μάλλον για κάτι τέτοιο θα πρόκειται, φτάνει, επαναλαμβάνοντας και πάλι, να αποδειχτεί ότι είναι βασισμένο σε καίριες αναβαθμίσεις των Δεκαριών και κρατήστε το αυτό, δεν το έχει πραγματοποιήσει τυχαία πολλές φορές ξανά στο παρελθόν προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο.
Γιατί ένα πραγματικό νέο λειτουργικό, εκτός του ότι θέλει άφθονο χρόνο και εξ ολοκλήρου, η σχεδόν απ΄ την αρχή, δημιουργείται στη βάση και στην λειτουργική αξία χρήσης, της αντίστοιχα εξελιγμένης τεχνολογικά πραγματικότητας και αυτό δεν είναι διιπετές(δηλαδή Ουρανοκατέβατο),και ούτε φυσικά είναι αποκλειστικά δικό μας συμπέρασμα, αλλά αποτέλεσμα χρόνιας παρατήρησης της συμπεριφοράς της Microsoft, έναντι των ανταγωνιστών της, ούτως ώστε να κρατήσει ζωντανή την εικόνα της αναθερμαίνοντας την, στο σύνολο του αγοραστικού επί της τεχνολογίας κοινού.
Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου
Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου
check out our full Windows 11 hands-on for more. And yes, there’s a dark mode and you can move the Start menu back to the left side
— Tom Warren (@tomwarren) June 16, 2021
💻 Lots more information here: https://t.co/VDS08QPsl5 pic.twitter.com/3wP57DEJak
this is the new Windows 11 startup sound pic.twitter.com/UQZNFBtAxa
— Tom Warren (@tomwarren) June 15, 2021
23/12/2020 Το 12ο podcasting των Ηλεκτρικών Κολλεκτίβων
24/12/2020 Οι 20 σπουδαιότερες ταινίες του Σινεμά για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
26/12/2020, Οι 30 σπουδαιότερες μουσικές κυκλοφορίες του ηλεκτρικού ήχου και της Jazz για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
28/12/2020 Μεγάλο Αφιέρωμα στο No Wave
30/12/2020 Οι 100 σπουδαιότερους δίσκοι του ηλεκτρικού ήχου, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Πρωτοχρονιά 31/12/2020 23:59 & 1/1/20210 00:01, Οι 100 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου μέχρι σήμερα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Παραμονή των φώτων 5/1/2021 θα καταγράψουμε τις 100 σπουδαιότερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου με τα κριτήρια του istos-ch.com
7/1/2021, Τα 50 Σπουδαιότερα αποκλειστικά λογοτεχνικά βιβλία, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας. Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.
Ενισχύστε οικονομικά την επιβίωση του portal “istosch data &technologies lab“ Ενισχύστε την επιστημονική και καλλιτεχνική παρέμβαση στο διαδίκτυο
Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις.
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.