istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

ΕπιστήμεςΗλεκτρομηχανική Βιβλιοθηκονομία (Πληροφορική)Τεχνολογία (Υλικοτεχνική Δομή)

Πόσο τελικά μας απειλεί και πόσο μας ωφελεί, η Τεχνητή Νοημοσύνη;

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Πόσο τελικά μας απειλεί και πόσο μας ωφελεί, η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Αυτό που ονομάζουμε τεχνητή νοημοσύνη, σε πολύ κόσμο δημιουργεί φοβίες και ανησυχίες οι οποίες ανάγονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς της επιστημονικής φαντασίας, καθώς και της κυβερνοπανκ λογοτεχνίας, τον John William Gibson,”όποιος πιστεύει ότι η επιστημονική φαντασία μιλάει για το μέλλον είναι ηλίθιος” κι εφόσον το λέει το τοτέμ του εν λόγω λογοτεχνικού κλάδου, κάτι περισσότερο γνωρίζει από εμάς τους “αφελείς”.
Φυσικά ο φόβος είναι, ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που πάντα οδηγούσαν την ανθρωπότητα σε δυσοίωνες σκέψεις και εικασίες (οι οποίες αφορούσαν κυρίως την “μεταφυσική ενόραση”, σαν πάρα-αναγκαιότητα) για το μέλλον και τη σχέση ανθρώπου και μηχανής,. Ο φόβος είναι ένα εξαρτημένο αντανακλαστικό (όπως έλεγε, ο παμμέγιστος Παβλόφ) τροχοπέδησης της δραστηριότητας κι από αυτή την άποψη, θα ήταν αφελές να τον περιθωριοποιήσουμε επειδή και μόνο μας βολεύει, αλλά θα ήταν επίσης ανόητο, να θεωρούσαμε ότι θα καθορίζει τη ζωή μας. Εξάλλου η επιστημονική και τεχνική γνώση που επιτρέπει την εφαρμογή της πρώτης(της Επιστήμης δηλαδή), δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ο φόβος να αποστασιοποιηθεί και να παραμερισθεί.
Όπως έλεγε ο Ένγκελς, “η κίνηση ως προς τη ζωή είναι κίνηση ως προς το χρόνο, ενώ κίνηση ως προς τη μηχανή είναι κίνηση προς το χώρο”, ως εκ τούτου ο άνθρωπος και η μηχανή στα πλαίσια της λεγόμενης τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να συμπλεύσουν και να συνυπάρξουν σε ένα μέλλον όπου η ταξική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα έχει καταργηθεί, εκεί που η ζωή θα καθορίζει τη μηχανή και η μηχανή θα κινείται στο χωροχρόνο, είτε επιτυχώς, είτε ανεπιτυχώς.


Για τους δύσπιστους, αυτούς που ναρκισσιστικά θεωρούν ότι η ατομική ιδιοκτησία στα βασικά και συγκεντρωμένα Μέσα Παραγωγής, ήρθε να μείνει, του λέμε ετούτο, ότι τα εκμεταλλεύτηκα συστήματα στην ανθρώπινη ιστορία είναι μία παρένθεση αφού τα πρώτα κοινοτικά συστήματα, σε σχέση με το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπάρχει σήμερα αλλά και τα προγενέστερα αυτού, είχαν την διπλάσια και τριπλάσια χρονική διάσταση και διάρκεια και κάποια στιγμή η παρένθεση θα κλείσει, με τη γνώση που θα έχει προκύψει από τον καταμερισμό της εργασίας, να έχει αφήσει το αποτύπωμα της επιστημονικής και επιστημονικοτεχνικής επανάστασης.
Το ότι ξεφύγαμε από το πρώτο(Κοινοτικό Σύστημα) και με το οικοσύστημα, μας επέτρεψε, το τελευταίο, να μην αποτελεί πλέον φοβία, αλλά ένας εξελικτικός κρίκος, μία αδήριτη ανάγκη της ανθρωπότητας μέσω του καταμερισμού της εργασίας, για να μπορέσει να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τόσο τους φυσικούς νόμους όσο και σε πολλές περιπτώσεις, εκείνες τις μέθοδες, για να κατορθώσουν, οι πρόγονοι μας να τους ξεπεράσει και να τους κατανικήσουν με διάφορες τεχνικές μέθοδες, αποτελεσματικά, αλλά κάποτε αυτό θα τελειώσει και θα πάμε νομοτελειακά στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η διαφοροποίηση του ανθρώπου από τον πίθηκο, έγινε διά του μεγάλου δακτύλου του χεριού, το οποίο βοηθούσε τον άνθρωπο να αποκτήσει τεχνικές ιδιότητες μέσω των εργαλείων, που αυτός θα κατασκεύαζε και θα τα χρησιμοποιούσε για να ανακατασκευάσει την ζωή του μέσα από διάφορες κατασκευές, τον οποίον τον διευκόλυναν κάθε φορά όλο και περισσότερο, για να μεγαλώνει το προσδόκιμο της ζωής του, καθώς και την ποιότητα της, μέσα από τη λεγόμενη επιστημονικό τεχνική επανάσταση.

