istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Cinema

Τρεις νέες σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες για το 2021

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
Arsenali Tango Marathon (Chania 19-22 April 2024)
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

 

 

Τρεις νέες σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες για το 2021

Τρεις ξεχωριστές ταινίες που θα καθορίσουν το 2021 και λογικά θα είναι και μέσα στα σπουδαιότερα φιλμ και τις δεκαετίας και καθόλου απιθάνο, ταυτόχρονα και του αιώνα που διανύουμε, όσο βαρύγδουπο και να ακούγεται.
Είναι τα εξής παρακάτω για τα οποία θα γραφτούν διάφορα “καλά και κακά” και θα χυθεί πολύ μελάνι, από τους “αντιφρονούντες” του κινηματογραφικού κόσμου. Τον αντίποδα της γνήσιας, αλλά και της ανεξάρτητης κινηματογραφικής αφήγησης και οπαδούς της λογικής του [“δος ημίν σήμερον”(που λέει καλός μας φίλος και συνάδελφος), η του “μαμ, κακά, (σεξ) και νάνι”], που τους αφορά το θέαμα ως αποκλειστικό θεάρεστο αξίωμα με όρους Silicon Valley, άντε και μιας μπύρας ενός πακέτο από ποπ κορν.
Είναι οι:
1) «Η Χώρα των Νομάδων» (Nomadland) Καναδικής Παραγωγής,
2) “Zoya” Ηρωική Αντιπολεμική Ταινία βασισμένη στην Παρτιζάνα Ηρωίδα της ΕΣΣΔ Zoya Anatolyevna Kosmodemyanskaya,
3) “A Dog Named Palma” (Russian: Пальма) μια Ρωσοϊαπωνική Παραγωγή, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το 1974-1976 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας.

1) «Η Χώρα των Νομάδων» (Nomadland) Καναδική Παραγωγή

«Η Χώρα των Νομάδων» (Nomadland), είναι μια ασύλληπτη κινηματογραφική αφήγηση που αναδείχνει μια πραγματικότητα που είναι αμφοτεροβαρής με διττή σημασιολογία και επίσης διττό μήνυμα, καθώς και αμφίπλευρες αναφορές και νοήματα. Όλα αυτά μέσα από το πρίσμα και την φοβερή σκηνοθετική ματιά της γεννημένης στο Πεκίνο Cloe Zhao, που δημιούργησε μια από τις πιο αληθινές κινηματογραφικές ταινίες της εποχής, που αφορά την εποχή μας στις βιομηχανικές πόλεις του Αμερικανικού Βορρά.
Πόλεις, που σήμερα είναι σκιές και φαντάσματα του παλιού, καλού και ταυτόχρονα ζωντανού τους εαυτού, αλλά και νομάδες που περιφέρονται σε ολόκληρη την επικράτεια της, αφενός μεν για την εύρεση ευκαιριακής εργασίας,(η δουλειάς του ποδαριού που λέμε στην υπέροχη αργκό, η στην εξίσου υπέροχη μαλλιαρή όπως έλεγαν κάποτε ειρωνικά οι λόγιοι καθαρευουσιάνοι), αφετέρου δε, πως η ζωή, εκτός από την ανασφάλεια του αύριο, που προέρχεται από τις μπίζνες και τα πακέτα που θεωρητικά και πρακτικά μεταφέρονται για να μεταφέρουν εμπορεύματα και χρήμα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα έπειτα από μια χρεοκοπία φανερώνουν και μια άλλη ζωή.
Αυτό το αδιανόητο και ακατανόητο, που δεν υπάρχει ούτε καν φαντασιακά σε μια προγενέστερη “φυσιολογική” ζωή, ότι υπάρχει και μια άλλη ζωή, που πιθανόν να τη ζήσουμε όλοι μας και που ο μικροαστικός νους απεχθάνεται και αποτινάσσει μετά βδελυγμίας και οι πολυεθνικές φροντίζουν γι αυτό, είναι μέρος του ενός από τα σπουδαιότερα φιλμ του 21ου αιώνα. Μια ζωή που διαφέρει από αυτό το μίζερο, σήμερα που ο χρόνος μας χάνεται μέσα σε αριθμούς, που με την υπερεκμετάλλευση της εργασίας μας δημιουργούμε, αλλά τον χρόνο δεν θα μας τον δώσει κανείς, πίσω και από μια χρεοκοπία του εργασιακού μας χώρου μπορεί να επιταχύνει και επισπεύσει κι άλλο χαμένο χρόνο.

Υπόθεση με βάση τη διανομή:

Μετά την οικονομική κατάρρευση μίας εταιρείας σε μια πόλη της αγροτικής Νεβάδα, η Fern (Frances McDormand) πακετάρει το Van της και ξεκινάει ένα ταξίδι καθ’οδόν, όπου εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα. Η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους από την σκηνοθέτιδα Chloé Zhao, «Η Χώρα των Νομάδων», συμπεριλαμβάνει τους αληθινούς νομάδες Linda May, Swankie και Bob Wells ως μέντορες και συντρόφους της Fern, στην εξερεύνηση του απέραντου τοπίου της Αμερικανικής Δύσης.

3 Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α’ γυναικείου ρόλου για τη Frances McDormand) 2 Χρυσές Σφαίρες (Σκηνοθεσίας & Καλυτερης Ταινίας) Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας Βραβείο Κοινού στο Τορόντο

Σκηνοθεσία: Chloé Zhao Πρωταγωνιστούν: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May

2) “Zoya” Ηρωική Αντιπολεμική Ταινία βασισμένη στην Παρτιζάνα Ηρωίδα της ΕΣΣΔ Zoya Anatolyevna

Η Zoya Kosmodemyanskaya, δεν είναι ένας απλός χαρακτήρας, τόσο για την σημερινή Ρωσία, όσο και για τις πρώην Σοβιετικές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, είναι ένα πρόσωπο -κάτι σαν μυθικό- που προξενεί ρίγη πατριωτικών αισθημάτων, σε κάθε έντιμο άνθρωπο. Πρόκειται για τον ηρωισμό της στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945, στο Ανατολικό Μέτωπο, καθώς και την αυτοθυσία της και τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστη από τους ναζί. Βέβαια είναι η δεύτερη φορά, που η θυσία της ως Παρτιζάνα γίνεται ταινία. Η πρώτη απόπειρα ήταν το 1944 υπό την σκηνοθετική πινελιά του πολύ μεγάλου Σοβιετικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Lev Arnshtam(μια από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου Κινηματογράφου) και τη μουσική επένδυση του αξεπέραστου Ντμίτρι Σοστακόβιτς.
Από ότι αντιλαμβάνεται κανείς, μια νεότερη απόπειρα πάνω στον κινηματογραφικό “καμβά”, θα ήταν ένα εξόχως δύσκολο εγχείρημα, αν όχι αξεπέραστο κομμάτι και γι αυτό πέρασαν τόσα χρόνια για να πραγματοποιηθεί και να καταστεί ως δημιούργημα της 7ης Τέχνης ξανά.
Ωστόσο το 2021 με την σκηνοθετική ματιά και το εγχείρημα της από τους Maksim Brius, Leonid Plyaskin, πάνω στο επεξεργασμένο με βάση την μεταφορά της, από την πραγματική ιστορία(εξάλλου σε αυτήν βασίστηκε) σενάριο, αποδείχτηκε πολύ σημαντική, μια από αυτές που δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις remake, φιλοδοξεί να αφήσει το κινηματογραφικό αποτύπωμα της στο διηνεκές.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch

Zoya (βασισμένο στην πραγματική ιστορία) –
Η Zoya Anatolyevna Kosmodemyanskaya ήταν σοβιετικό κομματικό μέλος και μια μυθική μορφή που όμως ήταν υπαρκτή, τόσο υπαρκτή που σε πολλά σπίτια έχει γίνει εικόνισμα που κοσμεί τα σπίτια χιλιάδων τίμιων ανθρώπων που η πατρίδα τους η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει σήμερα. Εκτελέστηκε μετά από σκληρά και απάνθρωπα βασανιστήρια, όταν πιάστηκε έπειτα από πράξεις σαμποτάζ ενάντια στους εισβολείς, στα όπισθεν του μετώπου, δηλαδή ενάντια στα στρατεύματα της ναζιστικής Γερμανίας. Παρότι εμφανίστηκαν κατά συρροή και κατ εξακολούθηση προβοκατόρικες και ψευδείς ειδήσεις και ιστορίες για την υποτιθέμενη ανυπαρξία της και της επίσης υποτιθέμενης υποταγής στους απαγωγείς της(πράγμα που οι εν λόγω ψευδώς διέδιδαν, για να πέσει το ηθικό των απανταχού αμυνομένων) κηρύχθηκε μετά θάνατον ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης κι έγινε μια από τις πιο σεβαστές ηρωίδες της χώρας της.

