istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Λογοτεχνία - ΠοίησηΤέχνες-Πολιτισμός

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο Πατριάρχης της ρεαλιστικής μυθοπλασίας

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο Πατριάρχης της ρεαλιστικής μυθοπλασίας

Ο Κολομβιανός συγγραφέας, διηγηματογράφος και δημοσιολόγος Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκεςγεννήθηκε στις 6 του Μάρτη 1927 και έφυγε στις 17 του Απρίλη του 2014 .
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας, βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ που αφορούσε τον εν λόγω χώρο.
Είναι ο μοναδικός και σημαντικότερος εκπρόσωπος του λογοτεχνικού ρεύματος του μαγικού ρεαλισμού(ενός λογοτεχνικού κινήματος που εμφανίστηκε δειλά στα μέσα του εικοστού αιώνα και βρήκε με μεγάλη καθυστέρηση, όπου προσπαθούσε να συγχωνεύσει το ρεαλισμό με το μυθοπλαστικά φανταστικό, το συναισθηματικό και το εξωπραγματικό περιεχόμενο, ως κάτι καθημερινό και κοινό, με πολλές τάσεις μηδενιστικής απογοήτευσης) και ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς όχι μόνο της ισπανόφωνης αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Ο συγγραφέας του «Εκατό χρόνια μοναξιάς» που αποδείχνει με μια λανθάνουσα πικρία για τις «αδυναμίες» της Κολομβίας, στα πρώτα εκατό χρόνια από καταβολής και δημιουργίας της εν λόγω χώρας , ούτως ώστε να μην μπορέσει να αποτελέσει για το λαό τη διέξοδο της ανεξαρτησίας του από τους εσωτερικούς, η εξωτερικούς δυνάστες.
Ο συγγραφέας του του «Φθινοπώρου του Πατριάρχη»  όπου ένας φανταστικός δικτάτορας, ένας από τους πολλούς της Λατινικής Αμερικής, που είχε φυτέψει το “δόγμα Μονρόες”, φτάνει στα όρια ενός παροξυσμού.
Ο συγγραφέας του του «Χρονικού ενός προαναγγελθέντος θανάτου» που μιλάει για μια πραγματική ιστορία ενός πρώην χωριανού του, του Καγετάνο Χιμένεζ, όπου ως νεαρός ερωτύλος ξεπέρασε τα εσκαμμένα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθείστο τέλος σκληρά και του «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας»,  όπου ο Μάρκες δημιουργεί μια μυθοπλασία μέσα απ΄την οποία απορρέει η πραγματική εικόνα του έρωτα των γονιών του που καθυστέρησε πολλά χρόνια να καρποφορήσει.
Ο συγγραφέας του «Ο στρατηγός μες στο λαβύρινθό του» όπου ο στρατηγός Μπολίβαρ, ως ελευθερωτής της Κολομβίας, απαρνείται την εξουσία και ξαναθυμάται τη ζωή του, καθώς κατεβαίνει τον ποταμό Μαγκνταλένα, για το τελευταίο ταξίδι του, αποτελούν σπουδαίες μυθοπλασίες που καταγράφεται η ιδιοσυγκρασία μιας πολύ βασανισμένης Ηπείρου και το γεγονός αυτό τον έκανε διάσημο σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.Μυθιστορήματα.

 • 1955: La hojarasca (Πεσμένα φύλλα)
 • 1961: El coronel no tiene quien le escriba (Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει )
 • 1962: La mala hora (Η κακιά ώρα)
 • 1967: Cien años de soledad (Εκατό Χρόνια Μοναξιάς)
 • 1975: El otoño del patriarca (Το φθινόπωρο του Πατριάρχη)
 • 1981: Crónica de una muerte anunciada (Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου)
 • 1985: El amor en los tiempos del cólera (Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας)
 • 1989: El general en su laberinto (Ο στρατηγός μες στο λαβύρινθό του)
 • 1994: Del amor y otros demonios (Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων)
 • 2004: Memoria de mis putas tristes (Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου)
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας. 
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους, με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιατικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine