istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Βιομηχανία & ΑυτοκίνησηΘετικές Επιστήμες

Ο Άνθρωπος των επαγγελματικής χρήσης βαρέων οχημάτων, πέρασε στην Ιστορία

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Έκθεση Ζωργαφικής Καψαλάκης Μαρίας Rass


 

 

Ο Άνθρωπος των επαγγελματικής χρήσης βαρέων οχημάτων, πέρασε στην Ιστορία

Μπορεί το Ρόβερ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να καταστράφηκε στο έδαφος της Σελήνης(δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, εξάλλου σύντομα θα ξανά επιχειρήσει τέτοιου είδους προσπάθεια), ούτε φυσικά ο βίαιος Θάνατος του Πριγκόζιν, αλλά το γεγονός, του θανάτου, ενός πρωτοπόρου μηχανικού που άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά αυτή των βαρέων οχημάτων, οριστικά και αμετάκλητα του Lev Borisovih Vasiliev, ποιος όμως ήταν ο τελευταίος, γιατί εδώ στη λεγόμενη δύση, μάλλον έχουμε μεσάνυχτα σε πολλά πράγματα κι ας νομίζουμε(στην πραγματικότητα ούτε καν πιστεύουμε), ότι είμαστε παντογνώστες και πανδέκτες γνώσης, ενώ στην πραγματικότητα, μάλλον ημιμαθείς, δύστροποι και κακομαθημένοι είμαστε.

Η Καμαζ είναι μία από τις σπουδαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη σε μεγάλα οχήματα, δηλαδή σε λεωφορεία, πούλμαν φορτηγά και άλλου είδους βαριά μηχανήματα.
Η εν λόγω εταιρεία δεν είναι απλά διάσημη μόνο από τη συμμετοχή της στα ράλι μεικτών, εξωτικών και δυσπρόσιτων υπερμαραθώνιων, όπως το Παρίσι-Ντακάρ, όπου θεωρείται και είναι, η πολυνίκης εταιρεία των φορτηγών για το συγκεκριμένο αγώνα.
Είναι αυτή, η οποία για πρώτη φορά έθεσε σε λειτουργία, την κίνηση στους 8 τροχούς μαζί με την URAL και την ZIL-ZIS, GAZ, KRAZ, MAZ, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα θρύλο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αυτή των μεγάλων οχημάτων και φορτηγών, που πηγαίνουν εκεί που οι Κολοσσοί της Δύσης, όπως η MAN, VOLVO, MERCEDES BENZ, SCANIA VABIS, IVECO κλπ, σταματούν, η μάλλον αδυνατούν.
Στις 21 του Αυγούστου του 2023, έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Καμάζ, ένας θρύλος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ο Lev Borisovih Vasiliev.

Ο Lev Borisovih Vasiliev, αποδήμησε στον άχρονο κόσμο, σε ηλικία 99 ετών και όποιος γεννήθηκε το 1925, αφήνοντας μια πολύ πικρή γεύση στην χώρα του, αλλά και στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε εμάς, εφόσον με την μέθοδο Clearing, οι συγκοινωνίες της χώρας για χρόνια είχαν τέτοιου είδους οχήματα, αλλά και οι κατασκευαστικές με πρώτη και καλύτερη την πάλαι ποτέ ΜΟΜΑ.
Για τους λάτρεις του αυτοκινήτου και της αυτοκινητοβιομηχανίας, ειδικότερα των βαρέων οχημάτων, θεωρείται αντικειμενικά, ένας από τους πλέον πρωτοπόρους τεχνολόγους, από αυτούς που βγαίνουν μια φροά κάθε 50 χρόνια, ίσως και 100.
Η λατρεία του για την τεχνολογία και την αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκίνησε από πολύ νωρίς, από την πρώϊμη εφηβεία του, και παρόλο ότι δεν αποφοίτησε από κάποιο τεχνολογικό ίδρυμα, σε αυτή τη νεανική φάση της ζωής του, αποτέλεσε ένα τοτέμ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με έδρα την τότε Σοβιετική Ένωση και τη σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία.
Συμμετείχε ως κληρωτός μαχητής, στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, έγινε ήρωας της σοβιετικής Ένωσης, αφού πολέμησε σε αυτόν για την πατρίδα του λυσσαλέα, και υποδειγματικά, με αποτέλεσμα ένας βαρύς τραυματισμός να τον οδηγήσει σε αποστράτευση στο βαθμό του λοχία το 1945, πριν δει την αγαπημένη του Κόκκινη Σημαία με το σφυροδρέπανο, να καρφώνεται στην καρδιά του θηρίου, στο Ράιχσταγκ.
Έκτοτε εργάστηκε ως οδηγός, ενώ το 1948, προβιβάστηκε ως ασκούμενος μηχανικός, στην αυτοκινητοβιομηχανία, KIM, την μετέπειτα AZLK , που είχε έδρα τη Μόσχα, η οποία ειδικευόταν στην παραγωγή των θρυλικών Μόσκοβιτς.
Σε αυτό το εργοστάσιο, καταδείχθηκε, το πάθος και η λατρεία του, στη μορφή και στο περιεχόμενο της αυτοκίνησης.
Το αποτέλεσμα της ανέλιξης του ήταν εκπληκτικό, εφόσον και σε μεγάλη ηλικία αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Μετά από όλα αυτά και στις 30 του Σεπτέμβρη του 1969, ο Vasiliev, φτάνει σε μία πόλη που τότε είχε 40.000 πληθυσμό, την πόλη Naberezhnie Chelny, πάντα κάτω από τις ντιρεκτίβες και την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, αφού ο σχεδιασμός, ήταν να δημιουργηθεί μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα παραγωγής φορτηγών και βαρέων οχημάτων, που η κίνησή τους βασίζονταν στους diesel κινητήρες.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Το “ανεξάρτητο” γραφείο του Lev Borisovih Vasiliev, με την βοήθεια του Υπουργείου Βιομηχανίας της χώρας του, προχώρησε, αρχικά στο σχεδιασμό, μιας μονάδας, κάθετης παραγωγής και η οποία έμελε να γίνει η Θρυλική Καμάζ(το όνομα αυτό το πήρε λίγο αργότερα).
Η συγκεκριμένη πόλη, μέχρι το 1981, έφτασε το μισό εκατομμύριο σε πληθυσμό. Να σημειώσουμε εδώ πέρα ότι, η εν λόγω, οφείλει τα μάλα, σε αυτόν, γι αυτό το “ένα μεγάλο ευχαριστώ Vasiliev”, αυτές τις μέρες κυριαρχει τόσο σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία, όσο και στην Naberezhnie Chelny, όπου αμφότερες, είχαν κηρύξει Εθνικό Πένθος.
Πολύ γρήγορα η Καμαζ, δημιούργησε 7 πολύ μεγάλα και υπερσύγχρονα εργοστάσια, δηλαδή μερικές από τις σπουδαιότερες γραμμές παραγωγής, σε ολόκληρη την υφήλιο, τα οποία(και τις οποίες), δημιουργούσαν σε κάθετη και ολοκληρωμένη παραγωγή, βαρέων οχήματων, λεωφορείων και φορτηγών, των οποίων η χρήση, ξεπερνούσε κάθε αντίστοιχη παραγωγή σε ολόκληρο το Δυτικό κόσμο, καταδεικνύοντας πολύ γρήγορα, τον εν λόγω κατασκευαστή, σε έναν από τους 5 κορυφαίους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η γραμμή παραγωγής, ξεκινούσε από την τήξη μετάλλων και την χύτευση εξαρτημάτων, ανταλλακτικών, τόσο σε μέταλλα όσο και σε άλλα υλικά, δηλαδή στα πλαστικά μέρη που εμπεριείχαν τα ταμπλό και όχι μόνο αυτά, τα ελαστικά, καθώς και την ακριβή, ποιοτική, πλήρη και λεπτομερή συναρμολόγηση των παραπάνω οχημάτων.
Η Καμαζ την περίοδο 1976 με 1981, έδωσε την παραγωγή και στην κυκλοφορία πάνω από 270.000 φορτηγά, ενώ μέχρι σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 500.000 κομμάτια
Σήμερα δεν είναι απλά ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές, αλλά είναι και ο πρωτοπόρος στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας της και μια από τις πέντες μεγαλύτερες βιομηχανίες του πλανήτη σε αυτού του τύπου τα οχήματα.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές του COVID-19, που συνεχίζει να είναι γύρω μας αμείωτα, με αποτέλεσμα όλα είναι σε φάση ύφεσης και χωρίς εμφανή σημάδια ζωηρότητας.
Το ανεξάρτητο κέντρο Τεχνολογίας και διαδικτύου, καθώς και το
portal μας συνεχίζουν να εργάζεται αδιάκοπα βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, που αυτές τις μέρες μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί με προτάσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να παραμείνουμε ασφαλείς, εντός και εκτός των τοιχών.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλή υγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch eFanzine

istosch eFanzine