Υπόθεση με βάση τη διανομή:

Φθινόπωρο 1941. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής, μια 18χρονη κοπέλα που ονομάζεται Zoya, ρισκάρει τη ζωή της για «την πατρίδα και το κόμμα». Συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς, την ώρα που προσπαθεί να βάλει φωτιά στον αχυρώνα, υπομένει τα σκληρά βασανιστήρια της Γκεστάπο, αλλά εξακολουθεί να αρνείται να προδώσει τους συντρόφους της. Ακόμη και ενώπιον της αγχόνης, η Zoya απευθύνεται ως κατήγορος με αποφασιστικότητα και με συγκλονιστικό θάρρος απέναντι στους δήμιους της Ναζί που συγκλονίζει ακόμα και τον πλέον ψυχρόαιμο. Οι ανακρίσεις και τα βασανιστήρια όχι μόνο δεν οδηγούν πουθενά, αλλά μεταδίδεται σε όλη την επικράτεια της ΕΣΣΔ το θάρρος της, σε έναν λαό που δίνει ένα τιτάνιο αγώνα και η θυσίας της γίνεται παράδειγμα. Όχι μόνο δεν της παίρνουν λέξη που θα μπορούσε να διαταράξει την ανάθεση άλλων ομάδων, αλλά δεν μπορούν καν να μάθουν το πραγματικό της όνομα – η θυσία της δεν ήταν μάταια. Το επίτευγμά της φλόγισε εκατομμύρια καρδιές, βοηθώντας τους στρατιώτες του κόκκινου στρατού να φτάσουν στο Βερολίνο.

Σκηνοθεσία: Leonid Plyaskin
Παραγωγή: Sergey Zernov, Alexander Barkov, Inessa Yurchenko, Sergey Shcheglov, Heinrich Ken, Andrey Tumarkin
Προσαρμοσμένο Σενάριο: Andrey Nazarov, Leonid Plyaskin, Andrey Tumarkin

3) “A Dog Named Palma” (Russian: Пальма) μια Ρωσοϊαπωνική Παραγωγή, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το 1974-1976 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας.

Το Dog Named Palma είναι μια ταινία περιπέτειας για παιδιά του 2021, είναι Ρωσοϊαπνωνικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Aleksandr Domogarov Jr., βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το 1974-1976 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας.
Κυκλοφόρησε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες(όπου δεν υπήρχε Lockdown και δε μιλάμε για την μόνο Ελλάδα, εξάλλου), στις 18 Μαρτίου του 2021 από την Central Partnership.
Πρόκειται για μια ιστορία αληθινής φιλίας ανάμεσα σε ένα σκύλο και ένα εννιάχρονο πιτσιρικά, βασισμένο πάνω πραγματικά γεγονότα.
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από μια απίστευτη ιστορία ενός ποιμενικού σκύλου με την ονομασία Palm, τον οποίο είχε αφήσει(χάσει) ακούσια στο αεροδρόμιο ο ιδιοκτήτη του και γίνεται φίλος με τον εννιάχρονο Νικόλαο, του οποίου η μητέρα πεθαίνει αφήνοντάς τον με έναν πατέρα που μόλις γνώρισε και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική κατάσταση του νεαρού.
Όλα ξεκινούν όταν ένας πιλότος βρίσκει τον σκύλο στο αεροδρόμιο, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική ιστορία που θα εξελιχθεί σε αληθινή φιλία και αγάπη άνευ όρων.

Σκηνοθεσία: Aleksandr Domogarov Jr.
Παραγωγή: Ruben Dishdishyan, Leonard Blavatnik, Anton Zlatopolskiy, Narek Martirosyan, Kristina Reylyan
Προσαρμοσμένο Σενάριο: Yekaterina Mavromatis, Aleksandr Domogarov Jr.,Yevgeny Kazachkov

23/12/2020 Το 12ο podcasting των Ηλεκτρικών Κολλεκτίβων
24/12/2020 Οι 20 σπουδαιότερες ταινίες του Σινεμά για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
26/12/2020Οι 30 σπουδαιότερες μουσικές κυκλοφορίες του ηλεκτρικού ήχου και της Jazz για το 2020, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
28/12/2020 Μεγάλο Αφιέρωμα στο No Wave
30/12/2020 Οι 100 σπουδαιότερους δίσκοι του ηλεκτρικού ήχου, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Πρωτοχρονιά 31/12/2020 23:59 & 1/1/20210 00:01, Οι 100 καλύτερες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου μέχρι σήμερα με τα κριτήρια του istos-ch.com
Παραμονή των φώτων 5/1/2021 θα καταγράψουμε τις 100 σπουδαιότερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου με τα κριτήρια του istos-ch.com
7/1/2021, Τα 50 Σπουδαιότερα αποκλειστικά λογοτεχνικά βιβλία, σύμφωνα με τα κριτήρια του istos-ch.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.


Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους, με ένα εξοντωτικό φορολογικό νόμο, που αφανίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μεγαλώνει την κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέποντας ουσιατικά τη χώρα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, εμείς κρατάμε ζωντανό το όνειρο μας, σε ένα περιβάλλον που θέλει πολύ δύναμη και πολλές θυσίες για να επιβιώσεις. 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική και κυρίως ταξική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL
istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.
«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

Translate »
istosch eFanzine

istosch eFanzine