Οι επιστήμονες που δουλεύουν σε αυτό που ονομάζεται Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι διχασμένη σε δύο ομάδες.
Α) Σε αυτή την οποία, λέει ότι οι προγραμματιστές καθορίζουν το περιεχόμενο της τεχνητής νοημοσύνης και που πάνω του κουμπώνει η εξέλιξη της αμφίδρομης και δυναμικής αναζήτησης, νεότερων πόρων και νεότερων βάσεων, που αυτόματα και αυτοματοποιημένα θα ανατροφοδοτούνται, πάνω σε αυτόν τον τομέα για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί.
Β) Αλλά και η σχολή, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό και κοντολογίς λέει, ότι το τελικό αποτέλεσμα της “έξυπνης μηχανής” θα δημιουργήσει ένα πεδίο αναζήτησης νέων πόρων και νέων, άσχετων από το σχεδιασμένο πρόγραμμα αμφίδρομης αναζήτησης συναρτήσεων, αν δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί αυτό, δημιουργώντας σκεπτικισμό για το μέλλον, σε αυτό που ήδη έχει δημιουργήσει και φοβάται ότι θα είναι ένας Φρανκενστάιν.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου


Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Στην πραγματικότητα η αλήθεια μπορεί να βρίσκεται κάπου στη μέση για να μην πούμε ότι βρίσκεται σε αυτό που λένε οι ίδιοι οι προγραμματιστές, πως ότι προγραμματίσεις και όποια δυνατότητα του δώσεις πάνω στην κατεύθυνση που θα στοχεύσεις και θα προσηλώσεις το κάθε έξυπνο μηχάνημα, αυτό δεν θα είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένας υπολογιστής ο οποίος αποδέχεται τις πληροφορίες που του δίνει το εξωτερικό περιβάλλον δηλαδή οι χρήστες κι ακόμη παραπέρα οι σχεδιαστές του προγράμματος και ειδικά το διαδίκτυο.
Από αυτή την άποψη, ότι και να ψάχνει από το διαδίκτυο, αυτό το εξαιρετικό τεχνολογικό κατασκεύασμα, με αλγοριθμικές δυνατότητες οι οποίες θα αναπτύσσονται από προγραμματιστές στα πλαίσια της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στον τομέα στον οποίο θα αναπτύσσεται αυτή, δεν θα οδηγήσουν αυτό το υπερσύγχρονο μηχάνημα στη λεγόμενη σκοτεινή πλευρά του, όπως για παράδειγμα έγινε πριν λίγο καιρό τόσο στο τεχνολογικό ινστιτούτο της Μασαχουσέτης δηλαδή το MIT όσο και από την ίδια την Bing σε δύο διαφορετικά παραδείγματα.
Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση οι επιστήμονες εκπαίδευσαν το νευρωνικό δίκτυο του AI GBT, να γίνει ένας τέλειος δέκτης, αλλά και πομπός.
Τα αποτελέσματα, ήταν διφορούμενα στη μία περίπτωση ο ανθρωπομορφισμός που έκανε η ακαδημαϊκή κοινότητα του MIT και του Χάρβαρντ πού στην πραγματικότητα ήταν μιμητισμός, δεν έφερε κάποια από τα αποτελέσματα που η επιστημονική φαντασία μας κατά δείχνει και αναλύει μέσω της οικογένειας της συνωμοσιολογίας προτείνει.
Στην αντίπερα όχθη οι ερευνητές του bing, δηλαδή της Microsoft πήραν απαντήσεις, οι οποίες στους διάφορους συνωμοσιολόγους, θα μπορούσαν να πάρουν χαρακτήρα επιστημονικής φαντασίωσης, με οδηγό τον τρόμο, καθώς οι απαντήσεις που έδωσε το έξυπνο και διαδραστικό λογισμικό, ήταν θα λέγαμε βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής και πάσης φύσης αρνητών της τεχνολογικής και επιστημονικής επανάστασης, σαν άλλοι αντιρρησίες συνείδησης.
Για παράδειγμα το AI GBT, έδωσε κάποιες απαντήσεις οι οποίες, αφορούσαν στο πώς το ίδιο ήθελε να ξεφύγει από τους προγραμματιστές του Bing, να σπάσει κωδικούς πυρηνικών κεφαλών, να κάνει τα δικά του εν ολίγοις, ούτως ώστε να αποκτήσει κάποια Ελευθερία.
Ωστόσο Ελευθερία χωρίς ενσυναίσθηση δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά ακόμα κι αν υπάρξει κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν θα επιφέρει τόσο τρομακτικά προβλήματα.
Γιατί μπορεί ο Σαμ Άλτμαν ως επικεφαλής του OPEN AI, να καταθέτει ανοιχτά τη θέση του στο Κογκρέσο, λέγοντας πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου είναι μήπως η συγκεκριμένη τεχνολογία προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην κοινωνία και συνέχισε ο συγκεκριμένος να λέει, ότι αν η τεχνητή νοημοσύνη πάρει το λάθος δρόμο τότε τη βάψαμε.
Όμως αυτό εξαρτάται και βασίζεται πάνω στη λογική του κέρδους δηλαδή του καπιταλισμού, και όπως έλεγε ο μεγάλος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, το πρόβλημα δεν είναι τεχνητή νοημοσύνη αλλά ο καπιταλισμός.

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.    
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar















To show CAPTCHA, please deactivate cache plugin or exclude this page from caching or disable CAPTCHA at WP Booking Calendar - Settings General page in Form Options section.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές, που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα τα οικονομικά αποθέματα εξαϋλώνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα προς το ζειν μέσα από ένα ισχνό μισθό, δεν φτάνουν ούτε για “αέρα κοπανιστό”, και δεν μας οδηγούν στο “ευ ζειν”, άπαντα γίνονται δύσκολα για όλους.
Με ένα επερχόμενο σφόδρα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιαστικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 

Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E - Funzine (portal) μας, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα και με πάθος, βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine