istosch eFanzine

istoschPORTAL [data &technologies lab]

Cinema

Ο Σπόρος Μιας Αγάπης, ένα ανυπέρβλητο φιλμ σύγχρονου ανθρωπισμού

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

Αιαδικτυακά Μαθήματα Αγγλικών, από την διακεκριμένη Καθηγήτρια Αρχοντούλα Κορεκτσίδου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

 

 

Ο Σπόρος Μιας Αγάπης, ένα ανυπέρβλητο φιλμ σύγχρονου ανθρωπισμού

Στις σύγχρονες κοινωνίες η αντίθεση ανάμεσα στην πόλη και το χωριό, γίνεται ολοένα και πιο οξυμένη, μιας και οι πόλεις αναπτύσσονται αναγκαστικά με διατροφικό προμηθευτή την ύπαιθρο, η οποία όμως παρά την παραγωγική της βάση, παραμένει σχετικά πιο καθυστερημένη σε επίπεδο διαβίωσης, ανεξάρτητα αν σε πολλές περιπτώσεις, η ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδομής και της τεχνολογίας, έχει διεισδύσει καταλυτικά και εκεί, όπως και οι τρόποι ζωής, κοινωνικής συνείδησης και συνηθειών, τρέχουν με όρους διαστήματος.
Στις ίδιες κοινωνίες συμβαίνει άλλη μία αντίθεση, αυτή του χάσματος των γονιών από τα παιδιά τους, όταν αυτά απογαλακτιστούν, με αποτέλεσμα την βίαιη και σε πολλές περιπτώσεις σκληρή απομόνωση των πρώτων, όταν αυτοί περάσουν από την δεύτερη, στην τρίτη ηλικία.
Αν στην προηγούμενη ταινία που αναφερθήκαμε η αντίθεση αυτή ήταν σε επίπεδο παραδοσιακής και εξελιγμένης κοινωνικής συνείδησης, στον τρόπο που βλέπουν και αντιμετωπίζουν τη ζωή στην κεντρική και Λατινική Αμερική κυρίως οι αυτόχθονες.


Στην Ταινία για την οποία θα αναφερθούμε σήμερα παρακάτω(που επίσης είναι μες στις σπουδαιότερες του 2023 όσον αφορά την προβολή και του 2022 ως προς τα γυρίσματα, αλλά και τις προβολές τους σε διεθνή φεστιβάλ, όπως αυτά των Κανών και του Βερολίνου), η ίδια η αντίθεση εμφανίζεται, αλλά με άλλους όρους, που έχουν να κάνουν κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, με το επίπεδο ανάπτυξης της κάθε χώρας ξεχωριστά, ανάμεσα στην πόλη και το χωριό, πάντα στις σύγχρονες κοινωνίες εντοπίζεται στην κινεζική επικράτεια.
Εκτός όμως από την αντίθεση της πόλης και του χωριού, όπως προείπαμε, υπάρχουν και οι αντιθέσεις που σχετίζονται με την κοινωνική ζωή και τη γρήγορη επιτάχυνση της οικονομίας που αντανακλά πάνω και μέσα σε αυτήν, το ξεθώριασμα των παλαιών παραδοσιακών συνηθειών, που εδώ σε αντίθεση με την Βολιβία, γίνεται όχι αριθμητικά, αλλά εκθετικά.
Αυτό το μείγμα των αντιθέσεων, διαπνέεται και καθορίζει μία από τις σπουδαιότερες ταινίες τούτης της χρονιάς, με τον τίτλο “Ο Σπόρος Μιας Αγάπης” του Κινέζου σκηνοθέτη Ριουτζούν Λι.

“Ο Σπόρος Μιας Αγάπης” ένα κινέζικο φιλμ που γυρίστηκε το 2022 αλλά ανήκει στο 2023 όσον αφορά τις προβολές, δείχνει σε βάθος, πλάτος μήκος και ύψος τις δυνατότητες και τις αντιθέσεις των κοινωνικών σχέσεων, την μοναξιά στην τρίτη ηλικία, η οποία αναγεννιέται, μέσα από ένα συνοικέσιο και σε μία χώρα που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και πόσο αυτή, προσπαθεί να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις τον μακραίωνων κοινωνικών σχέσεων, που σήμερα, αναπτύσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Η Κίνα αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη, η πολυπληθέστερη επίσης χώρα του Πλανήτη, με 1.500.000.000 πληθυσμό και βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογικής επανάστασης, πολύ μακρυά από τις Δεύτερες πλέον Η.Π.Α.
Σε αυτή την χώρα, δεν υπάρχει μόνο το Πεκίνο, η Σαγκάη κλπ Μητροπολιτικές υπερπόλεις, δεν υπάρχουν μόνο οι τεχνολογικοί Κολοσσοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι της υπαίθρου, με τα δεκάδες προβλήματα προσωπικής φύσης, που δεν τα έλυσε προγενέστερα, ούτε ο Κομφούκιος, ούτε ο Λάο Τσε, ούτε ο ξενόφερτος από την Ινδική Χερσόνησο Βούδας.
Σε αυτήν αχανή, από όλες τις απόψεις επικράτεια, σήμερα ο εκεί Κρατικός μηχανισμός, προσπαθεί να υπερνικήσει ζητήματα, ακόμα και προσωπικού χαρακτήρα, ειδικά από το 2013 και έπειτα. Ένα από αυτά είναι η ποιότητα ζωής της τρίτης ηλικίας, εδικά στην ύπαιθρο, ειδικά όταν η μοναξιά αποτελεί το νο 1 πρόβλημα, αυτό του μαρασμού, όχι μόνο στην Κίνα, αλλά σε ολόκληρο τον Πλανήτη, όχι στις δομές, αλλά στην κατεύθυνση και στην φιλοσοφία στην οποία διέπονται.

Στο φιλμ “Ο Σπόρος Μιας Αγάπης” ο έρωτας, που αναπτύσσεται, βασανιστικά αργά, που φαινομενικά μάλλον δείχνει αν όχι ανύπαρκτος, τουλάχιστον διατείνεται ως παγερός και μάλλον χωρίς προοπτική, αλλά σταθερά, με βαθιά συστολή ανάμεσα στο ζευγάρι, αν όχι σε πρώτη φάση οι άβολες φευγαλέες ματιές στο κενό, στην αμέσως επόμενη, μετατρέπονται σε ίαση του, η οποία είναι τουλάχιστον καταλυτική και λειτουργεί τόσο απρόσμενα, όσο και εκθετικά.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό, διότι η φροντίδα και η στοργή που ξεδιπλώνονται είναι ανατριχιαστικά γοητευτικά, παραδίδουν μαθήματα ανθρωπισμού, μέσα από ένα κυοφορούμενο, αλλά τυχαίο, απρόσμενο και επίκτητο ερωτισμό, που μετατρέπεται αυτόματα και σε αγάπη, αλληλεγγύη, στοργή κλπ.
Αυτά που αφηγούνται παραβολικά εδώ πέρα είναι τουλάχιστον συγκλονιστικά, σε αναγκάζουν ένα μεγάλο σε διάρκεια φιλμ να το ξαναδείς και να το επαναλάβεις σε διψήφιο αριθμό προβολών, βλέποντας κάθε φορά, όλο και νεότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για μια νέου τύπου κατάσταση, που αποτελεί πραγματικό φάρμακο στον μαρασμό και στην παραίτηση που έχει συνήθως και κατά μέσο όρο, η φυγή από την μέση ηλικία. Εδώ πέρα αντιπροτείνεται μια αναγέννηση της νεανικότητας, του χαμένου χαμόγελου και της αισιοδοξίας, της δημιουργικότητας και του μοιράσματος κάθε τι όμορφου σε αυτή τη φάση της “νέας ζωής”.
Στην εξαιρετική αυτή ταινία, δεν είναι τόσο η ερωτική προσέγγιση που έχει κι αυτή τη σημειολογική και σημασιολογική της αξία, αλλά η προέκταση της σε ανθρωπιά και όχι σε κατάκτηση του ενός πάνω στον άλλο, αλλά σε αληθινή αγάπη, η οποία προέκυψε, μάλλον “καταναγκαστικά”, μέσα από ένα συνοικέσιο.

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Ενισχύστε Οικονομικά Την Αρθρογραφία του istosch


Το σινεμά, που αφηγείται την εποχή του, που πηγαίνει την ανθρωπότητα ένα σκαλί πιο ψηλά, την παίρνει από το χεράκι και την απογειώνει, αποθεώνοντας το “Άνω Θρώσκω”, δεν μπορεί και δεν δύναται να μη δημιουργήσει, αφορμές για παρατεταμένη, αν όχι για κατακλυσμιαία συγκίνηση, η οποία σε συνδυασμό με την ποιητικά δοσμένη απόδοση και ιδιοσυγκρασία, είναι ένα κινηματογραφικό χάδι που ρίχνει τους καρδιακούς παλμούς κι αντικειμενικά, δεν μπορεί να αφήσει κανένα θεατή, με υψηλή κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη, αδιάφορο.
Αυτή η διάθεση, που καρέ-καρέ αφηγείται στην ταινία του ο Κινέζος σκηνοθέτης Ριουτζούν Λι, δηλαδή στην ταινία με τον τίτλο «Ο σπόρος μιας αγάπης», διαμορφώνει σήμερα, αυτή την στιγμή που μιλάμε, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έρωτα και της αγάπης, που ξεκινούν ως δύο διαφορετικά πράγματα και από δύο διαφορετικές αφετηρίες και μάλιστα αναιμικά, σε κάτι πρωτόγνωρο.
Αυτή η απόδοση μπορεί να αφηγείται το νέο τύπου άνθρωπο, σήμερα και με όρους της εποχής μας, αλλά που γι’ αυτόν του τύπο ανθρώπου, εμείς οι πρόγονοι του, θα είμαστε περήφανοι, όταν από το παράθυρο της ιστορίας, αν τελικά αυτό υπάρχει και συμβεί, αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει, η δεν συμβεί, η ταινία αυτή, είναι η αντανάκλαση του, επαναλαμβάνουμε με τους όρους του σήμερα και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, αυτού του υπέροχου σεναρίου θέτει την λυδία λίθο και δίνει με τρόπο μυθιστορηματικό την απάντηση.

Ο Σπόρος Μιας Αγάπης (Return to Dust) Διάρκεια: 131′

Ο σιωπηλός, μοναχικός αγρότης Μα και η ανάπηρη Γκουιγίνγκ έχουν αναγκαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο. Για να επιβιώσουν θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να σπείρουν το χωράφι τους και να χτίσουν ένα δικό τους σπίτι.

Σκηνοθεσία: Λι Ριουτζούν

Πρωταγωνιστούν: Χάι-ΚουίνγκΓιανγκ ΓκουανγκρούιΓου Ρενλίν


English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

English for life, business and travelling
Ιδανικό / απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να βελτιωθούν και να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και έξω από αυτό όπως στα ταξίδια αναψυχής ή κοινωνικές συζητήσεις.
Διάρκεια: 70 ώρες
Οκτώβριος – Μάιος
Πρόγραμμα: Δευτέρα 20:00 – 21:00 και Πέμπτη 20:00 – 21:00
Τμήμα: 6-8 ατόμων
Μέσο: online
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο επίπεδοΒ1.Περισσότερα εδώ….

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  
Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους  παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων. 
Το ημερολόγιο φορτώνει...
Powered by Booking Calendar
captcha

Ενισχύστε το portal “istosch data &technologies lab

Στις δύσκολες εποχές , που το λαϊκό εισόδημα στενάζει και όλα οικονομικά δύσκολα για όλους 
Το Εναλλακτικό κι Ανεξάρτητο Κέντρο Τεχνολογίας - Διαδικτύου καθώς και το E-Funzine
(portal) μας, συνεχίζουν να εργάζoνται αδιάκοπα και με πάθος βάζοντας ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, κοινωνικών επιστημών, αλλά και θετικών, καθώς και τεχνολογίας στο τελευταίο, με προτάσεις κι αναλύσεις που βοηθούν τον ελεύθερο μας χρόνο και να αναπτύξουμε μια άλλου είδους κοινωνική συνείδηση, που σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο.
Με πολύ κόπο και μεγάλη διάθεση προσφοράς, αλλά και με αίσθημα ευθύνσης και σε αυτή τη φάση, σε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κάθε μικρή ενίσχυση για την παραπέρα συνέχεια του portal είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και σας ευχόμαστε καλές ηλεκτρονικές Περιηγήσεις, με μια υπόσχεση από μας, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, πάνω και μέσα στα πλαίσια της εποχής.

 

Διαφήμιση Εξωτερικού συνδέσμου

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

istosch

Το portal istosch data &technologies lab, είναι μέρος του istosch data &web center που ιδρύθηκε το 2004 ως ιδέα και με το πέρας της έναρξης του νομικά ξεκίνησε τη νόμιμη δραστηριότητα του στις 31.3.2006 ως ανεξάρτητο κέντρο παροχής υπηρεσιών προετοιμασίας εισαγωγής δεδομένων, σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων και portal, φιλοξενίας όλων των παραπάνω, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων και σχεδιασμού λογότυπων. Από το 2016 ενόψει των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να αναπτύξει και το τμήμα δικτυακής προβολής πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων που θα δώσουν προέκταση και θα γεφυρώσουν το εκδοτικό κομμάτι με το καλλιτεχνικό, αυτό των ανθρωπιστικών επιστημών και τα όλα μαζί με αυτό της τεχνολογίας.

istosch eFanzine

istosch eFanzine