istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

ΔισκογραφίαΜουσικά Ρεύματα

Η μουσική θρηνεί την φωνή της καρδιάς, την Christine Anne McVie

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)

 

 

Η μουσική θρηνεί την φωνή της καρδιάς, την Christine Anne McVie

Απ’ ότι φαίνεται ο ηλεκτρικός ήχος συνολικά, βρίσκεται στον τερματισμό της ιστορικής του διαδρομής, σε αυτό που ονομάζουμε “τέλος εποχής” και απ’ ΄ότι φαίνεται, κατ’ επέκτασιν, μάλλον δεν υπάρχει κάποια έστω νοερή παράταση της ζωής του στην σκηνή και στη δισκογραφία, σε μια σειρά από τις τάσεις του, τάσεις που αναδύθηκαν με πολύ μεγάλο γδούπο στις προηγούμενες δεκαετίες, αρχής γενομένης της δεκαετίας του 1970 και εν συνεχεία οι νεότερες.
Αυτές οι τάσεις, η στυλ, τα οποία πολλά από αυτά πήραν το χαρακτήρα μουσικού κινήματος, οι μουσικοί και τα συγκροτήματα τους, παραδίδουν στην μουσική βιομηχανία και το κοινό της, τα διαπιστευτήρια της απόλυσης τους από την θητεία τους σε αυτήν, είτε ως χρονικά πεπερασμένα υποκείμενα, είτε ως ξεχωριστές μονάδες, που άλλοτε υπηρέτησαν με πάθος την έκφραση τους στο χώρο, αλλά βιολογικά πια ορισμένοι από αυτούς, δεν είναι ούτε καν μεσήλικες, ούτε συνταξιούχοι, αλλά αποδημήσαντες και αποβιώσαντες.

Το τελευταίο διάστημα, αν όχι τα τελευταία 10 χρόνια είχαμε αρκετές περιπτώσεις που φτώχυναν τον ηλεκτρικό ήχο, ακόμα και σε νεότερες ηλικιακές περιοχές, ωστόσο η δεκαετία του 2020, δεν είναι ούτε καν στο ελάχιστο η δεκαετία του 2010, που ήταν ένας ΄άλλος μεταβατικός, αλλά όχι ακόμα πεπερασμένος χρονικά κόσμος, για να μπούμε στη νέα φάση που θα εκδηλώνονταν μαζικά αποχωρήσεις, αναχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις και φυσικά διαλυτικές και φυγόκεντρες τάσεις από σχήματα, μέλη τους, ακόμα και στυλ που ο χρόνος τα αποστράγγισε και τα πέταξε στα μουσεία παγωμένα, αποστρατευμένα και μάλλον εκτός κλίματος και εποχής, όπου η αμφισβήτηση πλέον, είναι μάλλον “μπανάλ”.

Οι Fleetwood Mac, είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις, που μέσα σε δύο χρόνια, είδαν δυο βασικά, ιδρυτικά στελέχη και πολύ μεγάλα ονόματα τους, να εγκαταλείπουν τον “μάταιο τούτο κόσμο” , αρχικά με τον ίσως σπουδαιότερο κιθαρίστα του όλου ηλεκτρικού ήχου, μετά τον Jimy Hendrix, τον Peter Green, ο οποίος άνοιξε το λογαριασμό των αναχωρήσεων, στα τέλη του Ιούλη του 2020 και μόλις χτες, την τελευταία μέρα του Νοέμβρη του 2022, με την γυναίκα που κόσμησε με την παρουσία της, τόσο τον αισθαντικό, βαθιά ερωτικό στίχο, τόσο το ήρεμο και παθιασμένο ταλέντο, που είχε στη συνθετικής της φαρέτρα, μιας και ήταν, το σήμα κατατεθέν της φυσιογνωμίας του σχήματος για το οποίο γίνεται ο λόγος, όσο και με την βαθιά βελούδινη φωνή της, η οποία κονιορτοποιούσε τις καρδιές των απανταχού συναισθηματικών εφήβων και κορασίδων, ανά τον κόσμο, αλλά και τους πολύ ωριμότερους.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Η Κριστίν Πέρφεκτ(αυτό ήταν και το πατρικό επώνυμο της Christine Anne McVie), είχε έφεση στα μπλουζ και στην φολκ, τα οποία αμφότερα και λάτρευε, με αποτέλεσμα να γίνει μέλος και η βασική ερμηνεύτρια των Chicken Shack, όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιας ο δεσμός της με τον παρακάτω, ήταν αυτός που την οδήγησε ουσιαστικά στους Fleetwood Mac.
Πριν γίνει μέλος τους, αυτό το υπέροχο πλάσμα, ερωτεύτηκε παράφορα και δέθηκε με τα δεσμά του γάμου, με τον Τζον ΜακΒί το 1968, αποχώρησε από το συγκρότημα των Chicken Shack ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, ενώ τέλος εντάχθηκε στους Fleetwood Mac το 1970.
Στην μυθολογία του Ηλεκτρικού Ήχου(βλέπε Rock & Roll), λέγεται και γράφεται, ότι όσα τραγούδια ερμήνευσε, έγραψε και τραγούδησε, ήταν για τον μπασίστα του σχήματος και πρώτο σύζυγο της John που ήταν μαζί μέχρι το 1978 ως ζευγάρι, αλλά αυτό δεν μπορεί πλέον να αποδειχθεί μιας και είναι ένα μυστικό που το πήρε μαζί της, ενώ ακόμα και αν το γνωρίζουν τα μέλη του σχήματος και μάλλον δεν θα το επιβεβαιώσουν μάλλον ουδέποτε για λόγους σεβασμού της αποβιώσασας.

Γύρω και μέσα από τις νότες της και τις συνθετικές τους διαδρομές, κυριαρχούσαν οι ερωτικές προδιαθέσεις, η ανάγκη της να εκφραστεί για τα δυο πρόσωπα που λάτρεψε μέχρι τέλους και μέχρι τελευταίας αναπνοής, ανεξάρτητα αν και με τα δυο χώρισε μέσω διαζυγίου, αλλά αυτό δεν απομείωσε σε καμία περίπτωση την αγάπη της για τους δύο πρώην συζύγους της.
Γι αυτούς χόρευε τάνγκο τις νύχτες, τραγουδούσε τα μικρά γλυκά ψέματα της, βρίσκονταν παντού μέρα και νύχτα, αποτελούσαν τη σωτηρία της και την χαρά της, ήταν οι σκιές πίσω από τις μάσκες τους, οι αλυσίδες των συνειρμών της, ήταν η σωτηρία της μεγάλης και απέραντης και αληθινής ερμηνείας της, αυτός ήταν ο μεγάλος κύκλος και η ιστορία μιας γυναίκας που αγάπησε πολύ και το τραγουδούσε με όλο της το είναι, το κόκκινο ρόδο της υπέροχης καρδιάς και φωνής της, RIP Christine Anne McVie (12 July 1943 – 30 November 2022).

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

RCT TEAM

Η ομάδα Radio Collectiva Team είναι μια εικονική ομάδα δραστηριοτήτων που ίδρυσε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κοτσώνης στα Χανιά, με αφορμή την εκπομπή του "Κολλεκτίβα της Σελήνης" το 1995 και η οποία σύντομα μετονομάστηκε σε "Ηλεκτρικές Κολλεκτίβες". Το 2008 ξεκίνησε το Blogging και σήμερα εκτός από αυτό συμμετέχει στο portal istosh data &technologies lab και στο the-blue.gr

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine